reklama

Styczniówki 2010 !!

D hb ma 12,4 , mcv ma 80
a skrót htk co oznaczał ?

Asiax ja odwracam bo mój i tak zaraz by piszczał choć odwrócić sie umie ale jak śpi to piszczy i buzie w materac wciska :baffled:

Nie znam tego skrótu - chyba ci chodziło o Htc

Htc - hematokryt.

Określa stosunek objętości krwinek czerwonych do objętości pełnej krwi. Najczęściej wyrażany jest w procentach. Norma dla niemowląt i małych dzieci wynosi 30-40%. Spadek poziomu hematokrytu może świadczyć o niedokrwistości, zaś podwyższony poziom - najczęściej o odwodnieniu.

reklama
Hej dziewczyny!

Moja Ania wcale na brzuchu nie chce spać. Woli na boczku albo na pleckach. Julka za to była brzuszkowa i do tej pory układa się w nocy w różne dziwne pozycje, np na brzuszku z tyłkiem w górze i tak śpi :-)

Witam ze słoneczkiem

Sylwia
nie panikuj z wynikami, podejdź do lekarza, myślę że czechow ma dużo racji z tym żelazem
aga23 Ty jeszcze tu jesteś? cieszę się razem z Tobą
morka ja też gapa 100 lat dla Buni

Nie znam tego skrótu - chyba ci chodziło o Htc

Htc - hematokryt.

Określa stosunek objętości krwinek czerwonych do objętości pełnej krwi. Najczęściej wyrażany jest w procentach. Norma dla niemowląt i małych dzieci wynosi 30-40%. Spadek poziomu hematokrytu może świadczyć o niedokrwistości, zaś podwyższony poziom - najczęściej o odwodnieniu.
no własnie mam napisane Htk i się zastanawiam co to za skrót bo nie kojarzę chyba ze ktoś błąd zrobił

he Dziewczyny :-)
ja od samego rana dołas...mega kłótnia z M.... doszlismy tylko do wniosku ze ..nie jest międzynami dobrze... :-(

nie mam jakoś natchnienia dzisiaj do pisania...

Morka najlepszego dla Buni :-)

Witam dziewczyny

Co do spania na brzuchu, to Z też się przekreca, ale odrazu płacz, totez ostatnie noce to co chwile wstaje do niej. Bo spowrotem to jeszcze nie potrafi sie obrócic.

Ide ululac z, bo spiaca

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry