Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
na szczęście można wszystko zwalić na ciążę ;-)sylwia, poważnie ? to kiedy rodzisz w tym roku czy w przyszłym? ;-);-)Ja pooglądałam wózki i byłam z chłopakami na zakupach
Po tej wyprawie chyba mój czop sie zbuntował i zaczął odchodzic po kawałeczku![]()
Kaja, a Ty wózek zamówiłaś?

pasibrzuch dzieki... sprobuje, do porodu jeszcze troche zostalo wiec moze zdarza zadzialac;-)
golanda a ty jeszcze nie spakowana do szpiatala?
trzymajcie kciuki bym wytrzyala przynajmniej do 11 stycznia.
JMam jeszcze jedno głupie pytanie, czy żeby sprawdzić rozwarcie i lub długość szyjki - to gin używa wziernika, czy tylko paluszki pcha?
Bo moja ginka to tylko przy pierwszej wizycie użyła wziernika i od tamtej pory ani razu, i tak się zastanawiam, co ona może wyczuć tylko wkładając paluchy?
wracam od gina, młody się nie przekręcił, będzie cc:--
-(
waży 3200, szyjka miękka, rozwarcie 1cm
humoru nie mam, ryczec mi się chce, nie chcę cc, nie chcę szwów, strasznie sie boje bólu...:-(
ja bym zostawiła jak jest, bo jak widać nową wiadomość w sms-ach to wiadomo, że nowe dzieciątko się urodziło :-)
a w opowieściach na razie niewiele się dzieje, bo świeżo upieczone mamy pewnie wolą teraz nacieszyć się maleństwami i jestem pewna, że jak ochłoną to nam popiszą co i jak ;-)
Babeczki czy was w czasie skurczy cisnie ze tak powiem na druga dziurkebo jak mam skurcz to czuje takie małe parcie w tamta strone
sorry za tak dokładny opis
![]()
Moja relacja z last wizytos:-) Moja maleńka waży 4300I jak się lekarka wyraziła "nieźle ubita"
Baardzo długie nogi. Nie wiem czemu ale skojarzyła mi się poprostu z bardzo wielkim bocianem ( ja znowu o ptakach
). Rozwarcia ani zwarcia ni ma wcale. Łożysko wogóle nie stare ( i żałuję że nie dopytałam bo bym chociaż rozjaśniła wam sytuację co jak jest stare). Mam jutro dzwonić dowiedzieć się o termin CC i jestem mega szczęśliwa bo mnie dobry znajomy ma ciachać:-) po Nowym Roku.Prawie sielskie klimaty:-) No i wiem że się nie sugerujemy wymiarami z USG ale tak w ramach ciekawostki napiszę że powinnam rodzić 4 dni temu
![]()
Witam
Rano byłam z wizyta u lekarza. Nie podobało jej się moje ciśnienie więc dwa razy mi je mierzyli. Podobno na razie na nic się nie zanosi, ale kiedy się zacznie tego przewidzieć nie da się. Narzeczona wuja tak miała: dwa dni po ostatniej wizycie urodziła a też lekarz powiedział, że na nic się nie zanosi.
Po wizycie zrobiliśmy zakupy spożywcze, bo lodówka i zamrażarka świeciła pustkami a po porodzie mogę mieć problem z zakupami choć mama obiecała pomóc. No a w trakcie mojej wizyty mąż miał za zadanie kupić wanienkę, nie obyło się bez kilku telefonów jaką, ale w końcu kupił taka piękna błękitną.
Nie wiem jak wy, ale ja się już doczekać nie mogę tej wielkiej chwili. A co do serduszkowania to ja do tego grona co poszczą, jakoś tak nie mam ochoty i nawet mąż nie namawia.
Obcinała swojej córci pierwsze włosy i schowała je do koperty i kiedyś chciała mi je pokazać jaki miały sliczny kolor, wyjmuje kopertę z szuflady a tam zamiast włosków 100zł . Czyli kopertę z włosami dostał ksiądz jak chodził po kolędzie. włoski przepadły, ale myśle ze jego mina bezcenna![]()

Eee tam, takie, u których nic się nie dzieje, szybko rodzą, z zaskoczenia. U mnie też nie ma czopa (pozdrowienia dla Roxeen - jej ulubiony temat;-)), śluz jakiś jest, ale ja wiem, co to ma być? Co ma być, to będzie. I tyle. Przecież całe życie w ciąży chodzić nie będziemy.:-)Kurde wszytskie macie jakies sluzy,czopy,rozwolnienia....a u mnie susza
Skurcze a i owszem,coraz mniej przyjemne i coraz czestsze ale jesli chodzi o wydzielinki to nic specjalnego...Ani wiecej ani mniej niz zwykle...Cala ciaze nie mialam problemu z wilgocia;-)myslalam,ze na koniec cos sie wyleje a tu...zonk....Ja to jakas dziwna jestem....