• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

A ja rano mdłości, ból piersi znowu okropny, ból podbrzusza. Jestem w pracy i musiałam już powiedzieć kierownikowi żeby nie robić ciężkich rzeczy. No i w sumie spoko to przyjął. Tylko, że ja strasznie się boję że coś się stanie. Ja wiem, że ciąża to nie choroba i powinnam żyć normalnie ale bardzo mnie to stresuje 🙁 Czy któraś z was jeszcze tak panikuje i najlepiej ograniczyłaby aktywność zwłaszcza na początku?
Wiesz, obawy są zawsze. Szczególnie jeżeli ktoś miał trudne doświadczenia w przeszłości. To wręcz niemożliwe, aby nie bylo obaw… podobnie jak te kobiety, które tak strasznie walczyły o ciążę.

Mam nadzieję, że wizyta i Twój lekarz prowadzący Cię uspokoi. Wydaje mi się także, że będziesz czuła kiedy musisz odpuścić, organizm jest super mądry i daje znaki.

reklama
Wiesz, obawy są zawsze. Szczególnie jeżeli ktoś miał trudne doświadczenia w przeszłości. To wręcz niemożliwe, aby nie bylo obaw… podobnie jak te kobiety, które tak strasznie walczyły o ciążę.

Mam nadzieję, że wizyta i Twój lekarz prowadzący Cię uspokoi. Wydaje mi się także, że będziesz czuła kiedy musisz odpuścić, organizm jest super mądry i daje znaki.
Ja akurat nie miałam, ale w lutym moja siostra miała poronienie zatrzymane i tak mnie to przeraziło, że w sumie teraz nawet nie potrafię się do końca cieszyć tą ciążą i boję się o wiele bardziej niż w pierwszej ciąży..

Z tym zamartwianiem się już będzie tak zawsze . Do końca życia . Mamy tak mają 🥰
Najpierw strach w ciąży. Później się urodzi i sprawdzasz nawet gdy spi czy oddycha , boisz się spać , i z każdym rokiem dochodzą inne zmartwienia 🥰
Ale to jest właśnie miłość 🥰
Ja dzisiaj dodzwoniłam się do ginekolog na NFZ ! I mnie przyjmie ! Juz w środę!
Wiem że nie będzie nic widać, ale chodzi mi o darmowe wyniki . Będę chodziła i prywatnie i na NFZ bo wiem ile tych wyników trzeba robic , można zbankrutować 😅
Ja objawów prócz wilczego apetytu i kręcenia się w głowie ciągle nie mam żadnych . I teraz na prawdę się z tego cieszę I mam nadzieję że tak będzie przez 9 miesięcy 🤣

Trzymam kciuki, będzie dobrze ✌️✌️✌️
Ja z kolei byłam oddać krew trzeci raz, więc drugi przyrost. Ciągle mam złe przeczucie, że wynik nie będzie dobry... U mnie dziś nadal zero objawów, za to piję grzecznie 😅
I ja trzymam! W ogóle to char gpt mi ciągle pisze że już przyrosty bhcg 35-55% mogą być prawidłowe w ciąży a my usilnie trzymamy się 66%. Więc nie panikuj i dawaj żyłę. Czekamy na wyniki 🤞

Ja jestem 10 miesięcy po ciąży pozamacicznej ale nie do końca pozamacicznej bo była w rogu macicy i nie miała gdzie rosnąć i pękła w 9 tygodniu , 5 min pozniej karetka by mnie zabrała i już bym dziś nie pisała z wami , straciłam 3 litry krwi do brzucha , dlatego teraz się tak bardzo boje. Czy któras z was pracuje np na magazynie ? Nie wiem czy nie iść na zwolnienie ...

Ja jestem 10 miesięcy po ciąży pozamacicznej ale nie do końca pozamacicznej bo była w rogu macicy i nie miała gdzie rosnąć i pękła w 9 tygodniu , 5 min pozniej karetka by mnie zabrała i już bym dziś nie pisała z wami , straciłam 3 litry krwi do brzucha , dlatego teraz się tak bardzo boje. Czy któras z was pracuje np na magazynie ? Nie wiem czy nie iść na zwolnienie ...
Ja mam pracę biurową więc jak będzie wszystko dobrze to mam zamiar jeszcze trochę popracować. Jakbym pracowała fizycznie pewnie uciekłabym szybciej

reklama
Cześć dziewczyny 👋🏻

Zapraszam do przestrzeni dla ciężarnych z terminem na mroźny, ale jakże pełen wyjątkowy styczeń 2027⛄❄️

Ten wątek to nasza bezpieczna przystań, gdzie możemy dzielić się każdą radością, obawą, pierwszymi kopniakami i wszystkimi urokami ciąży. Niech to miejsce będzie pełne wsparcia, zrozumienia i dobrej energii 🧘🏻‍♀️

Nowo dołączające zapraszam do przedstawienia się, opowiedzenia swojej historii i pozostania z nami 🫶🏻

Przewidywany termin porodu (po wizycie serduszkowej dopisze serducho, a później zmienię jego kolor na zgodny z płcią malucha👶🏻):
04.01. @kataryna83
16.01. @Eveline.eve
17.01. @TutuTerror

Lista naszych terminów/wizyt:
21.05. @kataryna83 pierwsze USG

Życzę nam wszystkim spokojnych i nudnych 9 miesięcy, zakończonych najpiękniejszym noworocznym prezentem 🎆
Cześć, jestem właśnie po wizycie, 5+1 tydzień, pęcherzyk 5 mm, narazie serduszka nie widać. Ale pani doktor mówi że to za szybko. Następna wizyta dopiero 15.06. Oszaleje do tego czasu. Kiedy zobaczyłyście serduszko?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry