reklama

Styczniówki 2010 !!

hej kobitki mam pytanko! jutro mam pierwsze usg i bedzie ono od razu robione pod katem tego czy dzidzi moze miec downa, rozszczep kregoslupa itp. czy miala ktoras z was takie bvadanie? czy bede normalnie widziala moja perelke jak na normalnym skanie?

kochana chyba juz wszystkie miałysmy takie badanie:tak: lekarz bada m.in. przezierność karkową i kośćnosową żeby sprawzdić czy dziecko nie jest zagrożone zespołem downa i jeszcze kilkoma innymi wadami. Na tym usg będziesz normalnie widziała dzidzie tak jak na każdym innym;)

ps. czy któraś z was robiła USG 3D?warto wydać więcej kaski na takie USG?

reklama
WITAM:-)

Ja urodziłam 27 sierpnia a termin miałam z OM na 14 sierpnia, także 14 dni po terminie, to był pierwszy dzień 43 tygodnia, i to jeszcze cesarka, bo za nic w świecie wychodzić nie chciał!:no::no:

wow no to kobitko sobie czekałaś :baffled:

zazdroszcze ci że znasz już płeć :-) ja ciągle oglądam na necie śliczne ubranka dla maluszków i chciałabym już kupować ale nie wiem czy sukieneczki czy spodenki

ja tak samo;-)

Witam:-)
Sylwia gratuluję Synka:-)
Ja mam kolejną noc nie przespaną i dostaję już nerwicy.Dziewczyny czy to normalne ,że spać w nocy nie można?dzisiaj np. siedziałam chyba do 3 rano więc ksążkę sobie poczytałam. Ręce opadają:-(może Wy coś doradzicie?

ja także miałam tak z początku teraz narazie jest ok:tak:

witajcie a ja bylam wczoraj na badaniach dzidzia jest super otwieral usta i krecil glowka a co najlepsze mial czkawke i tak smiesznie podskakiwal to bylo cudowne tylko ze zas nie wiem co bedzie mial nozki skrzyzowane i niestety sie wiercil i przez to nic nie mozna bylo widziec,a ja chce chlopca

suuuper :-)

po czwarte - dziewczyny które miały cesarkę prosze powiedzcie jak to jest?
jak długo się potem dochodzi do siebie?jak długo leżałyście w szpitalu?
po jakimczase dostałyście dzidzie do opieki?
czy cesarkę robi sie w znieczuleniu ogólnym czytylko dają ZO?
czy cesarkę robi się w umówionym terminie czy jak się zaczną skurcze? Jeśli w umówionym terminie to ile wcześniej trzeba pojawić się wszpitalu i umówić z lekarzem?
sorki za tą ilość pytań ale jestem wtymtemacie kompletnie zielona a pytam bo prawdopodobnie cesarka będzie u mnie wskazana..

u mnie była cc bo zaczeły się komplikacje podczas porodu i nie było czasu więc szybko dali mi znieczulenie ogólne:sorry2:cc była o 14 a dziecko dostałam tak po 17:sorry2:leżałam dobe i wtedy trzeba było wstać aby także żeby się zakrzeby nie robiły trzeba to wszystko rozruszać:tak:3 doby pod kroplówką co zapomnieć można o jedzonku i piciu:sorry2:u nas jest tak że się leży 5 dób aż do momentu ściągniecia szwów:tak:a jeśli chodzi że jak jest już umówiona cc to podają termin kiedy masz się wstawić do szpitala:tak:

Dzień dobry Kobitki
Wczoraj byłam tak padnięta że nie miałam siły pisać... Mężulek miał badanie pod narkozą... Ma 3 polipy... w każdy z nich lekarze wstrzyknęli jakieś świństwo, które ma je zneutralizować... Za 2 miesiące powtórka z rozrywki... :-(:-(:-(:-( Nie wiem jak on to wytrzyma bo tym razem tą dietę i dochodzenie do siebie po narkozie przechodził dość ciężko... No ale mus to mus... zdrowie ważniejsze.
Miłego dzionka
muszę nadrobić czytanie;-);-);-)

ajena:sorry2:

hej kobitki mam pytanko! jutro mam pierwsze usg i bedzie ono od razu robione pod katem tego czy dzidzi moze miec downa, rozszczep kregoslupa itp. czy miala ktoras z was takie bvadanie? czy bede normalnie widziala moja perelke jak na normalnym skanie?

Dziś o 13.30 czeka mnie to usg. Badanie mam mieć nagrane na płytce CD ale czy to będą tylko zdjęcia czy filmik to jeszcze nie wiem. Póki co niecierpliwie czekam :-( i się pomalutku denerwuję choć wiem że nie wolno, ale to silniejsze ode mnie

Dziś o 13.30 czeka mnie to usg. Badanie mam mieć nagrane na płytce CD ale czy to będą tylko zdjęcia czy filmik to jeszcze nie wiem. Póki co niecierpliwie czekam :-( i się pomalutku denerwuję choć wiem że nie wolno, ale to silniejsze ode mnie
Ja dostałam na płycie nagranie z całego badania (film)- świetna sprawa:tak:. Trzymam kciuki żeby wszystko okazało sie ok

ja dostałam na płycie CD nagranie z całego USG wiec w domku można sobie badanie obejrzeć jeszcze raz no i rodzince pokazać;) moja koleżanka kilka razy oglądała:-) a mój brat (13lat) stweirdził ze on nie bedzie patrzył bo mu bedzie niedobrze:-D:-D:-D

Patrysiu ty mnie nie strasz z tym jedzeniem:szok: bo ja pamiętam jak miałam wycinany wyrostek to faktycznie nie dawali mi nic jeść przez kilka dni (i to było najgorsze z tej całej operacji) ale myślałam że przy cc normalnie się już dostaje jedzonko:zawstydzona/y:
czyli jak dostane skierowanie na cc od lekarza to muszę z tym iść do szpitala gdzie chcę rodzić i już z nimi zugodnić tak?

no ja juz dzisiaj sie denerwuje. daj znac jak poszlo i czy widzialas malenstwo no i napewno bedzie dobrze wiec glowa do gory bo niedlugo czeka sie wazne spotaknie :-) u mnie tez nagrywaja plytki i daj do tego 5 zdjec (oczywiscie trzeba za to zaplacic) powodzonka :blink:

[QUOTE
ps. czy któraś z was robiła USG 3D?warto wydać więcej kaski na takie USG?[/QUOTE]
Ja za 2tyg lecę do Pl i będę robiła usg4d . Wydaje mi sie ze te usg są po prostu bardziej szczegółowe

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry