• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Asiax a to numer by był ;-)ale chyba dzidziuś aż tak duży nie jest by był miesiąc różnicy co :confused:[/QUOTE]

Na USG wychodzi że jest 4 dni starszy niż z om, ale w pierwszej ciąży na połówkowym też wychodził że termin jest obliczony dobrze, a 3 dni przed porodem okazało się że już przenoszony, ważył 3300 i 56 cm.
Więc może moje dzieci rozwijają się powoli a potem nadrabiaja (dodam że dostał 10 pkt. i jest zdrowy i cholernie zdolny, po wakacjach 1 klasa gimnazjum i 2 wynik w szkole z testu 6- klasistów) - trochę się pochwaliłam, ale jestem strasznie z niego dumna:-):-):-)

No dziewczyny, bylam wczoraj na USG :)

Bardzo, bardzo sie uspokilam i chyba dopiero wczoraj tak naprawde uwierzylam, ze jestem w ciazy. Zobaczylam juz malutkiego ludzika, ktory machal do mnie rączką, cos neiwiarygodnego !! Moglabym miec takie usg w domu, zeby codziennie do maluszka zagladac i sprawdzac czy jest ok :}}} Okruszek ma juz ponad 4 cm !! Ladne, bijace serduszko ! Widzialam raczki, paluszki, nawet lokiec. Wg mojej gin wszystko wyglada dobrze :-D

Nie zbadala mi przeziernosci dokladnie, nie bardzo mogla dostac sie do kregoslupa, ale powiedziala, ze z tego co widzi to nie ma zadnych zgrubien - jest cienko i poprawnie. Nie mam podanych liczb. Mam tylko CRL, GSD, pecherzyk zolciowy i ze ilosc plynu prawidlowa.

Poprosilam o to skierowanie na usg genetyczne i dostalam :-) Bede w poradni genetycznej, tam zrobia usg genetyczne i na tej podstawie zdecyduja czy dalsza diagnostyka jest potrzebna. To juz za tydzien !

reklama
:-Dbo to właśnie genialny dr Makowski :-D a i widząc WIktorynę powiedział ,żeby wszystkie hipotrofiki wyglądały jak ona to byłoby dobrze :-) Za dwa miesiące następne 'widzenie' z Fasolkiem ;-)

Dziękuję dziewczyny!!!

no to widzę że u mnie doktor Makowski sie nie postarał;) a tak poważnie to ty masz o tydzień starszą ciążę więc to może dlatego,ja zapytałam go ale stwierdził że nie będzie mi ściemniał bo nic narazie nie widać. Ale mojej koleżance też rozpoznał chłopca w 14 tc:tak: mi się wydaje że na tym etpaie ciąży chłopaka jest znacznie łatwiej rozpoznać więc mam nadzieję że u mnie jest fasolinka :-D:-D:-D
nie pozostaje mi nic innego jak czekać też właśnie kolejne 2 mieś;-)[/QUOTE]

wydaje mi isę ,zę tydzieńto dużo dla takiego malucha więc spokojnie a MAkowski raczej solidnie podchodzi do badania... u nas wyraźnie było widać, że chłopiec :-D nawet mamy zdjęcie ze strzałką na siusiaka :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry