reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
My już po długaśnym spacerku i chyba przedawkowałyśmy tlen, bo Zuzu ciągle śpi ... od 13.00 :szok: rozbudziła się tylko, jak ją do wyjścia szykowałam ... nie mam sumienia, ale chyba ją będę musiała obudzić, bo potem do północy nam nie uśnie :baffled: już nie mówiąc o tym, że zaraz mi cycek pęknie, a muszę się pilnować, bo wczoraj znowu jeden zaczął boleć i od razu 37.6 ... ale na szczęście jeden paracetamol wystarczył :tak:

kurde teraz to mnie wystraszyłaś moja też jeszcze nie blokuje główki i też śpi z rozłożonymi rączkami i też ma kciuki schowane jak figa z makiem i też woli prawą stronę :-( co to za ćwiczonka?

Nadineczka, jakbym o swojej małej czytała ... ale akurat wczoraj byliśmy u ortopedy z bioderkami i zauważyła, że mała główkę pochyla lekko w prawą stronę ... zrobiła jej straaaasznie wyglądające badanie (przekręcanie główki do oporu na boki:no:) i stwierdziła, że ruchomość jest identyczna w obie strony, tylko mamy pilnować przy noszeniu i układaniu do spania, żeby główka była raz w jedną, raz w drugą stronę ... żadnych innych ćwiczeń nie mamy :tak:
więc się nie martw na zapas, bo u Polci na pewno wszystko OK ;-)

Kaja_10
Zapomniałam dodać, że w dniu wypisu z neonatologii (22 grudzień) Natek miał badanie na retinopatie i jest super, żadnych oznak choróbstwa! Zrobie troszkę tej symulacji latarka, nie zaszkodzi. I popracuje nad planszami. Zrobię wszystko dla mojego skarbeńka...:tak::tak:

Melduje, że czytałam od rana was, ale nie miała natchnienia. Po stosunkowo udanej nocy przyszedł piękny dzień i wybrałam się z małym o 14 na dwugodzinny spacer.

Teraz jak mały padnie idę ugotować zupę na jutro i może poprasuje bo stos rośnie.
Wy tu o porządkach świątecznych a mi się nie chce, ale pewnie trzeba będzie się wsiąść.

Kaja - bardzo dziękuję za namiary i jeszcze mam kilka pytań, co by się później nie skompromitować.:-D Gdzie dokładnie te Panie przyjmują, jaki jest orientacyjny koszt wizyty, ile trwa? Sorki za upierdliwość :-)

Maksiu spał 4 godziny na balkonie, potem cyc, kupa, teraz dalej cyc............
Mój Synek kochany jak jest zdenerwowany to mówi "ge" i właśnie słyszę to ge, chyba się mleczko skończyło, ale mamusia w nocy odciąga pokarm i mamy zapasik :tak:, wlejemy do buteleczki i zaś sztucznego nie trzeba będzie podawać.:-)

Coś mi Emi kolejny dzień spać nie chce :-( a ja dzisiaj wkopałam swojego męża, bo wyżaliłam się teściowi i okazało się, że M powiedział mu, że po ślubie rzucił palenie, a dalej kopci, choć obiecał mi, że jak mała się urodzi to rzuci. I w sumie oszukał i tatę i mnie.

Aga, ja tez poprosze o informacje na temat tych cwiczen. Moja mala tez spi na jednej stronie tylko, raczki rozlozone, ale tutaj o zadnej asymetrii nikt pewnie jeszcze nie slyszal...

Mari_anna, my będziemy szczepić 5 w 1 (Infanrix IPV+Hib) a na wzw tą standardową (Euvax). Już w szpitalu była tym Euvaxem zaszczepiona i z tego, co tamtejsza pediatra mówiła, to on nie zawiera rtęci. Tyle tylko, że jest produkowany w Korei. Jak widać co lekarz, to inna opinia, bo nam z kolei znajoma pediatra doradzała 5 w 1, bo jednak 6 w 1 to więcej dawek na wzw, a tak to będzie bardziej rozłożone.

agniecha83 dzięki wielkie za informację. W takim razie jutro biorę to głupie zaświadczenie od gina (całe szczęście, że akurat przyjmuje w tym samym czasie, kiedy są szczepienia, to nie muszę dwa razy jechać) i w czwartek się do tego MOPSu wybiorę. Może jeszcze przed chrzcinami kaska spłynie. :P

reklama
Paulina no to witaj w klubie, ja mam to samo, byłam u chirurga, powiedział mi że szkoda zrywać paznokieć bo to ostateczność, po z a tym nie ma gwarancji że jak odrośnie to tez nie będzie wrastał, kazał mi 2 x dziennie, moczyć w wodzie z szarym mydłem i odsuwać wały paznokciowe, a ja jeszcze robię sobie tampony z gazików i napycham pomiędzy paznokieć i palec, ja już też chodzić nie mogłam a teraz jest lepiej.

Witajcie kobietki ja już po zabiegu.:sorry2:Najgorzej bolało wkłucie znieczulenia i potem pierwsze 3 godziny jak znieczulenie puściło.Ale wzięłam APAP Extra i jakoś się trzymam:baffled: Wyciął mi oba brzegi paznokcia.Ale normalnie byłam w szoku nie wiedziałam ze tak głęboko może być wrośnięty paznokieć (po 1cm z każdej strony:szok::szok::szok:) Sama bym sobie nie poradziła, choć próbowałam już kilka miesięcy aż musiałam się wybrać do chirurga.Mam tylko problemy z chodzeniem. Narazie powinnam jak najmniej, ale wiadomo jak ma się dzidziolka:cool: to nie da rady. Powinnam zażywać antybiotyk bezpieczniej by się goiłoale jak się dowiedział że karmię piersią to powiedział że muszę wytrzymać z bólem i faszerować się paracetamolem:baffled::confused: a ból niesamowity.Ciekawa jestem nocy..

A teraz takie ładne pogody myślałam ze będę dużo spacerować z Adasiem a tu lipa buta zakładać nie mogę:-(:-(

Dziękuję wszystkim za posty do mnie troszkę było mi lżej:tak:
Buziaki pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry