reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Mari_anna, razem. :-)

A powiedziałby chciała bym, ....... musiał by, zrobiłabym byłby nigdy nie wiem :-D:-D, a nie zawsze można zastąpić innym słowem, a wstrętny word nie podkreśli.:tak::-)

Kaja - ja chcę mieć Twoją sylwetkę.:tak:
Ja wyglądam jak dynia, taka okrąglutka, o buzię mam jak księżyc w pełni....

Ide myć okna na balkonie, bo przed świętami nie było kiedy.

Ostatnia edycja:
Doczytałam ale czasu brak na odpisywanie:baffled:szwagierka ma być za chwilke

SYLWIA ale musze napisać o tym ulewaniu:tak:właśnie siostra także podała NAN i nieźle ulał gdzie przy Bebilonie dla wcześniaków tak nie robi no bynajmniej nie tak mocno i stawiam na to że mleczko mu nie służy co lepiej dawaj takie jakie pił wcześniej:tak:

marianna z panią z apteki juz dłuuugo długo się znamy i zawsze mi dobrze doradzała wiec i teraz jej się poslucham - powiedziała ze jak dziecko ma miec "pecha" i zlapac to świństwo to i tak złapie bo jest setki tych bakteri a szczepionka chroni przed kilkunastoma wiec to tez nic pewnego a poza tym my nie bylismy szczepione i nie chorujemy a teraz wyciagaja kase od przewrażliwionych rodzicow - ja nie chce faszerowac Małej niepotrzebnie - dostaje to co musi - rotawirusa wzięłam bo chce ją poslac do przedszkola a tam latwo to złapac od innych ! tak mi bynajmniej podpowiada intuicja i nie bede działa wbrew sobie :-) Aptekarka mowiła ze ona swoich pociech nie szczepiła i nie poleca nikomu pneumokoków :tak:

Tysiolek - super, że Amelcia ładnie przybiera na wadze, i dobrze, że trafiłaś na dobrego pediatrę i nie musisz się tak stresować jak Pasibrzuch. Swoją drogą ciekawa jestem co na taki przyrost wagi powiedziałoby (razem czy osobno nie wiem) tamto babsko?

heh pewnie natychmiast miałabym odstawić cycucha i dokarmiac ile wlezie ! no jest to moze przyrost w dolnej granicy ale jednak w normie takze się nie martwie :-) przeciez nie musi być grubasek jak z rekalmy michelina :-) a jak jest zadowolona i usmiecha sie ladnie i rozwija prawidłowo to chyba wszystko oki - jakby było inaczej to by płakusiała - jakoś nie wierze zeby takie Małe dziecko dało się zagłodzić hihih :-D

dziewczyny a powiedzcie mi czy jak Mała miała dzisiaj szczepienie to moge normalnie z nia na spacerek wyjechać? bo tak ładnie az szkoda w domku siedziec :-) ??????

Kaja no własnie póki co nie stresuje się ani slubem ani chrztem nie wiem moze zaczne sie pózniej stresowac - a może stres bedzie mniejszy przez to ze wsumie jestesmy juz małżeństwem z tym ze bez papierka :-)

hmm ale ślub kościelny się przyda bo nie powiem przykro mi było w świeta wkościele - wszyscy szli do komuni a ja nie moglam :-(

Tysiolek - jak Maluda nie gorączkuje, a na dworze jest ładna pogoda to możesz wyjść na spacer. Tak nam powiedziała pediatra i myślę, że inne dziewczyny to potwierdzą. My mogliśmy wychodzić nawet w trakcie choroby i na antybioku, bo było ładnie.

dziewczyny mam strasznego doła.właśnie wrocilismy od ortopedy i mamy podejrzenie dysplazji. Usg za tydzien a do tej pory pieluchowanie. Kurcze juz sie naczytalam o jakis apratach na nóżki i siedze i wyje! a bylam u tej samej ortopedki w 6 tyg zycia i nic mi nie powiedziala. przeciez jakby wtedy cos napomknela to poszlabym na usg nawet prywatnie i moze do tej pory juz problemy by bnie bylo. ku...a mac!!!

Witam poświątecznie,

nadrabiam Wasze pisanie sprzed kilku dni....

kacha_wawa i inne Laski
- podobno pieluszki z Rossmanna bardzo rzadko uczulają i sa podobno dobre.
Stasiowa pediatra powiedziała, że mogę już przestać podawać wit D - powiedziała tak około półtora miesiąca temu. A na ostatniej wizycie 2 tyg temu powiedziałam jej, ze podaję tak 1-2 razy w tygodniu to powiedziała, że oki, i że póki takie pochmurne nieba to mogę czasem podać, a jak będę duzo na dworze to juz mogę sobie darować ;-).

Minnie1 - jak nie wyjdę z małym na spacer lub go nie wystawie na balkon któregoś dnia to od razu mam wyrzuty sumienia, że właśnie "odbieram" mu wit D i nie hartuję. Jak masz balkon to wystawiaj małego chociaż na balkon codziennie. Różnice temperatur powietrza hartują maluchy.

Laski walczące o laktację - pamiętajcie, żeby po każdym karmieniu wypić min. szklankę płynów - w ciągu dnia tak ok. 2-2,5 litra.

czechow - uśmiałam się z nowego zastosowania kremu do rąk ;-) Mój brat kiedyś płynem do higieny intymnej umył włosy ;-)

Mój Stasio był grzeczniutki na świętach. Cała rodzina się zachwycała jaki to on spokojny, grzeczny i że sam sobie tak potrafi poleżeć w leżaczku i że śpi w nicy 7-8 godz ;-).

Ale cieszę się, że juz po świętach. Lubię zwyczajne dni.

beti81 - spokojnie, poczekaj do usg. I nie zadręczaj się póki co.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
I ja sie witam !!!

Moja marude wystawiłam na balkon i tym sposobem moge troche posprzatac, prasowanie zrobione i nastepne pranie właczone i chwila dla mnie i jeszce kawke sobie zrobie i bede zadowolona

tysiolek napisała:
przeciez nie musi być grubasek jak z rekalmy michelina

hehe a mój maz sie smieje ze Zuzia tak własnie wyglada:-)

reklama
Witam Was:)mam pytanie,otóż chciałabym kupić łóżeczko turystyczne dla mojego Miśka bo dużo będziemy podróżować. Na co zwrócić uwagę przy zakupie takiego łóżeczka, czy są one w ogóle funkcjonalne, jakie polecacie?pozdrawiam:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry