reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniowe mamy 2026

Cześć Dziewczyny, czas dołączyć do Was,.wierzę ze uda mi sie do 2026 dotrwać z Wami w oczekiwaniu, nie tak całkiem dawno musiałam sie wypisać z Sierpniowek:(
Moj termin na razie wstępnie 18.01, jest baaardzo bardzo wcześnie, beta na razie rosnie poprawnie, ale wczoraj w terminie @ pojawily sie plamienia takze boje sie co to.moze oznaczać..
Na pokładzie synek, pozniej na pewno bedzie okazja poopowiadać wiecej..
Trzymam kciuki ❤️

reklama
Cześć Dziewczyny, czas dołączyć do Was,.wierzę ze uda mi sie do 2026 dotrwać z Wami w oczekiwaniu, nie tak całkiem dawno musiałam sie wypisać z Sierpniowek:(
Moj termin na razie wstępnie 18.01, jest baaardzo bardzo wcześnie, beta na razie rosnie poprawnie, ale wczoraj w terminie @ pojawily sie plamienia takze boje sie co to.moze oznaczać..
wychodzi nam podobny termin :) Trzymam kciuki :)

Trzymamy kciuki ♥️

Będą same koziorożce, a ze to też mój znak, to już nam wszystkim współczuję tych charakterków 🤣

Witam, mamy ten sam termin. :)
Powodzenia i dużo zdrówka. 🤍

Pocieszę Cię, że w pierwszej ciąży, z której mam zdrowego synka, też miałam plamienia, a przyrosty bety 77-100%, teraz brak plamien, jedynie skurcze, ale takie srednio bolesne (co tez ponoc normalne) i przyrosty odpowiednio 300% i 87% kolejny.
W tej ciazy bardzo szybko wykryłam ciąże bo przy becie 15,70. W tamtej poszłam kilka dni po miesiaczce i startowałam od 132.

Ps. zbadaj sobie progesteron, u mnie on byl przyczyna bo wynosil 10, teraz zaś mam 28 i powoli rosnie, bez wspomagaczy.

Pocieszę Cię, że w pierwszej ciąży, z której mam zdrowego synka, też miałam plamienia, a przyrosty bety 77-100%, teraz brak plamien, jedynie skurcze, ale takie srednio bolesne (co tez ponoc normalne) i przyrosty odpowiednio 300% i 87% kolejny.
W tej ciazy bardzo szybko wykryłam ciąże bo przy becie 15,70. W tamtej poszłam kilka dni po miesiaczce i startowałam od 132.

Ps. zbadaj sobie progesteron, u mnie on byl przyczyna bo wynosil 10, teraz zaś mam 28 i powoli rosnie, bez wspomagaczy.

Badałam progesteron, 28dc i 30dc, poziom taki sam 21, dostalam na ww duphaston ze względu na te plamienia, dzisiaj juz śladowo tylko, ale czuję tak inaczej w podbrzuszu, to nie jest bol chyba juz ale takie dziwne uczucie.. ze cos sie tam dzieje.. bo dzieje sie.. i mam nadzieję ze cos dobrego🥹

Badałam progesteron, 28dc i 30dc, poziom taki sam 21, dostalam na ww duphaston ze względu na te plamienia, dzisiaj juz śladowo tylko, ale czuję tak inaczej w podbrzuszu, to nie jest bol chyba juz ale takie dziwne uczucie.. ze cos sie tam dzieje.. bo dzieje sie.. i mam nadzieję ze cos dobrego🥹
To w zupelnosci normalne, może być kłucie, mogą byc lekkie bóle jak na miesiaczke, macica rosnie, endometrium rosnie, wszystko pracuje. 🤍

reklama
Cześć dziewczyny,byłam dziś u ginekologa,bo myślałam,że już będzie coś widać,jestem 5t2d.
Niestety nie uwidocznił pęcherzyka ciążowego,choć niby widział " jakiś cień",który mógłby wskazywać na takowy,ale kazał sprawdzić za dwa tygodnie.
Zrobiłam dziś bhcg,które wyniosło 10852 mlU.
Czy przy tak wysokiej becie możliwe jest nieznaczenie zarodka? Czy to może niestety wskazywać na ciszę pozamaciczna?
Czy któraś z Was miała może podobna sytuację,albo przeżyła ciszę pozamaciczna. Co powinnam robić? Jestem przerażona.

Dziękuję za rady.

Do góry