Klara M
Fanka BB :)
Czechow może tak nawet i być. Muszę wyrzucić z podpisu ten suwaczek z centylami bo nam się mocno zdezaktualizował. Ostatnio to mieliśmy ważenie kilka dni po 8 miesiącach, a suwaczek to pokazuje jeszcze wcześniejsze. Co do miary - sama go wtedy zmierzyłam i miał niecałe 80cm. Myślę jednak, że teraz ma lekko 80cm.....Ten suwaczek ma ten minus, że podając datę urodzenia i wagę i miarę podajesz aktualne dane, a nie możesz np. wpisać daty ostatniego pomiaru... Na dzień dzisiejszy to ja wiem tak na oko
Np. patrzyłam na siatki centylowe tutaj Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka i w sumie to waga nam wyszła gdzieś w 90centylu....ale obstawiam, że wciąż ma 10.100 tak jak miał te 8 miesięcy, a wzrost wpisałam Mu 78 i wyszło nam ponad 97 centyl...
Aha, ale te siatki ponoć uwzględniają to że C się urodził przed 37 tyg. ciąży...
e: chociaż nie wiem czy na to powinnam patrzeć bo wg mnie był ukończony 37tc a wg lekarza miał być następnego dnia, no i generalnie jak C się urodził wpisali mu pogranicze dojrzałości -więc może był jednak młodszy niż liczyliśmy...
A co do dreptania, to my się wciąż turlamy, nie dreptamy. Od dwóch dni również C przyjmuje sam na chwilę pozycję czworaczą. Wiem, że my tu najstarsi ale dla C to mega sukces
Choć nie wiem czy zaskoczy z raczkowaniem, chyba prędzej mi wstanie na nóżki. Coraz częściej jak chcę Go posadzić zapiera się, prostuje nóżki i staje... tak samo robi we wiaderku do kąpieli- z tą różnicą, że tam sam wstaje..
Aha, ale te siatki ponoć uwzględniają to że C się urodził przed 37 tyg. ciąży...
e: chociaż nie wiem czy na to powinnam patrzeć bo wg mnie był ukończony 37tc a wg lekarza miał być następnego dnia, no i generalnie jak C się urodził wpisali mu pogranicze dojrzałości -więc może był jednak młodszy niż liczyliśmy...
A co do dreptania, to my się wciąż turlamy, nie dreptamy. Od dwóch dni również C przyjmuje sam na chwilę pozycję czworaczą. Wiem, że my tu najstarsi ale dla C to mega sukces
Ostatnia edycja: