reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Fajne są takie bujaczki elaktryczne co jak huśtawka bujaja, dziecko zasypia chwila moment, a co do ubranek to mi się marzy w Polsce na używane ciuchy lecieć, bo to jest dopiero satysfakcja jak się tam coś znajdzie :) nie to co w zwykłym sklepie, ja to listę już mam i oglądam Ale mali rzeczy narazie mam kupionych

reklama
Paulettah moja długo usypiala w leżaczku i lubiła wibracje choć one słabe raczej. Mi to najbardziej było potrzebne jak szłam się kąpać to leżaczek do łazienki i wszystko wiedziałam co się dzieje ;p

Paulettah biedna Ty z tymi nogami :(
Co do disneya mój syn miał identyczne te papucie z Kubusiem :D
Aaaa i dziękuje Ci kochana dziś doszły :)

Emenems ja po takiej sytuacji chyba bym miała mega nerwa. Dobrze ,że szybko zareagowałaś i zablokowałaś.
Kiedyś moj mąż gonił babkę co kartę zostawiła w bankomacie.

Kochane super szalejecie z tymi zakupami :)
Ja obecnie upatrzyłam laktator i wiem ,że kupie na 100% ;)
Początkowo miał być Tommee Tippee ,ale on ma jakaś dziwna gumowa nakładkę bez usztywnienia.
Ubrań wiecej ewentualnie dokupie po połówkowym :)

Wiesz co skumalam sie w aptece przy płaceniu wiec zapłaciłam kredytowa przeszukałam samochod i poszłam prosto do banku :) wszedzie blisko ... Bardzo ..:) to wiocha:D piechota w 10 minut bym ogarnęła hahahh samochodem szybciej :)

Swoją drogą dla dziewczyn z okolic Krakowa polecam warsztaty prawne, na których dziś byłam. Mi się bardzo przydadzą, bo te nowe zasady urlopów macierzyńskich itd... Ja nic nie wiem, a nie chce mi się czytać w necie, a tam było wszystko:

Problematyka szkolenia obejmuje zagadnienia dotyczące m.in.:
władzy rodzicielskiej i wynikających z niej konsekwencji
uznania ojcostwa i sposobów dokonania tej czynności
rejestracji dziecka, jego zameldowania i nadania nr PESEL (gdzie, kiedy i jak)
ubezpieczenia dziecka
wyboru lekarza pediatry i położnej
pierwszych szczepień
urlopów związanych z rodzicielstwem: urlop okolicznościowy, macierzyński, dodatkowy macierzyński, rodzicielski, wychowawczy (z uwzględnieniem zasad wchodzących w życie od stycznia 2016 r.)
zasiłku macierzyńskiego (według nowych zasad)
możliwości powrotu do pracy po wykorzystaniu urlopów (praca w niepełnym wymiarze)
opieki na dziecko zdrowe i chore
przyznania becikowego ustawowego i gminnego
obliczenia ulgi prorodzinnej
opieki nad dzieckiem do lat 3

Swoją drogą dla dziewczyn z okolic Krakowa polecam warsztaty prawne, na których dziś byłam. Mi się bardzo przydadzą, bo te nowe zasady urlopów macierzyńskich itd... Ja nic nie wiem, a nie chce mi się czytać w necie, a tam było wszystko:

Problematyka szkolenia obejmuje zagadnienia dotyczące m.in.:
władzy rodzicielskiej i wynikających z niej konsekwencji
uznania ojcostwa i sposobów dokonania tej czynności
rejestracji dziecka, jego zameldowania i nadania nr PESEL (gdzie, kiedy i jak)
ubezpieczenia dziecka
wyboru lekarza pediatry i położnej
pierwszych szczepień
urlopów związanych z rodzicielstwem: urlop okolicznościowy, macierzyński, dodatkowy macierzyński, rodzicielski, wychowawczy (z uwzględnieniem zasad wchodzących w życie od stycznia 2016 r.)
zasiłku macierzyńskiego (według nowych zasad)
możliwości powrotu do pracy po wykorzystaniu urlopów (praca w niepełnym wymiarze)
opieki na dziecko zdrowe i chore
przyznania becikowego ustawowego i gminnego
obliczenia ulgi prorodzinnej
opieki nad dzieckiem do lat 3

A czy cos sie zmienia od 2016 jesli chodzi o zasilek macierzynski normalnie dla osob pracujacych na umowe o prace? Szukalam w necie ale wszedzie tylko info o tym npwym dla osob noepracujacych, studiujacych itd.

Moja wyprawka
ImageUploadedByForum BabyBoom1440620426.641339.jpg
Siatka z ciuszkami na rowerze do spiningu

ImageUploadedByForum BabyBoom1440620458.620288.jpg
Pudło z dzieciowymi rzeczami pod sprzętem do manicure

ImageUploadedByForum BabyBoom1440620514.172738.jpg
Przewijak pod toaletka ...

Nie rokuje na dobra matkę ...

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1440620426.641339.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440620426.641339.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 101
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1440620458.620288.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440620458.620288.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 101
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1440620514.172738.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440620514.172738.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 90
reklama
Emenems- hahaha, nieważne gdzie co masz :) Może po prostu nie kręcą Cię dzieciowe gadżety. Ja uwielbiam kupować i wybierać, ale nie każdy to lubi :)

Do góry