reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Stosuję tą mieszankę, co ją położne z naszego szpitala polecają: Olejek z migdałów (dziewczyny pisały, że jakieś kłopoty z zakupem, a mój m bez problemu kupił w sklepie z ziołami na osiedlu), wit. E i olejek z lawendy.

olejek z migdałów w aptece, lawendy. wit e masz w oleju czy kapsułki wycisnęłas?

Ratunku zęby mnie bola od wczoraj juz 2 tabletki wzielam a biore tylko gdy nie idzie naprawde wytrzymac,chcialam zaczac leczyc zeby po porodzie ale nie dam rady chyba jutro musze sie o dentyste dobrego dowiedziec umowic i zaczac leczyc bo juz poprostu nie wyrabiam....

Niedzielka upłyneła milo u moich rodzicow i byl moj brat i wujek tez bylo milo rodzinnie ale i tak swoje wycierpialam bo zeby doskwieraly od wczoraj z malymi przerwami....

Mąż w pracy a przyjaciółka polka do PL z rodzinką śmiga, więc sama będę. :-(

Dziwne bo w sumie powinien być w aptece tylko chyba 98% i trzeba rozrobić. Słyszałam też o wacikach czy chusteczkach (jak pisze mnovak) specjalnie nasączonych mieszanką do przemywania kikuta. Tutaj u mnie dają w szpitalu jakiś puder do zasypywania i nie przemywa się spirytusem ale słyszałam, że często dochodzi do zakażeń więc wszystkie apteki zjeździłam żeby spirytus dostać. W końcu znalazłam ale... jest to mieszanka etylu (68,6%) i metylu (3,7%), reszta to chyba woda, nazywa się to surgical spirit. Muszę zadzwonić do lekarza w pl (bo tutaj jakoś mniej im ufam) i wypytać się czy mogę coś takiego bezpiecznie używać...

Sylwia - Gratulacje, fajnie, że chociaż tyle się udało. Zawsze to krok bliżej do celu :-D

Dażka - dziękuję za życzenia

Paulinaa - Fajnie, że masz już choinkę!

Czechow - Historia z blenderem rządzi! A dodatek o końcówkach BEZCENNY!!!

No to nie wesolo, ale dasz rade;-) zagladnij tutaj, ja tez zajze to sobie pogadamy:-)
Teraz uciekam do łózka bo padam na twarz.
Dobranoc;-)

Macie rację, wiercipiętka będzie ze mną ale mam nadzieję, że w moim brzuszku jeszcze! Jak ja okropnie nie mogę się doczekać, żeby ją już tulić i całować!!

Kaja - może jeszcze kiedyś będzie Kaja...?;-)

Powiedzcie mi kochane czy macie zamiar wycinać kliny w pieluchach, żeby kikuta nie przykrywać albo co gorsze - oderwać niechcący?

Yol_a w końcu poszłaś na to L4 :-D Teraz będziesz się lenić i lenić :laugh2::happy:

Joasia fajnie, że widziałaś jak to tam wygląda!! Spokojniej pójdziesz rodzić!! :tak:
I nie denerwuj się!! Uśmiechnij się, przytul do J. i powiedz mu, żeby był dziś Twoim Mikołajem i wykorzystaj Go :tak: Niech podotyka, pomasuje - oczywiście tam gdzie Ty byś chciała :tak:

Ja S. bym chętnie tak właśnie podeszła ;-) Ale jutro to po frytkach będzie, nie będę miała argumentów typu: 'Bądź moim św. Mikołajem' :blink:

Anetrix szkoda, że u nas takiej 'kupy' nie ma:tak:

Byłam z moim pieskiem na spacerku... Szło mi się ciężko, bo to biodro jak cholera boli, ale poszłam... Już jak wracałyśmy, to spotkałam kolegów z osiedla... Każdy pijany, naćpany, śmierdziało od nich tak, że na wymioty zbierało mnie, a oni mi do brzucha z łapami, w których fajki trzymali!! Mówię delikatnie, żeby spadali, a co dalej no co ty emilka daj dotknąć!! To mówię już, żeby spie...li!! A oni w śmiech i z łapami...!! Mój pies jest bardzo spokojny i lubi chłopaków, ale to co zrobiła to zszokowało wszystkich!!Najpierw zaczęła warczeć pod nosem, a później wskoczyła na łapę najbardziej natarczywego i milimetry brakowały, żeby go ugryzła... Ale jakby chciała ugryźć to by ugryzła... Pomogło :tak: A jak wróciłyśmy do domku, rozebrałyśmy się, to przyszła do mnie i po brzuchu zaczęła mnie lizać :tak: I się popłakałam... Czy pies może to rozumieć?? Zanim cieczkę dostała, to często wskakiwała do mnie do łóżka i główkę na brzuchu miała, ale nie spodziewałam się, że ona wie, że tam nowe życie i że chronić trzeba... Ona mnie ratuje, a ja taka wyrodna pani dopiero po tym wszystkim jeść jej dziś dałam :zawstydzona/y: Dobrze, że S. zawsze z rana jej daje, bo ze mną, to by pies z głodu zdechł :sorry:

Jak mi się coś nie przydarzy, to dzień stracony mam... :sorry: Oby jutro nie było niespodzianek...

Mój brzuch znowu mi w dół poszedł, sama to widzę patrząc na niego...

No nic... Idę spać... Przytulę się do poduszki S., może zasnę jakoś...
Spokojnej nocy Wam życzę!! :*:*:*

A jak pojechali to sama poszłam spać!! I co mi się śniło?!
BLACK WIZARD, GOSIA_K23 I M_ZETKA!!
M_zetka urodziła 2 grudnia, Black Wizard urodziła dzisiaj, a Gosia właśnie jechała rodzić :-D Nie widziałam dziewczyn, a to było tak realne... Mówię Wam!! No po prostu... Nie wiem jakim cudem znalazłyśmy się w jednym szpitalu, bo przecież mieszkamy w innych miejscowościach, ale jak zobaczyłam Gosie jadącą na wózku, to popłakałam się!! Jakaś Pani mnie pyta co się dzieje, a ja na to 'Ja boję się rodzić!! A dziewczyny już rodzą, to znaczy, że na mnie też już prawie pora'...
no ładnie :-D mi sie śniło że Jola. urodziła pierwsza ;-):-D

Z pazurkami nie jest tak źle. Najlepiej chyba obcinać na tzw. śpiocha :tak: Dzidzia śpi i nie jest ciekawa co jej się tam majstruje przy łapkach (u stóp rosną duuużo wolniej), a Ty masz czas, żeby ze spokojem obciąć co trzeba. Nie wiem jak u innych dziewczyn, które już mają dzieci, ale u mnie w ogóle nie sprawdziły się te nożyczki dla niemowląt. Zresztą położna też od razu mówiła, że łatwiej pójdzie takimi zwykłymi "dorosłymi".
Zresztą teraz się martwimy co i jak, a prawda jest taka, że jak już się ma przy sobie maleństwo, to większość rzeczy robi się instynktownie i wszystkie świetnie damy sobie radę:tak:
ja krótko używałam tych dziecięcych:tak: jedyny minus zwykłych to jak dziecko ma okres buntu na obcinanie paznokci to można skaleczyć wiec robiłam to jak spała aż jej to nie przeszło ;-)

Powiedzcie mi kochane czy macie zamiar wycinać kliny w pieluchach, żeby kikuta nie przykrywać albo co gorsze - oderwać niechcący?
:no:

Witam wieczorowa pora, co do prezentow to moj mi nie kupuje najczesciej daje mi kase, abym sobie sama cos kupila , ale w takie swieta jak dzis to raczej spedzamy rodzinnie .Niestety dzis sie nie popisal poniewaz ja sie przespalam , po poludniu i prosilam go by mala obudzil za godz , a on co siedzial i cieszyl sie cisza . Za co mala spala 3 godz i doüpiero teraz padla ciekawe tylko o ktorej mi rtano pobudke zrobi.

Alkochol i tylko alkochol mi po fiolecie pepuszek Niocol nie chcial sie tak ladnie wysuszyc, dlatego teraz tylko alkochol.
Co do dolegliwosci to kosc ogonowa boli, ze prawie siedziec nie moge, chodze z trudnoscia bo mi mala glowa na pecherz , ale juz sie nie przejmuje ,.
Co do waszych obaw o porod kiedy i jak , mja takie obawy mialam w pierwszej ciazy i dziewczyny uwierzcie püorodu bnie da sie przgabic lub z czyms pomylic. Wody plodowe tez rozpoznacie , ja tez sie balam ze nie poznam i jestem z tych ktorym najpierw odeszly wody i uwierzcie jest to takie uczucie jakbyscie robily niekontrolowane siusiu , nie mozna tego zatrzymac a poprostu leci moja gin daly prosty test jak nie jestes pewna , czy to wody podskacz pare razy , jezeli nadal leci to odchodza ci wody . No nic rozpisalam sie , zycze spokojnej nocki.Dobranoc.

pumpkin,a to mnie zastrzeliłaś pytaniem:szok: w życiu bym o tym nie pomyślała...ale powiem Ci,kochana,że nie ma po co bo nic się z kikutkiem nie dzieje pod pampersami.Zresztą sama się przekonasz,że kikut nie jest klejący i nie przysycha do pieluszki.
Poza tym,idąc tym torem myślenia,musiałabyś powycinać dziurki i w ubrankach a tego się nie robi,więc PRZESTAŃ SIĘ MARTWIC :-) zobaczysz,po porodzie będziesz sama zdziwiona,że wiesz wszystko:tak:

a co do pazurków...ja przez pierwszy miesiąc (chyba miesiąc) obgryzałam delikatnie pazurki mojemu synusiowi...a potem obcinałam mu ale malutkim obcinakiem do paznokci...nożyczki(ale takie dla dzieci z kulkami na końcach) to stosuję dopiero od roku.

Ostatnia edycja:
reklama
Aggsm to Wam podawali zeby mieszac olejki z witaminą bez parafiny?
My mielismy w składzie parafine, olejek i witamine A+E :)
Ale co szkoła to inaczej:)
No bez parafiny u mnie - no a szkoła niby ta sama, bo u mnie wszystkie 4 położne, które się przewinęły to od lat pracują w Zośce;-)same olejki i wit. A+E - dobrze się rozmasowuje, ale parafinka też ok. więc pewnie można dodawać:tak:

olejek z migdałów w aptece, lawendy. wit e masz w oleju czy kapsułki wycisnęłas?
wit. A+E jest w oleju w buteleczce - w aptece mi mąż kupił i lawende też w aptece, tylko olejek z migdałów w ziołowym...
witam wieczorowo i mikołajkowo:-)nic nie nadrobiłam, ale leżę dzielnie i odpoczywam. mam nadzieję,że jutro będzie lepiej- pierwszy dzień zwolnienia lekarskiego w ciąży:szok:Pozdrawiam
wow - widzę, że ciężko pracujące w końcu zwalniają trochę i będą odpoczywać i ciszyć się urokami ciąży:happy:
a co do pazurków...ja przez pierwszy miesiąc (chyba miesiąc) obgryzałam delikatnie pazurki mojemu synusiowi...a potem obcinałam mu ale malutkim obcinakiem do paznokci...nożyczki(ale takie dla dzieci z kulkami na końcach) to stosuję dopiero od roku.
U nas na szkole rodzenia położna bardzo odradzała obcinaki, bo sama używała i raz jej dziecko ruszyło łapka podczas obcinania i obcięła małej opuszek palca - mówiła, że przy nożyczkach takie rzeczy sie nie zdarzają, więc są bezpieczniejsze niż obcinaki:)

dobrej nocki - uciekam spać...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry