Witajcie dziewczynki,
Caly czas chodzi za mna slodkie, a tu juz 8 kg na plus

A w lodowce same zdrowe rzeczy, czemu czlowiek na to nie ma zachcianek

Zaczynaja mnie wkurzac komentarze mojej kolezanki "z lawki" uczelnianej: "Ty sie masz fajnie, zazdroszcze ci, bo nie musialas sie zastanawiac i rozmyslac, czy to juz czas na dziecko, czy nie, tylko klamka zapadla i juz, a ja sie ciagle zastanawiam i nie moge sie zdecydowac" - za kazdym razem mi to powtarza jak mnie widzi

Tylko zapomina przy tym, ze jest wlasnie kilka powodow, dla ktorych odwleka ta decyzje i z ktorych moze nie bede sie miala tak rozowo. Ale ja i tak sie ciesze i wierze, ze wszystko jakos sie ulozy

Dzidzius co prawda pospieszyl sie o jakies 1,5 roku, ale za to jaka nam sprawil niespodzianke
Ile razy powinno się robić takie badanie (pomijam wcześniejszą dyskusję o tym czy robić czy nie robić etc) Generalnie ja miałam raz (tzn dwa, ale dzień po dniu- więc liczę jako raz, bo w tym samym momencie ciąży) Z tego co czytam to wydaje mi się, że niektóre kobietki miały po kilka razy już. Chociaż może mi się już miesza bo tyle nas tutaj...
Gdzies pamietam czytalam, ze robi sie to badanie miedzy 24 a 28 tc, bo wtedy jest najwieksze prawdopodobienstwo wystapienia cukrzycy. Jak wszystko jest ok, to juz potem raczej sie nie robi, bo jak nie bylo cukrzycy wczesniej, to male jest ryzyko wystapienia pod koniec ciazy. Ewentualnie niektorzy zlecaja jeszcze na poczatku ciazy, ale to drugie jest decydujace.
Dormark - nie gniewaj sie na swojego - faceci zwykle takich rzeczy nie zauwazaja, dopiero widza jak jest nabalaganione

tym bardziej, jak przychodza glodni, to rzeczywiscie tylko jedzenie im w glowie :-)
Szkoda, ze u nas nie ma Kauflanda, chyba jestem zdana na Pampersy
Klara - bardzo mi przykro z powodu, w jaki lekarze Cie potraktowali, to po prostu nie do pomyslenia

Musialo bardzo bolec, az brak mi slow
Ja jestem zmarzluchem i na razie jeszcze nic sie nie zmienilo
Jola - ja tez czekam na paczke, ale dostane chyba dopiero w styczniu - ciekawe czy dzidzius sie doczeka. Mam dostac ubranka po coreczce szwagierki - oczywiscie to, co nie bedzie rozowe i w kwiatki

bo synus by nie byl zbyt zadowolony :-) ma tego pol pokoju, wiec szkoda tego troche. A ja nie wiem czy sie doczekam, bo wolalabym sobie juz kupic i miec spokoj. Tutaj mozna kupic uzywane ubranka za grosze na Babymarkt i jak sie trafi to nawet sa nowe. Oczywiscie nie mam zamiaru czekac do ostatniej chwili i sporo juz zgromadzilam, ale chcialabym juz miec wszystko :-) Jako typowa zodiakalna panna musze miec wszystko zaplanowane i zapiete na ostatni guzik

no i przechodze tortury
Ja dopiero 1. listopada wejde w 7. miesiac, a Wy juz tak daleko :-)
Kupilam wczoraj sok z zurawin 100% bez cukru, bo ciagle czuje ze z pecherzem cos dalej nie tak - podobno pomaga, bo zakwasza mocz, a bakterie tego nie lubia no i nalalam tego pol filizanki i ledwo wypilam, tak mi buzie wykrzywialo - to chyba kwasniejsze od cytryny

To chyba lepsza byla ta glukoza do picia
Troche mnie postraszylyscie, ze lepiej z plucami po sterydach w 7 miesiacu, myslalam, ze mozna je podac zawsze, gdy pluca nie sa jeszcze w pelni wyksztalcone. No i mowi sie, ze im pozniej sie urodzi tym lepiej
Pasibrzuch - ale sie usmialam z tej historii z szorowaniem lampy

Myslalam, ze to tylko mojemu mezowi trzeba wszystko mowic
E-milcia - moze mikrofala z telewizorkiem w drzwiczkach?
Aha, "lezakujace" ;-) dziewczyny, szanujcie sie i nie denerwujcie, wszystko bedzie dobrze - najwazniejsze, ze dzidzie zdrowe, jeszcze troszeczke musicie pocierpiec. Trzymam kciuki!
Ide ogladac doktorka House´a bo mi sie nagrywa