reklama

Styczniówki 2010 !!

hej

Nie mam czasu nawet do kompa usiąść:no:
Olinek cały czas musi byc ze mną bo inczej ryk nieziemski,oj chyba skaczemy na maxa:dry:
Dzisiaj goscie cały dzien:tak:
Jutro mama przyjdzie ,to troche przy dzieciach pomoze a ja cos w domciu zrobie:tak:

czechow misiu w morfologii na ponizej normy hemoglobine11,8,hct32,7-norma od 36,mcv74,8 norma od 80, podwyzszone mchc 36,1 norma od31,5

w poniedziałek pójde do pediatry ,bo sie martwie.Szwagierka mi powiedziała ze nie mam czym bo te normy sa dla dorosłych,a dzieci mogą miec mniejsze wartosci,ale jakos w to nie wierzę:no:

Laseczki sorki ,ze nie odpisuje:tak:ale juz sił brak:tak:

reklama
[B pisze:
sylwia100[/B];5650997]hej

Olinek cały czas musi byc ze mną bo inczej ryk nieziemski,oj chyba skaczemy na maxa:dry:
Jutro mama przyjdzie ,to troche przy dzieciach pomoze a ja cos w domciu zrobie:tak:

czechow misiu w morfologii na ponizej normy hemoglobine11,8,hct32,7-norma od 36,mcv74,8 norma od 80, podwyzszone mchc 36,1 norma od31,5

w poniedziałek pójde do pediatry ,bo sie martwie.Szwagierka mi powiedziała ze nie mam czym bo te normy sa dla dorosłych,a dzieci mogą miec mniejsze wartosci,ale jakos w to nie wierzę:no:

Sylwia szwagierka ma rację, normy dla dzieci są inne, u Oliwierka chyba wszystko ok :tak:tu masz link
Badania krwi - objaśnienie symboli

hej

Kotek absolutnie nie przyrównuj norm dorosłych do dzieci w szczególności tak małych - dzieci mają inne normy.

Badania krwi - objaśnienie symboli

Hemoglobinę
masz w normie (10-15), w wieku naszych dzieci żelazo zaczyna się kończyc (chodzi mi o zmagazynowaną w czasie życia płodowego ilośc) i ma prawo lekko spaść - organizm musi zacząć sam produkować potrzebne mu składniki.

Mcv rzeczywiście lekko poza normą ale jest to też związane z żelazem którego zapas już się skończył / kończy się.

Mchc - podwyższone - tu się nie znam więc się mądrzyć nie będę. Ale też jest silnie związane z żelazem.

Przede wszystkim to się nie stresuj i nie przyrównuj norm - przecież dziecko nie może mieć takich samych wartości jak osoba dorosła.

Moim zdaniem wszystko rozbija się o żelazo - organizm musi zacząć je sam produkować a to zabiera czas --- czasami trzeba mu pomóc - czy to suplementem żelaza (ferrum czy tym drugim wyleciało mi z głowy) czasami nie - nie stresuj się spytaj lekarza ale tragedii nie ma.

Witam się, tylko na chwilkę, bo jutro do pracy, ale mam pytanko, czy nasze dzieci mogą przespać całą noc na brzuchu, Miki zasnął tak pierwszy raz i nie wiem czy go przekręcać, a Hubert wcale nie spał na brzuchu?

Witam się, tylko na chwilkę, bo jutro do pracy, ale mam pytanko, czy nasze dzieci mogą przespać całą noc na brzuchu, Miki zasnął tak pierwszy raz i nie wiem czy go przekręcać, a Hubert wcale nie spał na brzuchu?

Moja śpi całą noc na brzuchu i z autopsji wiem że nie ma co obracać bo jak będzie chciała spać na brzuchu to się obróci sama jeszcze raz. To duże dzieciaki krzywdy sobie nie dadzą zrobić

Idem spać.:-)

Dzień doberek :-)

A ja dziś jak skowronek i do tego z uśmiechem na ustach choc spałam tylko 4 godzinki :tak:

Witam się a zarazem zegnam. Jedziem dzis do PL :happy2::happy2::happy2: Odezwe sie w niedziele jak dojdziemy po podróży do siebie o ile sie nieugotujemy w aucie :no::no:
Masakra pogoda na droge zapowiada się :shocked2::shocked2: 34 stopnie toż to prawie jak w piekle. A moj Damian uwielbia takie 18-21 stopni jak za gorąco to płacz :tak:

Muszę jeszcze spakowac najpotrzebniejsze rzeczy dla synusia takie co by były pod ręką w aucie i o 16 w drogę :-)

Całe 3 tyg w domciu :-D:-D:-D:-D:-D:-D Jestem taka szczęśliwa ze muszem sie z kims tym moim szczęsciem podzielic ;-);-)

ASIAX Damian tylko śpi na brzuszku czy to w wózku czy w łóżeczku, wszędzie:-D
W jego przypadku niema sensu go przekręcać na plecki bo niezdąże sie obrócic a on pach i juz na brzuszku. Skoro mu tak wygodnie niech śpi tak. Ja przed ciazą spałam wlasnie na brzuchu moze ma to po mnnie :confused::confused:

Wszystkim dzieciaczkom obchodzącym w weekend swoje miesięcznice zycze wszystkiego naj i mnóstwo słodkich buziaków:tak::-)

Dzień dobry! Ja zaraz lecę siem robić, bo o 10.00 jestem umówiona z koleżanką z porodówki :-) a jeszcze muszę iść po ściepy dla psa, bo byłam przekonana, że mam jeszcze w zamrażarce, a tu dupa blada, M musiał wieczorem szukać jakiejś puszki, bo bidna psina nie miałaby co jeść.
Miłego dnia!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry