reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej kobiety my zaraz jedziemy do Łodzi z Olinkiem na kontrol po operacji,trzymajcie za niego kciuki ,aby wszystko było dobrze:tak:
powodzenia !!!:tak:

Witam dziewczynki, dzisiaj mamy wizytę u neurologa, jak wrócę to zdam relację na temat asymetrii ułożeniowej.
Miki pobił w nocy rekord świata, spał od 21 do 5.30,bez przerwy na jedzenie, nie jadł 9,5 h, co prawda od 16 do 20 z małymi przerwami wisiał na cycu, więc chyba najadł się na zapas.

Gosia, ja to aż się boję co mi dentystka powie jak pójdę, niby nie widzę żadnych ubytków i nic nie boli, ale nie wierzę że po ciąży nic się nie posypało.
powodzenia na wizycie :tak:

co do zębów ja myślałam że już wszystko ok po ciąży a tu kolejne 2 zęby do zrobienia :baffled: no trudno zaraz wychodzę i mam nadzieje że cierpieć nie będę :eek::szok:

najbardziej się boje wyrwania zęba :zawstydzona/y:

ale może u Ciebie wszystko ok ;-):tak: ja z córą w ciąży miałam do zrobienia 2 małe dziureczki i po porodzie nic nie robiłam i tak chyba przez 2 lata ogólnie zęby miałam mocne że nie wiedziałam co to dentysta :no:
a teraz w ciąży wszystkie zęby mi się rozkraczyły i robię je i robię i końca nie widać :cool:

Nic zmykam bo nie zdążę ;-)

reklama
witam

Sylwia... trzymam kciuki za Olisia!!!:tak:

Wiecie co... w koncu poczułam wiosne:-)sliczna pogoda, tylko niech ta woda sie jeszcze schowa z ulicy:-p ale musze siedziec narazie w domu, bo ma przyjsc facet od kablówki, a nie wiemy o ktorej...:eek: i tak sobie kwitne...
Pewnie dopiero popołudniu wyjdziemy, choc nie wiem czy zdaze, bo brat ma przyjechac ze swoja roczna córeczka - moja chrzesnica;-) Starsza uwielbia sie z nia bawic... te to sie potrafia dogadac:-D

My chrzest wstepnie planujemy na 25.04 ... wpadnie troszke kaski do tego czasu:tak: U nas chrzty sa o 17 wiec nie planuje imprezy, wezme tylko rodziców i chrzestnych na krótka kawkę i ciastko i do domku;-) w ogole mamy problem z chrzestnymi... :-(a taka duza rodzina...
Chce wziac jednego z moich braci i kuzynke P., ale okazało sie, ze w ciazy jest i nie wiem czy sie zgodzi:zawstydzona/y: i bedzie znów waśń, bo wszyscy sie spodziewaja, ze szwagier bedzie chrzestnym, ale nic z tego... - wypiął sie jak go potrzebowalismy, wiec teraz go juz nie potrzebujemy:-p No nic, zobaczymy jak sie sprawa rozwiaze:tak:

U nas nocka koszmarna... Ja byłam tak wykonczona, ze wziałam mała do siebie i dzis cała połamana, jak ja nie lubie z nia spac:zawstydzona/y: dojrze, ze wszystko mnie boli, to jeszcze cyce pokiereszowane, bo w nocy jej nie kontroluje:sorry:

Witam serdecznie
sylwia - powodzenia, ASIAX - wam również jestem pewna, że obie wrócicie z pomylnymi wiadomościami.
Widzę, że popularne są też chrzciny przy grilu, nie pomyślałam... u nas jednak chyba by nie przeszło. Uroczystości typu: komunia, chrzest - to doniosłe wydarzenia - chyba moi rodzice nie przetrawiliby takiej formuły. :tak: Nie wiem jeszcze czy mam na 100% ten lokal ale wierzę, że się uda. yol_a jest tam naprawdę ładnie. A właśnie w DD TVN mówią czym się kierować przy wyborze rodziców chrzestnych. Okazuje się, że mogą być też dwie kobiety lub jedna osoba lub dwie pary.... włączcie.

Właśnie oglądałam TVN, bo myślałam o 2 matkach chrzestnych, a moja koleżanka upierała się że musi być matka i ojciec.
My daty jeszcze nie ustaliliśmy, zastanawiamy się nad terminem świątecznym lub wakacyjnym i chyba będę przekonywać M żeby zrobić w wakacje, planujemy zrobić imprezę na ok 25 osób w domu, mam 40 metrowy salon więc spokojnie się wszyscy zmieszczą, z salonu jest wyjście na takiej samej wielkości taras i dlatego myślę o wakacjach bo można by było wyjść na taras, mamy znajomych którzy mają firmę cateringową, przywiozą jedzonko, zastawę i nawet brudne zabierają, także jedyne co trzeba posprzątać to stoły i krzesła.

Dzień dobry.
Trochę się nie udzielaliśmy, ale o wszystkim wiemy ;-)
Miałam trochę problemów, bo w zeszłym tygodniu położna mi powiedziała, że według niej, to Igorek za długo jest żółty, i mam się w związku z tym udać do pediatry. Poszłam oczywiście następnego dnia, ale okazało się, że wizyta do pediatry jest na zapisy, i należy zadzwonić w poniedziałek, bo wówczas organizuję pani doktor cały tydzień....normalnie mni poraziło. To był czwartek. Zadzwoniłam do położnej i opowiedziałam jak to moja wizyta wyglądała więc ona wzięła sprawy w swoje ręce i powiedziała, że w piątek rano zadzwoni do lekarki i powie jak się sprawy mają, i mi oddzwoni. I tak też się stało.....oddzwoniła i na 12:30 już miałyśmy umówioną wizytę u pediatry.
Ogólnie wszystko w porządku, żółtaczkę mieliśmy przez weekend obserwować, i odstawić od piersi, czego oczywiście nie zrobiłam. Obserwuję, ale nie jestem jakby to ująć obiektywna, bo nie mam nawet porównania z innymi niemowlakami. Pani doktor dała nam skierowanie gdyby się skóra nie zaróżowiła do poradni patologii.....
Nie wiem co robić.

Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Maluszki prześliczne, codziennie zerkam........i nadala szukam kabelka :-D chyba będę zmuszona jednak w niego zainwestować, bo mi się już pamięć kurczy ;-) a chętnie pokazałabym mojego syneczka.

Dziewczyny ktore karmia butelka czy wy dajecie swoim dziecia cherbatki czy tylko jedzei na mleku bo ja nie wiem , czy podawac tez cherbatke ?

sylwi100 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze !!! a co ! na pewno będzie !!! :tak:

ja własnie z moją Żabką wróciłam od pediatry i bidulka miałą szczepienie - dwarazy ją w nózki kłuli - matulu jak ona wyła - nie mogłam jej uspokoić - jestem tylko ciekawa jaka będzie po tych szczepieniach i czy będzie mi goraczkowała ?! :-(
martwie się bo jestem sama w domku a ja tez mam 38 temp i dalej choruje - dzisiaj mam apogeum choroby - noc była straszna - ciekło mi z nosa i nie mogłam zasnąć - a mąż oczywiście dzisiaj mnie zostawił samą w domku - a co tam - radz se babo !! :-:)zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y::-(

Gosiek oby maleństwo wróciło szybko do zdrówka ! przykre ze takie niewinne maluszki już musza cierpieć - głupi katar !!

asiax, jola jak wy to robicie ze Wasze maleństwa tyle śpia w nocy . matko ! oddała bym za to wszystko co mam ! moja idzie spac koło 22 a o 1 pobudka, około 3 pobudka i około 6 pobudka - masakra jakaś ! a mówili ze to sie unormuje :-:)-:)-(

Gosia_k23 powodzenia u dentysty ! ja tez musze się lada dzień wybrac - mam z 5 zabków do robienia ! masakra jakaś !!! a jeszcze chyba mądrości będzie rwany buuuuuuuuu

no nic Mała na chwilkę pewnie zasnęła to tez ide się walnąc do wyrka - jejku ja chce być już zdrowa - wczoraj M mi nakupował leków homeopatycznych na przeciębienie, katar i gardło i mam nadzieję ze pomogą !

miłego dnia Kobietki :) :tak:

Czesc dziewczyny :-)

Napisałam całego posta po czym niechcący go skasowałam :sorry: Uwielbiam ten formularz nowych postów :sorry:

Czy skaza białkowa musi się objawiać dużą ilością krostek?
Mój mały ma tylko po kilka krostek na buźce, ale od dwóch dni odkrywam coraz więcej na ciele. Wczoraj odkryłam na szyjce i ramionkach. A dziś na brzuszku. Co prawda jest to po kilka sztuk.
Ma do tego jeszcze suchą skórkę. Ma suchą skórę szczególnie na czułku i brzuszku. Łuszczy się choć dzisiaj już mniej. Na początku myślałam, że może to ten krem nivea na każdą pogodę. Jest on bardzo gęsty. Kąpie cały czas w oilatum i smaruje oliwką bambino co drugi dzień.
A i jeszcze chyba ma kolki. Bo czasem jest taki że popłakuje. Cyca nie chce. Strasznie się denerwuje, że próbuje go przystawić. Napina się przy tym strasznie. No i po jakimś czasie puszcza bączka i mu przechodzi. Nie trwa to co prawda dłużej niż godzina.
Generalnie nie jadam dużo produktów mlecznych. Jakiś jogurt od czasu do czasu, a zwykle to ser żółty do kanapek i masło. Lepiej iść do pediatry, czy pediatry-alergologa? A może na razie tylko zadzwonić do położnej.

Mam herbatkę hippa ziołową koperkową, tylko że ona jest od pierwszego miesiąca. Ta herbatka to czyste ziółka. Może mogłabym ją rozcieńczyć i taką rozcieńczoną podać. Tylko że kiedy? Kiedy się już pręży, czy przed posiłkiem czy jak?
Choć z drugiej strony tyle pije tej herbatki na laktacje, więc tego koperku w moim mleczku może jest już za dużo?

Ciekawy pomysł z tymi chrzcinami na grillu. Co prawda ogródka nie mamy, ale chrzestny (brat męża) ma więc chyba nie byłoby problemów :-)

reklama
Witam.
Asiax i Sylwia - trzymam kciuki za wizyty. Na pewno wszystko bedzie dobrze.

Gosia_k23
, ja tez jestem ciekawa, jak moje zeby wygladaja po tej ciazy. W 6 miesiacu bylo ok. Teraz nic podejrzanego nie widze, ale licho nie spi. Trzymam kciuki za Twoje uzebienie.;-) A z tym madrosci poczekaj. Wyrywanie zebow to srednia przyjemnosc. A dlaczego sie chcesz go pozbyc?

Tysiolek, kuruj sie kobieto. U nas ze spaniem sprawa wyglada podobnie. Mala budzi sie przynajmniej trzy razy w nocy i to jest dla nas norma. Nad ranem - o 5 - 6 biore ja do nas i tyle. Kiedys sie unormuje...:happy:

Do góry