zgadzam sie i uważam to w pewnym sensie za sprawiedliweNadineczko, no niestety prawo jest tak skonstruowane, żeby nie można było wziąć zasiłku tylko na swoje dochody a dziecko wychowywać z konkubentem, bo w tym momencie małżeństwa by były pokrzywdzone, bo tu zawsze dochody obu osób się liczą. Konkubinat to z definicji wspólne gospodarstwo domowe i wspólne wychowywanie dzieci. Jeśli osoby w konkubinacie mają wspólne dziecko, wtedy są traktowani jako rodzina i wspólnie mogą występować o zasiłek rodzinny. Wydaje mi się, że w tym momencie nie liczy się fakt meldunku, a stan faktyczny zaistnienia konkubinatu i wspólnej rodziny.
mimo ze ja wtedy też bez ślubu byłam
ale z jakiej racji ktoś kto wychowuje wspólnie dziecko z konkubinem ma dostać kasę tylko dlatego że ma inny adres zameldowania a żyją wspólnie ?
to dużoDziewczyny powiedzcie mi ja to robicie że jesteście w 14-17 tygodniu i nie tyjecie ??Ja jestem prawie w 15 tygodniu i już 9 kg mam na plusie
mimo że jakoś drastycznie więcej nie jem :-(

;-) ale znam szczupłe dziewczyny co 30kg w ciąży przytyły a teraz są chudsze niż przed ciążą ;-)u mnie waga na +0 ale jutro z rana musze sprawdzić bo ważyłam się w dzień już po jedzonku i w ciuchach i pokazało niecały kg więcej wiec myślę ze ubranie tyle ważyło i jestem nadal na +0

Ja jestem prawie w 15 tygodniu i już 9 kg mam na plusie
mimo że jakoś drastycznie więcej nie jem :-(
, bo wraca do pracy po 4tyg, koniec laby:-).