reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniówki 2010 !!

Anusia8309 gratuluje nowego mieszkanka ... szampana wypada rozbic na progu.....
Pasibrzuch w takim razie bedzie ciezko... chociaz polozna to ludzka istota i bardzo pomocna zobzczymy czy cosik doradzi...w piatek mam dostac skierowanie na te badania prenatarne..juz jedno takie usg mialam wykonywane i wszystko bylo ok... sparawdzali przegrode nosowa kregoslup brzuszek i serduszko...

a ten kwasek czy tez cytryna nie maja wplywu na wynik?>

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
tak jest to obowiązkowe nie patrząć czy w rodzinie jest cukrzyk czy nie:tak:lekarze muszą wiedzieć jak reagujesz na cukier w tej ciąży nie może być za wysoki bo to nie jest dobrze dla dzidzi:tak:

JUSTKA można sobie wkropić nie przeszkadza:tak:

Mi chodzi o to badanie na krzywa cukrowa, czy jest konieczne w ciazy? Bo glukoze bada sie za kazdym razem, kiedy robimy badania krwi.
A czy to nie jest tak, ze jak ktos ma w normie cukier to nie robi sie tego badania? a jak jest podwyzszony lub wlasnie jak jest cukrzyk w rodzinie to sie robi?

nieprzesadzajmy aż tak;-)ja piłam w pierwszej ciąży i normalnie wypiłam i nie chciało mi się wymiotowac;-)zależy jak kto na to reaguje i na ile się czuje akuratb w tym momencie ale proponuje ze sobą wziąść cytryne wkropić sobie i będzie dużo lepiej:tak:

Patrysia, ja w pierwszej ciąży też wypiłam, ale mi pielęgniarka rozpuściła tę glukozę w wodzie i dało się wypić. Teraz dostałam mały kubeczek który był jak syrop i to bez smaku. Ja bardzo mało słodzę. Herbata bez cukru, soki rozcieńczam, nawet nie mam ochoty na słodycze, za to jem sporo owoców. Może stąd u mnie taka reakcja. A przeżyć się da wszystko.;-)

Mi chodzi o to badanie na krzywa cukrowa, czy jest konieczne w ciazy? Bo glukoze bada sie za kazdym razem, kiedy robimy badania krwi.
A czy to nie jest tak, ze jak ktos ma w normie cukier to nie robi sie tego badania? a jak jest podwyzszony lub wlasnie jak jest cukrzyk w rodzinie to sie robi?

glukoza jest zawsze badana ale też i musi być po obciążeniu żeby zobaczyć jak na to reagujemy:tak:dobry gin zawsze zaleca:tak:

Patrysia, ja w pierwszej ciąży też wypiłam, ale mi pielęgniarka rozpuściła tę glukozę w wodzie i dało się wypić. Teraz dostałam mały kubeczek który był jak syrop i to bez smaku. Ja bardzo mało słodzę. Herbata bez cukru, soki rozcieńczam, nawet nie mam ochoty na słodycze, za to jem sporo owoców. Może stąd u mnie taka reakcja. A przeżyć się da wszystko.;-)
Ja też, dlatego już mi słabo na samą myśl o wypiciu tego. No jak będzie trzeba to trudno... :rofl2: Jutro mam wizytę - zapytam.

moj wynik na cukier to 88 i 80 wiec nie mam problemu z cukrem ale moja ginekolog i tak kazala mi zrobic ta krzywa z glukoza.. wiec wydaje mi sie ze to zalezy od lekarza jak i wynikow na cukier.. ale to tylko moja opinia

reklama

ja lubie słodycze i ogólnie lubie słodkie nie że aż za słodkie ale ogólnie lubie i może dlatego mi nie było az tak cięzko to wypić;-):-)najgorsze w tym jest to że trzeba być na czczo i po wypiciu dalej trzeba być na czczo i dopiero wtedy pobrana krew i to jest dla mnie niezafajne bo ja nie lubie jak mi burczy krew pobierją a do tego na pusty żałądek cukier:sorry2:

Do góry