• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniowe mamy 2027

reklama
Dziękuję wam dziewczyny na życzenia! ♥️
Jednak to chyba jedne z najgorszych moich urodzin. Tragicznie się czuję i martwię sie o to maleństwo w brzuchu 🙁 Gardło mnie boli niesamowicie no i rozkłada mnie na amen. Myślałam, że już się nie rozwinie gorzej, a jednak..
Jedyne co na plus to, to że dzisiaj mi mdłości odpuściły.

Jednak to chyba jedne z najgorszych moich urodzin. Tragicznie się czuję i martwię sie o to maleństwo w brzuchu 🙁 Gardło mnie boli niesamowicie no i rozkłada mnie na amen. Myślałam, że już się nie rozwinie gorzej, a jednak..
Ja na początku ciąży walczyłam z zapaleniem oskrzeli. Na początku starałam się naturalnymi metodami ale i tak skończyło się na antybiotyku. Dostałam amotaks i zarówno ginekolog i lekarz mówili, że jest on bezpieczny dla płodu. Lepszy antybiotyk niż infekcja

Najlepsze życzenia, przede wszystkim zdrowia! I aby humor szybko wrócił na szczęśliwe tory🤗

U mnie niby waga stoi ale Brzuszek sie zaokrąglił, mam taką budowę, w 4 miesiącu już wyglądam jak pod koniec ciąży 😆 generalnie mam skłonność do bycia wielkim czołgiem ciążowym. Ledwo co wróciłam do swojej wagi po 2 ciąży a tu takie halo🙈

Znowu mam tak,że to na co mam ochotę mi Tak wybitnie smakuje, sztos po prostu! Więc zaraz zapewne wybije mi znowu wagę na maxa. W ciąży z Kostkiem i z Kornelem przytyłam 30kg🙈

Ok, zadam pierwsze z pytań nowicjuszki 🙈
Jak piszecie, że jesteście w 7/8/9 itd. tygodniu, to macie na myśli te skończone czy trwające? Gdy jest 8t2d to mówię 8. tydzień, choć wiem, że formalnie 9. Ale przecież swój wiek też podajemy jako lata skończone 🤔 Czy to niepoprawne?

I drugie pytanie - czy torbiele na jajniku i w piersiach to typowa rzecz w ciąży? Nigdy nie miałam, a teraz mam i tu i tu. Czy to coś dziwnego?

Jak piszecie, że jesteście w 7/8/9 itd. tygodniu, to macie na myśli te skończone czy trwające? Gdy jest 8t2d to mówię 8. tydzień, choć wiem, że formalnie 9. Ale przecież swój wiek też podajemy jako lata skończone 🤔 Czy to niepoprawne?

I drugie pytanie - czy torbiele na jajniku i w piersiach to typowa rzecz w ciąży? Nigdy nie miałam, a teraz mam i tu i tu. Czy to coś dziwnego?
Ja dzisiaj np mam 7t4d to juz mowie 8 tydzień, ale jak mam do 7t-7t3d to mowie 7 tydzień 😂 zaokrąglam do mniejszości/większości 🤣 moja gin mnie tego nauczyła. 🤭😅
Jeśli chodzi o torbiele na jajnikach to często się o tym słyszy. Ja mialam na piersiach , bardzo dużo. Baaa niektóre juz byly opisane jako guzy dysplastyczne do obserwacji . Po ciązy , po karmieniu piersią wszystko zniknęło. Lekarz mówiła ze to baaaardzo często się zdarza .

Dziewczyny ja dzisiaj nie śpię od 2! W nocy . Masakra . Nie jestem zmęczona . A w dzien nie bedzie ze mnie pożytku 🤨
Nic , zaraz ubieram się i jadę do piekarni .
Chce mi się gorącego chlebka z maselkiem i dżemem 🫣

Miłego dnia !

A ja dopiero jak przekroczę dany tydzień, to mówię, że w nim jestem. I dziś mam 10 i 5 dni i mówię, że jestem w 10 tygodniu. Ale powiem Wam dziewczyny, że mam wkrętkę, bo zbyt dobrze się czuje i już myślę o najgorszym. A tu jeszcze tyle do wizyty😱

Pochwalę się moim bejbikiem ;) wczoraj na wizycie wszystko u bubci okej a wy macie zdjęcia ?

Załączniki

• 17811598908154746689981552653747.jpg
    17811598908154746689981552653747.jpg
    851,6 KB · Wyświetleń: 25
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry