czechow
Fanka BB :)
Nie chcę straszyć, ale mnie namówiła koleżanka, ponieważ jej sąsiadka urodziła dziecko z bardzo poważnymi wadami, które żyło tylko 2 tyg i lekarz odbierający poród powiedział że gdyby zrobiła 3D to wszystko byłoby widać, ale niektóre kobiety robią tylko 2D i jest OK, ja zrobiłam również z racji wieku, wiadomo że im kobieta starsza tym prawdopodobieństwo wad jest większe.
Witam,
Nie jestem specjalistą od USG ale mogę powiedzieć o przypadku mojej przyjaciółki - na 3D nie było widać wady wszystko było pięknie-ładnie. Dopiero na standardowej wizycie (2 tygodnie po 3D) USG babka zobaczyła że maleństwo ma przepuklinę i to dużą.
Nie wiem dlaczego tego nie zauważyli podczas 3D ale wiem że żadna metoda nie jest w 100% sprawdalna.
Witam,
Nie jestem specjalistą od USG ale mogę powiedzieć o przypadku mojej przyjaciółki - na 3D nie było widać wady wszystko było pięknie-ładnie. Dopiero na standardowej wizycie (2 tygodnie po 3D) USG babka zobaczyła że maleństwo ma przepuklinę i to dużą.
Nie wiem dlaczego tego nie zauważyli podczas 3D ale wiem że żadna metoda nie jest w 100% sprawdalna.
ale wtedy miałam niedowagę, przy wzroście 168 - 43 kg

A jak wsze dzidzie są ulożone?