reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

A moje dziecko ma dziś dzień na spanie.Obudził się rano przed 8 wypił mleko i zasnął do 11.30.Potem podenerwował tatę (uciekł mu z bujaka i wszedł pod stół) wypił sok zasnął o 14 i spał do 16.30.Normalnie jestem w szoku bo u niego godzina snu w ciągu dnia to max.

reklama
A moje dziecko ma dziś dzień na spanie.Obudził się rano przed 8 wypił mleko i zasnął do 11.30.Potem podenerwował tatę (uciekł mu z bujaka i wszedł pod stół) wypił sok zasnął o 14 i spał do 16.30.Normalnie jestem w szoku bo u niego godzina snu w ciągu dnia to max.

Oli to samo....spi juz 4 raz.wczesniej 3 razy po 40 minut a teraz od 1, 5, pewnie pogoda bo parno..........padalo ale nie pomoglo i grzmi od godziny a deszczu nie widać
Ale łobuziak z Oskarka:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

wszystkie dzieciaki cuuudowne i wszystkiego naj naj dla BORYSKA :-)
jooaaa piena panna mloda z ciebie :-) och i ach
ja po wyplacie kupie chodzik :-) i tez zaczne malego sadzac jak tylko zacznie sam siedzic... ja nie jestem z tych co so przeciwne chodziką :-) ma miec krzywe nogi to bedzie mial, taka uroda dzieci , moja kuzynka smigala od 6 miesiaca i ma dluuugie proste nogi i zdrowy kregoslup tak samo z moim bratem :-) wiez ja jestem za nutka.

ja jestem bardziej przeciwniczką chodzików:no:
ale co ma byc to bedzie..
wczoraj akurat ogladalismy chodzik z chicco i michał juz chcial kupic,ale był za drogi jak dla mnie-60 euro.... a poza tym Zosia już sama wstała, bierze sie do raczkowania,wiec uwazam ze chodzik jej nie potrzebny. jak ją włożyliśmy w tym sklepie do tego cuda to uwierzcie ale odrazu załapała o co chodzi, fajnie w nim wygladała:tak:

A to dlaczego jetem przeciwniczką chodzików:tak:

Chodzik nie jest dobry ani dla dziecka, które zaczyna stawać i chodzić, ani dla takiego, które jeszcze raczkuje. Gdy dziecko wstaje i stawia pierwsze samodzielne kroki, uczy się obciążać stopy, nóżki, miednicę i całe ciało, a później przenosić ciężar ciała z nogi na nogę, nie tracąc równowagi. Rozwija świadomość własnego ciała, zaczyna oceniać wysokości i odległości, stopniowo uczy się unikać upadków. W ten sposób doskonali swoje ruchy i ich koordynację. Ten proces trwa wiele miesięcy. Chodzik zakłóca jego naturalny przebieg. Dziecko w chodziku inaczej obciąża stopy i miednicę, inaczej ocenia przestrzeń i zagrożenia. W niektórych krajach podnosi się też głośno problem wypadków, jakim ulegają dzieci w trakcie korzystania z chodzika.

A u nas pogrzmiało i przeszło deszczu nie ma i nada parówa............Oliś śpi już 2 godziny i sie zastanawiam czy nic mu nie dolega:confused::confused::confused:

My z K. jestesmy na nie jesli chodzi o chodzik dla Maksika ale uwazam ze jest to indywidualna decyzja kazdych rodzicow:tak:
U mnie marudzenie od piątku,pomału chyba psycha mi siada:-( Ciekawe czy to kolejne zęby,czy upał.... W kazdym razie momentami mam dosyc:-:)baffled:.
Ach i jeszcze jedno,Maksik zaczął w nocy mi sie przewracac na brzuszek,a ja schizowac ze sie udusi i wstaje co 20 minut i sprawdzam czy lezy na plecykach. Wasze dzieci tez tak robią? Pozwalacie im spać na brzuszku?

Kama-Miki czasem zasypia na brzuszku ale w dzień i na ok.2 godz.najdłużej i nie wiem jak to jest w nocy ale raczej w nocy dziecko powinno spać na pleckach lub na boku tak mi się wydaje.

reklama
Do góry