reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Macy w ostatnich tygodniach to chyba nawet zalecają ;-)na pewno jak ciąża jest donoszona :tak:;-)

a co do listy to chętny by ją robić na pewno się znajdzie :tak:;-)

reklama
Lilka29 ja wlasnie nie wiem czy taka zwykla, dzis poszlam do apteki i poprosila sól fizjologiczna do przemywania oczków dla niemozwląt i Pani dała mi Oftarinol.ale wlasnie wydaje mi sie ze zwykla wystarczy.

Emilia011n\ ja mam czesto takie prady szczegolnie jak sobie pochodze dlugo i potem jak wstaje to taki bol czuje promieniujacy od miednicy do nogi (czasem nawet do kolana)

Agbar77
trzymaj sie!!dobrze ze nikomu nic sie stalo!
swoją droga to niezla plaga z tymi wypadkami ostatnio. tatusiowie tez chyba juz roztargnieni przed rozwiązaniami.

co do wątku o porodach to ja tez jestem za. mysle ze powinien byc osobny na opowiesci o porodach i osobny na liste rozpakowanych mausiek

a depresję to ja chyba moją komuś oddałam i zwrotów nie przyjmuje;-)

Cześć dziewczyny, już po pracy :-) Nadrobiłam zaległości :-D, ale jakoś rozpisywać się nie będę. Jutro idę na wizytę i dowiem się co u maluszka słychać :-D
Też w szoku jestem że już grudzień. A tu trzeba porządki przedświąteczne zacząć. :eek: Kto pomyje w tym roku te wszytskie okna na święta.... (u nas są stare drewniane podwójne i ogromne :cool2:)
Widzę, że coraz więcej dziewczyn narzeka na samoczpocuie, ale no cóż taki urok ciąży.

patrysia 86 trzymaj się ciepło i dużo odpoczywaj
lilka29 nie przejmuj się, ja też jeszcze pracuje, a anetrix akurat ma nie fajną pracę. To wszystko zależy od warunków w pracy. Ja uważam że jak jest ciąża prawidłowa i ma się fajną pracę i chce tam być, to dlaczegoby nie pracować. Po za tym ma to swoje plusy. Praca wymaga aktywności, a czym dłużej będziemy aktywne tym łatwiej powinno być z porodem. No i człowiek ma mniej czasu nad zastanawianiem się nad pierdołami i czy go boli czy nie boli ;-). Czas leci szybicej. Przynajmniej w teorii ;-) Pomijam oczywiście sytuacje kiedy z ciążą jest coś nie tak. A i po sobie zauważyłam, że w pracy mniej podjadam słodyczy ;-)
Monia1110 Super, że z maluchami wszystko w porządku.
Gosieekk super, że wszystko w porządku

Cos czuję, że mój też ustąpi;-)

Macy: hmm jak popłaczę to chce się angażować, a tak to myśli, że mamy czasu duuużo i mu się nie spieszy z niczym - u mnie problem taki, że mój M w piątek wyjeżdża na 2 dni, wraca na niedzielę i we wtorek wyjeżdża znowu i do 20 grudnia będzie tylko na weekend wracał - szkolenie w nowej pracy, ja zostaję sama. Czyli suma sumarum mamy 4 dni na zakupy takie na amen-a ja wolę być przygotowana na wszystko, bo 10 grudnia pesar mi ściągają:eek: ehhh kochany kochany tylko trzeba go czasem pogonić:zawstydzona/y:

Kurde dziewczyny jak wam się chce sprzątać wkółko??? ja wzięłam się za kuchnie - po 10 minutach byłam mokra od góry do dołu i zipie jak po biegu na setce i brzuch mi przeszkadza jak się tak ruszam:confused2:a jak widzę tą górę naczyń to mam ochotę uciekać jak najdalej...

ja juz przeszlam etap ciaglego sprzatania a zmywanie naczyn doprowadza mnie do szalu, brzuche mi zachacza o zlewozmywak :-D i jest mi nie wygodnie.

Witam w grudniu!!;-)
Wiecie co tak czytam i czytam i myślę sobie że naprawdę jest świetnie, że żadna z nas w listopadzie nie wylądowała na porodówce:tak: i mam nadzieję, że do połowy grudnia tak pozostanie:-)Ja mam zamiar urodzić w styczniu i koniec;-)
Mąż znosi meble w paczkach, trzeba będzie skręcać:tak:

och tez mam taka nadzieje ze wytrzymamy do polowy grudnia ale kto wie jak to bedzie, tez chce urodzic w styczniu i zobaczymy w piatek mam wizyte u gin to mam nadzieje ze cos mniej wiecej mi powie czy donosze czy nie, jak tam sprawy wygladaja na dole;-) moja skora na brzuchu jest juz chyba na kresie wytrzymalosci nad pepkiem tak strasznie mnie swedzi i zrobily sie chyba male rozstepy a w jednym miejscu chyba delikatnie skora pekla:wściekła/y::wściekła/y::szok::szok: smaruje pare razy dziennie moze cos to pomoze.
Na dodatek tego wszystkiego brzuch twardnieje straszecznie i macica sie stawia pare razy dziennie. Mojej mamie snilo sie ze urodzilam coreczke :-D ta tylko ze sny sa na odwrot bedzie synek w rzeczywistosci. No ciekawa jestem ktora pierwsza zacznnie rodzic;-) zycze zebyscie wytrzymaly do stycznia!

Hej Mamuski!
do e_milki- no to cos mamy wspolnego, ja studiuje na pwr, wych arch, wiec tez technicznie :) Mialam isc na zajecia rano po notatki, ale kurde pierwszy raz od nie pamietam kiedy spalam do 10.30. Wow! stwierdzilam, ze chyba bede rodzic niedlugo, bo spie jak nigdy :) Zrobilismy dzis jakies zakupy dla Haniuli, oczywiscie akcja w sklepie musiala byc, ale zakonczylo sie happy endem i wrociłam po kurteczke dla niuni :)
aniulka8700 Kobieto, nie pisz takich rzeczy, bo zaleje komputer łzami.... tylko grudniowki i MY- styczniowki... :) jak to strasznie,a zarazem jak wzruszajace to jest- cudo. Dobra, wracam do projektu, bo czas ucieka niesamowicie.
Pozdrawiam :*

Właśnie przeczytałam na wp, że w ostatnich tygodniach ciąży (2-6) nie powinno się uprawiać seksu. Niech tylko mój mąż to przeczyta, to zupełna posucha będzie. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I to jeszcze jakiś psycholog - seksuolog napisał. Sam niech sobie zawiąże:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

chowaj natychmiast ten artykuł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mój też jakby go przeczytał, to już nawet dotknąć by się mnie bał:shocked2::rofl2:

:tak::tak::tak: bardzo fajnie zrobiona:tak::tak::tak: można od nich odgapić:tak::tak::tak:

Laseczki wlasnie dzwoniłam do polożnej i umówiłysmy sie na spotkanie ,w piatek ma dyżur u nas w szpitalu ,mam przyjsc pogadac:tak:Tylko zapowiedziała,ze w noc sylwestrową nie pracuje:oo::oo::oo::oo:

Tez tak slyszalam ze nie powinno sie seksu uprawiac kilka tyg przed porodem. My tydz temu jeszcze sie zabawialismy ale poszlismy na drugi dzien do doktora i gin powiedzial ze dziewczynki maja obie glowki bardzo nisko i M sie tak przerazil ze powiedzial ze juz koniec z przyjemnosciami!!!:-D:tak: no i teraz musze go inaczej zaspokajac..:-D

reklama
Laseczki wlasnie dzwoniłam do polożnej i umówiłysmy sie na spotkanie ,w piatek ma dyżur u nas w szpitalu ,mam przyjsc pogadac:tak:Tylko zapowiedziała,ze w noc sylwestrową nie pracuje:oo::oo::oo::oo:

:-D:-D:-D
A do mnie wczoraj zadzwonił mój brat (mieszka w Berlinie) i pytał się, czy przyjedziemy do niego na sylwestra, bo to ostatnie chwile, żebym mogła się wyszaleć:rofl2::rofl2::rofl2: ma poczucie humoru:rofl2::rofl2::rofl2: ale kochany braciszek, dba o siostrzyczke:-p:rofl2:
No ja może i z chęcią, ale kto w razie czego będzie odbierał poród pod Bramą Brandenbuską??? bo ja mimo wszystko to wole polski szpital:-p;-):rofl2::rofl2::rofl2: ale by była imprezka:rofl2::rofl2::rofl2:

Ostatnia edycja:
Do góry