reklama

Styczniówki 2010 !!

dziewczyny mam strasznego doła.właśnie wrocilismy od ortopedy i mamy podejrzenie dysplazji. Usg za tydzien a do tej pory pieluchowanie. Kurcze juz sie naczytalam o jakis apratach na nóżki i siedze i wyje! a bylam u tej samej ortopedki w 6 tyg zycia i nic mi nie powiedziala. przeciez jakby wtedy cos napomknela to poszlabym na usg nawet prywatnie i moze do tej pory juz problemy by bnie bylo. ku...a mac!!!
ojej życze aby usg wyszło dobrze:tak:

Laski walczące o laktację - pamiętajcie, żeby po każdym karmieniu wypić min. szklankę płynów - w ciągu dnia tak ok. 2-2,5 litra.

racja trzeba duuużo płynów pić jak się karmi z cycusia:tak:ja pije ale i też dlatego bo mój organizm się tego domaga dlatego pijcie dużo pijcie a najlepiej wody niegazowanej:tak:

reklama
Witam :-)

No i moją dietę matki karmiącej diabli wzięli ... w niedzielę zjadłam 10 kawałków ciasta :szok: aż cud, że Zuzu to przeżyła bezboleśnie :zawstydzona/y: w poniedziałek też nie było lepiej :sorry2:ehhh te święta ...

Wydaje mi się, że zaliczyliśmy kolejny skok, bo małej w weekend pierwszy raz od dawna zdarzyło się obudzić w nocy na karmienie ... i w dzień było trochę więcej marudzenia i cycuś częściej potrzebny ... nawet w drodze powrotnej musieliśmy na papu stanąć, co się nigdy wcześniej nie zdarzało ... chyba, że o wszystko kwestia zmiany otoczenia i tłumów gości świątecznych ... zobaczymy ;-)

zmykam poczytać, co naprodukowałyście :tak:

Ja jestem wzrokowcem ale ostatnio wpadłam w panikę, że pisząc długopisem a nie na klawiaturze miałam wątpliwości z pisownią... :szok:
Beti... spokojniutko, dopiero USG wszystko potwierdzi, narazie nie martw się. Zresztą ciekawa jestem po czym ta pani stwierdziła dysplazję?

Kaja staram sie nie schizowac ale łzy same plyną do oczu,az dziecko sie na mnie dziwnie patrzy:-D
lekarka powiedziala ze cos jest nie tak bo ma nierówne fałdki na udach tzn na lewym ma 3 a naprawym jedna no i psioszka jest skrzywiona w lewa strone. (widac to bylo jak jej wyprostowala nozki). ale najgorsze jest to ze jak bylysmy w 6 tyg to ona juz cos podejrzewwala a powiedziala ze wszystko jest ok.a teraz do mnie mowi:ze cos juz wtedy jej sie nie podobalo a teraz sie to potwierdzilo.
no do kur..nedzy przeciez jakby wtedy powiedziala ze ma watpliwosc to polecialabym odrazu na usg bioderek prywatnie i wcale nie czekala na jej pozal sie boze skierowanie.do tego czasu o ile faktycznie jest cos nie tak pewnei mala juz znacznie by sie poprawila. no nic...nie bede was zadreczac.ide po kawke bo mala zaraz wstanie n i cos zrobic ze soba bo juz zapuchnieta jestem:-(

Witajcie

My juz po spacerku. Udalo sie nam dzisiaj wytrzymac 2 godzinki :-D Nawet zdolalam przeczytac pare stron ksiazki i rozprostowac chwile nozki na laweczce.
Maz po swietach (czyt. po dwoch dniach opieki nad Michalkiem) powiedzial, ze jedno dziecko nam wystarczy :-D i ze mnie podziwia jak ja z nim wytrzymuje. Ha ha nic dziwnego w niedziele marudzil przez caly dzien i nie zmruzyl oka, wiec dal mu troche popalic :-D
Ale ale... maluch spi od paru dni od 20.00 do 5.00 i potem do 8.00 i baaardzo mi to odpowiada :-)

Jolcia - teoretycznie jest to mozliwe, zeby malego wystawic na balkon, bo na gorze mam nosidelko i moglabym ustawic na stoliku, w praktyce... niestety brak ruchu rowna sie wrzask... Choc przyszlo mi na mysl teraz, ze moglabym sie tez naubierac i usiasc z nim z ksiazka i bujac tym nosidelkem, moze sie uda... dzieki za natchnienie :-D

Agbar - wow magnolie... u nas dopiero male zalazki paczkow, a ja sie cieszylam ze pierwsze tulipany zobaczylam :-D

Kaja - super, ze chrzciny sie udaly... i Tymek ze byl grzeczny:tak: kto by sie tam groszkiem przejmowal :-D Zreszta, jak sama pisalas, nawet nie zauwazylas :-D

Szkoda, ze nie moge poogladac fotek :-(

Agniecha, zdrowka dla Ciebie i Twojej Kruszyny

Monika - przejrzyj lozeczka na allegro i zobacz co Ci najlepiej przypasi. Na podroze wg mnie najlepsze sa z przewijakiem i dodatkowym wyzszym poziomem, zebys nie musiala sie schylac, a jednak jeszcze potrwa, zanim nasze szkraby zaczna siadac. Polecalabym jednak koniecznie dokupic konkretniejszy materacyk, bo te z wyposazenia to nie materacyki ;-)
... no i jak Agbar pisze, torba tez praktyczna sprawa.

Beti - glowka do gory, moze nie jest az tak zle... na pewno da sie wszystko naprawic... trzymam kciukasy

U mnie tez po swietach waga w gore :wściekła/y:

Milego dzioneczka laseczki, uciekam na kawke... z ciachem... albo nie!!!

Kaja staram sie nie schizowac ale łzy same plyną do oczu,az dziecko sie na mnie dziwnie patrzy:-D
lekarka powiedziala ze cos jest nie tak bo ma nierówne fałdki na udach tzn na lewym ma 3 a naprawym jedna no i psioszka jest skrzywiona w lewa strone. (widac to bylo jak jej wyprostowala nozki). ale najgorsze jest to ze jak bylysmy w 6 tyg to ona juz cos podejrzewwala a powiedziala ze wszystko jest ok.a teraz do mnie mowi:ze cos juz wtedy jej sie nie podobalo a teraz sie to potwierdzilo.
no do kur..nedzy przeciez jakby wtedy powiedziala ze ma watpliwosc to polecialabym odrazu na usg bioderek prywatnie i wcale nie czekala na jej pozal sie boze skierowanie.do tego czasu o ile faktycznie jest cos nie tak pewnei mala juz znacznie by sie poprawila. no nic...nie bede was zadreczac.ide po kawke bo mala zaraz wstanie n i cos zrobic ze soba bo juz zapuchnieta jestem:-(

Beti, widzę, że z Wawy jesteś. Jeśli chcesz, mogę Ci dać namiar na wspaniałego ortopedę dziecięcego, jeden z najlepszych. Przyjmuje co prawda prywatnie i wizyta 100 zł kosztuje, ale warto. Nie ściemnia, nic mu się nie wydaje, jeśli coś jest, to i bez USG widzi.

Beti, widzę, że z Wawy jesteś. Jeśli chcesz, mogę Ci dać namiar na wspaniałego ortopedę dziecięcego, jeden z najlepszych. Przyjmuje co prawda prywatnie i wizyta 100 zł kosztuje, ale warto. Nie ściemnia, nic mu się nie wydaje, jeśli coś jest, to i bez USG widzi.

Evi jak mozesz kochana to daj.napewno na usg pojdziemy ale jesli trzeba bedzie zalozyc rozporki to napewno zasiegne opinii innego lekarza.

ja też trafiłam na świetnego ortopedę - chłop ogromny (z 190 cm i 100 kg wagi :-) ) i jak wziął małą to była jeszcze mniejsza w jego ramionach ale bardzo dokładnie mi ją zbadał - mam porównanie - bo ze starszą też chodziłam i ten jest świetny - niestety też prywatnie (Medicover)

ja też trafiłam na świetnego ortopedę - chłop ogromny (z 190 cm i 100 kg wagi :-) ) i jak wziął małą to była jeszcze mniejsza w jego ramionach ale bardzo dokładnie mi ją zbadał - mam porównanie - bo ze starszą też chodziłam i ten jest świetny - niestety też prywatnie (Medicover)

a usg wam zrobili? bo ja nie wiem czy wytzrymam tydzien do usg. chyba pojde szybciej prywatnie tylko nie bardzo wiem gdzie.zeby znowu nie trafic na jakiegos " fajnego lekarza"

Mari_anna, filologia polska. :-) Ale po czterech latach przerwy w pracy, rocznym pobycie w Anglii i uzywaniu w zasadzie tylko angielskiego, zaczynam sie lapac na tym, ze glowa juz nie pracuje jak kiedys. Dobrze, ze jest BB. Przynajmniej tu mozna po polsku pisac. :-)

Beti, bedzie dobrze. A lekarka rzeczywiscie debilna, bo przeciez im szybciej, tym lepiej. Glowa do gory. Placz niewiele tu pomoze, a moze nie jest tak zle, Kochana.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry