reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
natka- u mnie jest tak że mama zaczela sadzac mała na nocnik codziennie rano po obudzeniu, i wiki przyzwyczaila sie i prawie codziennie rano robi kupke do nocnika, po wszystkim jezeli cos zrobila zawsze bije jej brawo a ona tak sie cieszy:-) ale nie pozwalam jej na zabawe nocnikiem, chce zeby wiedziala ze to nie do zabawy...
a jesli zaczniesz systematycznie wysadzac Zosie to po czasie zobaczysz duze efekty:tak:

salik_agnieszka-widocznie wiktor woli nie czuc kupki w pampersie, z jednej strony to dobrze bo szybko nauczy sie wolac-ale z drugiej strony po co ma sie tak biedaczek męczyć....

Ale się wkurzyłam przed chwilą!!!Kubę położyłam spać zdąrzył przysnąć a tu zaczęli wiercić gdzieś na górze i to tak głośno że mały się obudził:(((Teraz mu się nie bardzo chce spać przez to jest rozdrażniony ale mam nadzieje że przyśnie w końcu.

wlasnie tak boje sie o te zaparcia bo w pieluche ostatnio wlasnie nie chce robic kurde....

wktor tez nigdy sie nocnikiem nie bawil nocnik jest do zalatwiania potrzeb a nie do zabawy, moja kumpela ma rocznego synka, ani razu na nocniku nie siedzial tylko sie nim bawi i jak go chciala posadzic to ja olal uciekl i zabawki do niego przyniosl.

Moja kuzynka też jeszcze nie wysadza synka, a ma 2 i pół roku. Według mnie im szybciej tym lepiej. Moja też na razie zwiewa z nocnika.
A Wiki najwyraźniej nie lubi kupki w pieluszce!!!

My jeszcze małego na nocnik nie sadzalismy mam zamiar po swietach ale znajac moje dziecko nie usiedzi na nim bo to straszny wiercipieta!!! spróbujemy oczywiscie moze sie uda i Oli nas zaskoczy!!!
Dziaisj przespał cała noc bez butelki jestem w szoku w końcu się wyspałam jak cudownie !!!! mam nadzieję, że tej nocy będzie podobnie!!!:-)

My jeszcze małego na nocnik nie sadzalismy mam zamiar po swietach ale znajac moje dziecko nie usiedzi na nim bo to straszny wiercipieta!!! spróbujemy oczywiscie moze sie uda i Oli nas zaskoczy!!!
Dziaisj przespał cała noc bez butelki jestem w szoku w końcu się wyspałam jak cudownie !!!! mam nadzieję, że tej nocy będzie podobnie!!!:-)
Nasza tak przesypia już od 3 nocy, nie chciałam pisać aby nie zapeszać. Tylko o 2 w nocy popłakuje ale smoka dostaje i śpi do 8-9. A tak to o 4 musiałam butlę dawać. Zobaczymy jak to będzie dalej, bo jeszcze ząbki będą szły przecież, bo mamy tylko 2.
Maleństwo współczuję, ale tak bywa w blokach:wściekła/y:

reklama
Agnieszka - to napewno zwiazane jest z tym ze Wikus nie lubi miec takiego dyskomfortu w pieluszce, moze dojrzal juz do tego ze kupa w gaciach to nie w jego stylu (zreszta postaw sie w jego sytuacji hihi):-D:-D:-D. Mysle ze to raczej powod do dumy bo matki raczej maja odwrotny problem, z reguly dzieci nie chca siadac ani niczego robic na nocnik a u Was ta sprawa z glowy! Gratulacje:-)
I zazdroszcze Co wozka bo ja jeszcze na swoj chwilke poczekam zanim przysla:nerd:
My Vincentowi kupilismy nocniczek wlasnie 3 dni temu, siadl na niego bez problemow i....udalo mu sie zrobic siusiu. Pierwsze w jego zyciu, tata byl tak szczesliwy ze az sie w ukryciu z niego smialam:blink: :blink:Maly byl taki dumny jakby wiedzial o co chodzi hihi. Wczoraj powtorzyl wystep dwukrotnie, ale kupki nie chcial, wolal schowac sie w kacie i w tajemnicy....:baffled:
Nina - nie chce Cie martwic ale to moglabyc jedna z nielicznych szczesliwie przespanych nocek. U nas tez sie tak zdarzalo a pozniej wszystko wracalo do "normy":-( NIESTETY!
Moje dziecie dzis skonczylo 11 miesiecy, coraz lepiej lata po calym domu a wydaje mu sie ze naprawde juz swietnie chodzi! Probuje biegac za starszymi bracmi....komicznie to wyglada:-)
Jagna - tez sie zgadzam, im szybciej tym lepiej a ta nagonka na czekanie az dziecko bedzie gotowe i dojrzale to tylko manipulacja koncernow pieluszkowych!

Ostatnia edycja:
Do góry