reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

sylwia100 - współczuje AZS. Nam pediatra także wspomniał, że Stach atopowy. Ja już 2 miesiace bez mleka. Czytam wszystkie etykiety i jakos daje radę. Uboga dieta ale cóż. Raz sobie pozwoliłam przez dwa dni znów jeść przetwory mleczne i Stasiu od razu miał krosty na twarzy. U nas jeszcze wychodza po rybie. I tak sie zastanawiam, bo wczoraj napiekłam kotletów z ryżu i oczywiscie sie najadłam i dzis mamy taka baardzo wodnista kupę. Mam nadzieję, że nie ma alergii na ryż ;-(. Do tego boli mnie gardło i mam lekki katar od wczoraj ;-(

agniecha83 - ja ostatnio ciagle narzekałam m., ze Stach cos mało je, ze zjada mi tylko połowe z piersi, ze wychudł na twarzy… A u pediatry po 2 tyg +0,5 kg. Kupy zaczął robic rzadko i chyba po prostu lepiej przyswajał pokarm.

asiowo - gratulacje nocnikowe

A propo przygotowań do ślubu - Pasibrzuch - nie zgodzę się z Tobą - faceci tez potrafią. Nasz ślub przygotował…. mój brat. My tylko wybieraliśmy jego propozycje ;-). Miałam slub bez stersów.

Trochę za póxno się obudziłam, ale chętnie oddam komuś dobremu moja suknie ślubną ;-), bo nie chcę już jej zabierać ze soba do nowego mieszkania. Gdyby któraś byłą chętna to oddam, za koszty przesyłki i czekoladę ;-). Suknia to Sincerity Bridal model 3326 - ja mam 167 + obcasy, rozm 38 i spory cyc.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Minnie a tak mi jeszcze przyszlo do glowy w zwiazku z placzem malucha...Podajesz mu herbatki ziolowe?Spotkalam sie juz kilka razy z opinia ( i nawet tu dziewczyny pisaly,ze bodajze koper wywolywal u maluszkow placz i ogolnie kiepski nastroj) ze herbaty ziolowe u niektorych dzieci wcale nie pomagaja w bolach brzuszka,czy kolkach wrecz je nasilaja.

Kurde maly wciagnal na dobranoc 200 ml tego mleka ponoc niedobrego...szok!!Pierwszy raz tyle zjadl....ciagnal tego smoka jakby pierwszy raz w zyciu jadl hihi..Teraz tylko jestem ciekawa kiedy go maly glod obudzi,bo slyszalam,ze po tych preparatach mlekozastepczych dzieci czesciej wolaja o papu?Prawda to?
U nas co 3h Szym jadł, trwało to do ok8 m-ca:happy:

dzieki kochane e-ciotki;-) tez tak mysle ze musi byc dobrze, teraz sobie wbilam do glowy ze te nierowne faldki to przez napiecie miesniowe i tego sie bede trzymac;-)
a tak powaznie to wiecie cos na temat wzmozonego napięcia mięsniowego?bo moje dziecko bardzo czesto zaciska piąstki, jak ją poloze prosto to główka jej troche ucieka na lewą stronę i do tego noszona na rekach wygina sie (nie zawsze) tak jakby chciala zobaczyc co jest za nia. no i do tego ten sen niespokojny w dziebn....no i oczywiscie w necie wyczyatalam ze to objawy wzmozonego napiecia miesniowego. dodam ze po porodzie glowka bardzo uciekala jej na lewa strone i kazali mi podkladac waleczek i w miare sie wyrownalo no ale jeszcze czasem jej ucieka.
Ja byłam tłumaczem przy rehabilitacji synka koleżanki, który właśnie ma napięcie. U niego powoduje częste ulewanie, nadal choć ma 8m-cy. Od porodu był bardzo sztywny w górnej partii ciała ale dzięki rehab jest lepiej. Zaleca się leżenie na brzuszku...
Jezuuuu ale mam dzis lenia....lenia giganta normalnie...nawet mi sie nie chce chciec....Latam po necie,gadam z Alusiem,pstyrkam foty...A kurz na mnie lypie i sie szatansko smieje;-) Obiadu tez nie bedzie chyba dzis bo nie mam natchnienia....Jak nic to ta pogoda....Na kogos trzeba zwalic no nie?;-)
U mnie równiez w tyłku len się zadomowił:no:
witajcie

Wpadłams ie tylko pochwalic, ze starsza córka od wczoraj robi siusiu do nocnika:-)
Po przerwie zaczelismy znów nad tym pracowac i odrazu załapała:-):-D Wczoraj była 1 wpadka, dzis tez... ale chyba to juz własnie to, koniec z pieluchami w dzien:-) Zobaczymy jak nam dalej bedzie szło, ale narazie jest super!!!!!!

Dzis w ogole przyszło tacierzysnkie od P. , zawsze grosz wiecej :-)

Pozniej spróbuje was nadrobic;-)
Gratulacje:-)

Witam Kobietki ja już po zabiegu boli jak cholera:wściekła/y::no::no::no:
Tym razem wyciął mi jedną wewnętrzna stronę paznokcia mam nadzieję że szybciej się zagoi. Wyje i zżeram Apap extra. Ale jestem dzielna.:-D:-D

Dzięki za pocieszenie:);-);-);-)
Oby szybko się zagoiło:tak:
U mnie nocka lepsza niż wczorajsza ale pobódka co 3h:no: Mnie za to dopadła jakaś koszmarna wysypka, zadrapię się chyba:no:
Jadę z Szymem do lekarza bo coś mi się nie podoba, wstał z dużą gorączką a do tego kaszle już od 2tyg:no:
Beti, trzymam kciuki za usg:tak:
Klara M, niestety Szwagierka robiła dziś test co pokazuje w który tydz i niestety wyszedł 2, a jest w 7:zawstydzona/y: To jej drugie poronienie, choć teraz twierdzi że podchodzi do tego inaczej, ma już córeczkę, najgorszy ten szpital:no: Moja macica na szczęście oczyściła się sama...
My mamy porównanie z koleżanką która straciła dziecko tuż przed porodem więc poronienie w tak wczesnej ciąży nie jest dla nas aż takie straszne...Również inaczej, teraz po tej tragedii, patrzy się na własne problemy:zawstydzona/y:

Witam :-)

Kaja, Kamaa, Agniecha ... u nas też dzisiaj 3 miesiące ... i też jestem w szoku, jak to zleciało !!! normalnie jakbym wczoraj leżała podłączona do końskiej dawki oxy i czekała aż się moja mała spóźnialska nade mną zlituje ;-) a teraz taki wielkoludek leży w łóżeczku :tak:

Poza tym mamy prawdziwego 13 :eek: Wczoraj odebrałam zdjęcia małej, włożyłam w ramki i M miał dzisiaj w przerwie wieszać ... szalałam z metrem, żeby było idealnie równo i przy wierceniu okazało się, że postawiłam kropeczkę idealnie w miejscu przewodu o imponującej szerokości 0,5cm ... a jakbym się z kimś o milion założyła, że trafię, to by się nie udało :wściekła/y: prąd w całym mieszkaniu szlag trafił, a zamiast zdjęć malutkiej, mam w ścianie 30 cm wyrwę :baffled: dobrze, że kochany M sam wszystko naprawił i nie trzeba było elektryka wzywać ... teraz nas tylko czeka szpachlowanie i malowanie, ale to już wieczorem, jak M wróci z pracy :sorry:

mała na razie śpi, ale zaraz się pakujemy i idziemy na urodzinki do mojej mamy ... u nas taka rodzinka trzynastek ... i mała i obydwoje moi rodzice urodzeni 13 :-D

Jol - dlatego jak się wprowadzaliśmy do nowego mieszkania zakupiłam sprzęt który pokazuje gdzie są kable w ścianach ---- mam takie samo szczęście jak ty w tych sprawach ;-)

Asiowo gratulacje dla córci:tak:
Labamba przykro mi :-(
Dormark i w takim nastroju pozostań:)
Co do żałoby czy to nie czas milczenia i zadumy a nie prowadzenia dysput?:-(

Dużo zdrówka dla maluszków i mamuś które łapią wstrętne choróbska:tak::-)

Asiowo super!! To masz już dużą dziewczynkę w domu :tak: teraz pampersy won a zanim się obejrzysz potrzebne będą podpaski :-D

Paulinaa kurcze kobieto trzymaj się!! poboli i przejdzie za kilka dni nie będziesz nic pamiętała.

Agbar masz rację ostatnio doczytałam się, że koper pomaga usunąć gazy, ale jeśli coś zostanie w jelitkach to jeszcze bardziej je wzdyma, u Nas na całe szczęście po koperku prutki ślicznie odchodzą.

Tysiolek szyszka!! WIELKA. Mój M był bardzo przejęty ślubem nawet bardziej zaangażowany niż ja. Wiesz każdy człowiek ma inne podejście, może po prostu nie umie okazać w tym temacie emocji. Większość organizuje kobieta np. nie wyobrażam sobie faceta stojącego w kwiaciarni i wybierającego wiązankę ślubną dla żonki.

Jol to faktycznie masz szczęście :cool: my przy generalnym remoncie domu porobliśmy zdjęcia elektryki i nie ma teraz problemu.

Labamba dobrze że Szwagierka się nie załamuje dzielna kobitka. Zdrówka dla Ciebie i Szymka.

Ja też zazwyczaj mam lenia ale dzisiaj mam jakiś motorek w doopce. Piękna pogoda więc robię na potęgę pranie bo uwielbiam jak schnie w ogrodzie.M przekopując ogródek znalazł monetę z 1858 r. 3 kopiejki hmmm... może jest coś warta.

Morka masz rację, zakończmy definitywnie temat bo to nie ma sensu!

E:

Dormark tak jest! dobre nastawienie to połowa sukcesu. Ja nauczyłam się nie pokazywać M, że przeżywam naszych kłótni i jakoś pomału robimy postępy w dobrą stronę.

Ostatnia edycja:
Cześć laseczki. Ja się tylko witam i melduję, że wszystko ok:tak: Mały rośnie jak na drożdżach, śmieje się ślicznie:-D:-D Zmieniliśmy właśnie pampersy na trójeczki:eek: chociaż jeszcze używamy dwójek bo zostało nam jakieś 15:-D Ogólnie jest dobrze. Tylko Was mi brakuje:-:)-:)-( Spadam bo piękny dzień dziś mamy...

reklama
Do góry