nadineczka
Fanka BB :)
Sens żałoby narodowej polega na tym, że trudno oglądać programy rozwyrwkowe i komedie podczas gdy inni płaczą po śmierci bliskich. To olbrzymia tragedia na skalę jakiej nie było dotąd. To śmierć, która dotyka każdego - przynajmniej mnie się tak wydaje i jestem w szoku, że tak piszecie. Być może jestem z innej gliny ale mi ne brakuje nic. Dziś są już inne programy ale stonowane, filmy o spokojnej tematyce.
Nie ma reklam, zauważcie... świat zwolnił.... w sklepach nie gra muzyka.... to nasz obowiązek uczcić ich pamięć. Tak jak potrafimy... a wiadomo, że życie potoczy się i już się toczy dalej.
Ostatecznie można mieć wyłączony tv i radio i wsadzić w dvd wypozyczoną komedię czy nagrany inny program rozrywkowy...![]()
źle mnie zrozumiałaś nie chodzi mi o to, że zaraz chcę iść na dyskotekę czy oglądać koncerty, ale żeby dać ludziom wybór i nie narzucać nic. Rozumiem dwa dni wspomnień, rozumiem cały tydzień bez programów rozrywkowych, ale nie na okrągło zdjęcia i klepsydry, rozumiem wielki dramat, bo to tylu ludzi, prezydent i w ogóle niepotrzebna śmierć, ale życie toczy się dalej... 2 minuty ciszy? gdzie? bo wu większości ludzi w pracy nie było czegoś takiego ... każdy przeżywa dramat inaczej, ale nie wolno narzucać komuś swojej woli, sorki jak ktoś myśli inaczej:-(
Zastanawiam sie czy nie przełozyc mojego chrztu na miesiac pozniej, kuzynka nie przełozy i ja rozumiem, bo ma miec operacje głowy (długa historia) i czeka... w kazdej chwili moze isc, wiec chce ochrzcic syna jak najwczesniej. 

Jak zawsze w obliczu tragedii robi się medialne show, czy na tym polega załoba, moim zdaniem nie...