reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

yol_a, ale te pozostałe też się spełnią :-)))) wszystkim. Chociaż muszę przyznać, że ja również całkiem przyzwoicie spałam dzisiejszej nocy, ciekawe czyja to zasługa ;-)

Beti, zaraz zrobię dochodzenie, która której kolorek skubnęła :-p :-D:-D:-D

A jeśli chodzi o sprzątanie, to ja sobie zaplanowałam w weekend taką generalkę. Już zapowiedziałam wszystkim w domu, coby nagle jakieś plany nie wyskoczyły :-)

reklama
Witam wszystkie brzuchatki i życzę miłego dnia.
Ja na 11 jadę do gina. Ciekawa jestem co tam "na dole" słychać :)
Troche sie denerwuję.. ale musi byc dobrze,

Jak tam Waszx prezenty świąteczne? Wszystkie juz mają? Ja jestem daleko w polu. Jedynie to przed chwilą zamówiłam dla mojego m gitarę na allegro bo cos go tknęło i ma zamiar sie uczyć :) Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale niech sie cieszy chłopak. Nie mam kompletnir pojęcia co kupić rodzicom i teściom!!!! Macie mże jakiś pomysł? Albo co wy kupiłyście? Myśle bardziej o jakimś wspólnym prezencie.....
pozdrawiam

Paula, ale masz tam jeszcze jakichś? :-D

Tak sobie dumam, że dobrze się stało, że trochę później zaczęłam pisać te swoje "nagonkowe" posty, bo jeszcze by mi wmówiono, że się przyczyniłam do odejścia Joasi z BB. kaja, masz rację, że jest to smutne, tym bardziej, że nie mamy po naście lat, ale zrozum też moje stanowisko, zostałam oskarżona zupełnie bezpodstawnie. Nie potrzebuję adwokatów, bo doskonale potrafię obronić swoje argumenty, i obiema rękami podpisuję się pod wszystkim co napisałam.
To było moje ostatnie "beknięcie" w tym temacie.

Teraz przygotuję sobie jakąś bombę kaloryczną dla równowagi :-)

o,a mnie Joasia nawet ze znajomych na Naszej Klasie usunęła. chyba już tu nie wróci :tak:...

agniecha83- ja mam ten sam problem i w dodatku nie będę zamawiać nic na allegro, bo obawiam się że nie dojdzie na czas- więc zostało mi latanie po sklepach i szukanie czegoś dla teściów i rodziców.. :zawstydzona/y: ale pomysłów nie mam.
za to muszę podwójnie się wysilić, bo moi rodzice nie mieszkają razem, więc prezenty też muszą być oddzielne.. Dla taty chyba kupimy kino domowe, bo ostatnio coś wspominał że chce kupić sobie :tak: dla mamy nie mam żadnego pomysłu. Teściowa ucieszyłaby się z suszarki do warzyw i owoców :-D ale ciekawe co na to teść :-D więc dla nich też muszę jeszcze coś wymyślić.

no ja właśnie się trochę boję że gitara do świąt nie dojdzie :(
no ale może.... :)

. A bedac na miejscu osoby borykajacej sie z problemami czy depresja zastanowilabym sie czy nie uprzykrzam zycia innym i ich nie zadreczam swoim pesymizmem, zarowno moich bliskich (meza, dziecka - bo przeciez te osoby zyja najblizej i slepe nie sa i widza, ze np. mam codziennie wszystkiego dosc i zyje w apatii), jak i osob trzecich.

I właśnie po to jest ten drugi świat...wirtualny gdzie możesz bez skrupółów wyżalić sie ponarzekać itd by obrócić się na pięcie od monitora i żyć jak każdy człowiek...Być może mało przeżyłam, na to wychodzi, ale pierwszy raz spotykam się z takim zachowaniem ...Jak widac nawet w sieci, anonimowo trzeba uważac na to co się pisze, bo nawet tutaj mozna zaliczyć konkretnego klopsa. Przykre to tylko, że stało się to pod koniec ciąży. W każdym razie jest jak jest...

Bardzo Was proszę, nie drążcie mojego tematu więcej, jest niesmaczny i nie każdy ma ochotę o tym czytać, tym bardziej że jest Was tu sporo. Każda powiedziała co myślała... i niech temat zamilknie, obiecuję już więcej nie drażnić Was moim pesymizmem i ciągłym niezadowoleniem. Dziękuję za miłe słowa i życzę wszystkim owocnych i spokojnych rozwiązań i dajcie sobie spokój z wywodami na temat mojej depresji...której nie ma...To tyle, proszę jeszcze raz... dajcie juz spokój.

Jak tam Waszx prezenty świąteczne? Wszystkie juz mają? Ja jestem daleko w polu. Jedynie to przed chwilą zamówiłam dla mojego m gitarę na allegro bo cos go tknęło i ma zamiar sie uczyć :) Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale niech sie cieszy chłopak. Nie mam kompletnir pojęcia co kupić rodzicom i teściom!!!! Macie mże jakiś pomysł? Albo co wy kupiłyście? Myśle bardziej o jakimś wspólnym prezencie.....
pozdrawiam

Ja już prezenty popakowałam, więc mam z głowy.
Jeśli chodzi o rodziców, to kupiłam im właśnie wspólny prezent, a dokładnie pościel, o taką:
POŚCIEL HAFTOWANA SATYNA Atłas 160x200 (846010441) - Aukcje internetowe Allegro
wzór 12.
Córcia dostanie łyżwy i zegarek.
Mężusiowi kupiłam Białą Księgę KULTU - bo to jego ulubiony zespół.
Siostra dostanie bon upominkowy z RESERVED i fajne skarpetki.
Chrześnica mojego męża (ma 10 miesięcy) - chodzik pchacz, a dla teściów złożyliśmy, tzn. 3 synów się złożyło na pralkę, trochę drogo wyszło, ale niech mają w końcu porządną.
Tak u mnie wygląda sprawa z prezentami.

Ja zamawiałam wszystko przez Allegro, ale tylko z przesyłką kurierską.
Wszystko dotarło w ciągu 3 dni od wpłaty.

Ostatnia edycja:
Paula, no....czy masz tam jeszcze jakichś znajomych, na tej Naszej Klasie ;-)

Fajny temat zaraz będzie na DDTVN ;-) o przywilejowanych kasach w supermarketach dla kobiet w ciąży

Ostatnia edycja:
reklama
Każda tu przychodzi i odchodzi kiedy chce - zgadzam się, że tworzymy jakaś społeczność i przywiązujemy się do siebie - jednak to tylko wirtualny świat ponownie. Każda z nas ma obok prawidziwe życie i prawidziwe problemy - nie rozumiem po co je jeszcze tworzyć w miejscu w którym każda chce się wyluzować.
Nie chciałabym nikogo oceniać ale sytuacja zrobiła sie bardzo smutna - szkoda.
;-)
To chyba wszystko co i ja chciałam napisać a ty doskonale ujęłaś. To jest poprostu przykre :-( I przepraszam że jeszcze dodałam coś od siebie...

Do góry