reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Wróciłam od gina, kolor mojej wydzieliny oznacza że zbliża się godzina zero, mam już rozwarcie na centymetr, mam leżeć i wytrzymać do 16.12., chyba będę pierwsza, mam nadzieję że mnie nie wywalicie ze styczniówek.
To startujesz w konkursie z Klarą - ona koło 18 miała mieć CC. Zaraz wróci i nam wszystko opowie.
Kochane, na pewno was nie wywalimy - a wręcz wy nas nie opuszczajcie. Będziecie pierwsze opowiadać o swoich maleństwach. ;-)

reklama
Cześć Kochane Stycznióweczki:-)

Ja zaglądam teraz rzadziej na BB i bardzo mi z tym ciężko bo teraz najbardziej chciałoby się być na czasie.....

Mam zepsutego laptopa i niestety tak od czasu do czasu teraz pożyczam od córci żeby coś przejrzeć ale przez to że pożyczam go na krótko to nie jestem w stanie być z Wami na bieżąco:-(
Koszt naprawy tego mojego złomka to rząd wielkości 700-1300 zł więc ręce mi opadają...... Teraz napewno go nie naprawię, więc szukam dalej albo w cholerę go sprzedam i po Nowym Roku fundnę sobie nowego....
Póki co czuję się coraz fatalniej.....Skurczy mam coraz więcej i są coraz mocniejsze. Najbardziej łapią mnie po całym dniu więc wieczory i nocki z głowy..... Bardzo bym chciała już mieć Niunię przy sobie....
Co wizyta w toalecie to patrzę z utęsknieniem czy zobaczę tego czopa albo wydzielinę świadczącą o "zbliżaniu się godziny zero"........
I gdybym też tak rozpakowała się w grudniu to nie chcę się przenosić do grudniówek.......Całą ciążę byłam z Wami więc jakoś tak by mi było dziwnie........

W razie czego piszcie do mnie na monika905@gazeta.pl - pocztę sprawdzam bardzo regularnie:-)

Buziaki dla Was i Waszych Niuniek i Niuniusiów

mzetka - super, że się odezwałaś i nadal jesteś w dwupaku ;-) trzymaj się dzielnie, pewnie, że jesteś styczniówką i dawaj znać częściej ;-)

hej,

witam Wszystkie styczniówki.
Termin z USG mam na 27 stycznia, ale ajprawdopodobniej bedzie to cc. Pierwsze tez miałam cc.
Nie wiem tylko czy lekarz wyznaczy mi termin czy bede jechała z bólami.
Czytam Wasze opowiesci wigilijno-rodzinne i niestety lżej mi sie na sercu robi, że nie tylko ja mam problem z rodzicami/teściami. Zastanawiam się tylko jak to wszystko odbije sie na nazych relacjach z dziećmi...
Witaj:-)

ja już po kontroli :tak:
raczej młody się szybciej na świat nie szykuje;) szyjka nadal twarda i zamknięta, nie skróciła się bardziej.. uff. A maluszek rozrabia i słodko szaleje:tak:i ładnie przybiera na wadze, ma już ok 2kg (skończony 32tydz):tak:

A kto mnie pobije w wadze? Ja już jestem 18kg na plusie:shocked2::cool2::confused2::eek::crazy::rofl2::wściekła/y::-p
No to pięknie:-) Co do wagi u mnie plus20:crazy:

Wróciłam od gina, kolor mojej wydzieliny oznacza że zbliża się godzina zero, mam już rozwarcie na centymetr, mam leżeć i wytrzymać do 16.12., chyba będę pierwsza, mam nadzieję że mnie nie wywalicie ze styczniówek.
No to trzymam kciuki:tak:

Cześć Kochane Stycznióweczki:-)

Ja zaglądam teraz rzadziej na BB i bardzo mi z tym ciężko bo teraz najbardziej chciałoby się być na czasie.....

Mam zepsutego laptopa i niestety tak od czasu do czasu teraz pożyczam od córci żeby coś przejrzeć ale przez to że pożyczam go na krótko to nie jestem w stanie być z Wami na bieżąco:-(
Koszt naprawy tego mojego złomka to rząd wielkości 700-1300 zł więc ręce mi opadają...... Teraz napewno go nie naprawię, więc szukam dalej albo w cholerę go sprzedam i po Nowym Roku fundnę sobie nowego....
Póki co czuję się coraz fatalniej.....Skurczy mam coraz więcej i są coraz mocniejsze. Najbardziej łapią mnie po całym dniu więc wieczory i nocki z głowy..... Bardzo bym chciała już mieć Niunię przy sobie....
Co wizyta w toalecie to patrzę z utęsknieniem czy zobaczę tego czopa albo wydzielinę świadczącą o "zbliżaniu się godziny zero"........
I gdybym też tak rozpakowała się w grudniu to nie chcę się przenosić do grudniówek.......Całą ciążę byłam z Wami więc jakoś tak by mi było dziwnie........

W razie czego piszcie do mnie na monika905@gazeta.pl - pocztę sprawdzam bardzo regularnie:-)

Buziaki dla Was i Waszych Niuniek i Niuniusiów
Jeszcze troszkę:tak:

A kto mnie pobije w wadze? Ja już jestem 18kg na plusie:shocked2::cool2::confused2::eek::crazy::rofl2::wściekła/y::-p

Ivi, ja depcze ci po piętach, już +17:rofl2::-D:shocked2: Uważaj, bo cię przegonie:rofl2: ostatnio przybywa mi 1 kg tygodniowo:shocked2::shocked2::shocked2:

dzieki dziewczyny za odpowiedzi....... A tak pozatym to ja jestem MALGA191 a nie Malaga...ale mowicie jak chcecie....:-)

a ja dopiero teraz zwróciłam na to uwagę:-D ale malaga, to takie słodziutkie....:-D

....

My Was grudniówkom nie oddamy, jesteście nasze i koniec, kropka:-D
Nawet jak się rozpakujecie wcześniej ..... ktoś przecież musi pójść na pierwszy ogień i zdać nam relacje:-p;-)

A dziś się dowiedziałam, że moja koleżanka wczoraj urodziła chłopca- 3,5 kg. A ona sama jest malustka i drobniutka "metr pięćdziesiąt w kapeluszu" i jak ktoś nie wiedział, że jest w ciązy to widząc ją raczej by się nie domyślił. A gin jej mówił, że dzidzia raczej malutka będzie:shocked2:
SN, tylko w 3 godziny:shocked2::-D Jestem pod wrażeniem:tak:

Poza tym druga koleżanka mnie opieprzyła, że co ja się tak pospieszyłam z szykowaniem rzeczy dla dzidzi, bo mam jeszcze czas i pewnie coś złego się stanie, bo jestem nadgorliwa, wrr.... Powiedziałam jej co o tym myśle, wrr... Wkurzają mnie tacy ludzie, XXI wiek, a zachowują się, jakby to było średniowiecze.:wściekła/y:
Poza tym ja jestem szczęśliwa, że już wszystko praktycznie mam. Niewyobażam sobie teraz latania po sklepach, jak ledwo się ruszam, tłumy ludzi w sklepach przed świętami i musze mieć WC w zasięgu wzroku, bo dzidzi coś bardzo wygodnie leży na moim pęcherzu:-p:-D

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny
Mnie ostatnio coś skurcze częściej biorą i normalnie boli przy tym jak na okres ;-( . Tak kilka razy dziennie. Byłam u lekarza i dostałam zwolnienie lekarskie i muszę więcej leżeć. Szyjka tyle, że miękka to wszystko.
W ogóle mam ostatnio wrażenie że mały zamiast kopać coraz wyżej to kopie coraz niżej. A może to tylko wrażenie. Generalnie czuje go maksymalnie w połowie drogi pomiędzy pępkiem a piersiami. Do żeber to on wogóle nie dosięga. Spojenie też mnie coraz częściej boli.

Roxeen trzymaj się ciepło i dużo odpoczywaj

Andzia76 myślę że teraz będzie już tak, że coraz więcej będzie narzekać na takie czy inne bóle. W kóncu wszystkie jesteśmy przed porodem.

Kaja10 Wigilia u nas w rodzinie to zawsze była u nas (mieszkam z rodzicami). Mam jeszcze dwóch braci któży nie mieszkają z nami. W tym roku będzie pierwsza wigilia mojej mamy w której to nie ona będzie ją robić.
Jak najbardziej popieram twoją decyzję.

Asiax Taka teściowa to skarb. Też taką mam. Co do zielonych upławów ja bym zadzowniła do lekarza i upewniła się czy wszystko jest w porządku. Miejmy nadzieje, że to zwykła infekcja

Pasibrzuch a co z macierzyńskim? Przecież nie mogą Ciebie od tak zwolnić?

Sylwia100 mnie twardnienie brzuszka nie bolało. Trwało przy tym bardzo krótko (około 1 minuty) Choć pojawiało się to kilka razy dziennie. Ale od paru dni mam, tak że jak twardnieje to boli jak na okres i jeszcze do tego trwa to dużo dłużej. Promieniuje czasem przytym na plecy. Bo tak zwykle nie mam problemów ze bólami pleców.

macy CIebie to chyba trzeba do porządku przywołać. ;-) Nikt Ciebie nie wyrzuci. Choćbyś nawet o to prosiła

Asiax mówisz że gin nic na zielone upławy nie mówił tylko tyle że blisko godziny zero ja byłam pewna że zielone to coś się przyplątało :sorry:ale trzymaj się dzielnie :tak:

Klara jak tam po wizycie ?

Ale mnie wkurzają ludzie z tymi gadkami ze za wcześnie się coś kupuje :cool:

Kubiaczka odpoczywaj odpoczywaj :tak:czyli pierwsze twoje zwolnienie ?

Mnie też dziś skurcze łapią coś gin wyczuł ze lada moment się zaczną :cool: mnie jakoś mała nie kopie w żebra czuję najbardziej po boku i w dół jak uciska a u góry jak pupę wypina :tak:

Kaja - aż mi się gęba uśmiechnęła jak czytam twoja opowieść:-D
Macy, Tysiolek - a co wam tak spieszno do porodu?:-p
ASIAX: odpoczywaj i sie nie martw - ja mam rozwarcie wew. na 1,5cm od 3 miesięcy i jeszcze w dwupaku jestem:-)

A ja własnie dostałam opiernicz przez telefon od mojego M - no i weź tu człowieku coś zrób w domu to krzyczą:confused2: pochwaliłam mu się, że właśnie ulepiłam 40 pierogów z grzybkami na wigilie i mi się dostało, że się nadwyrężam zamiast odpoczywać - i jak tu przetłumaczyć, że ja się dobrze czuje i że nie mogę leżeć 24h na dobę w 37 tygodniu ciąży, bo moje mięśnie wysiądą i nie będę w stanie urodzić....
Mojemu mężowi to sie wydaje, że jak leżałam 3 miesiące, to teraz powinnam leżeć dalej, aż zacznę rodzić:-pTak się wyrywa do pracy w domu, tylko pod jego kuratela dom zarósł, że jak patrze na to, to sie zastanawiam czy do świąt ktoś mi to uprzątnie, czy mam w takim bałaganie wigilię spędzić:wściekła/y:

Jako, że się podobno dziś narobiłam, to już dziś leżakuję i nie prasuję - może w nocy jakiś cud nastanie i jak wstanę to wszystkie ciuszki będą wyprasowane?:rofl2::-D

co do gadania ze za wczesnie cos mamy to moja tesciowa mnie tak
opieprza ze juz wszystko mam a wczesniej zabronila mi nosic krzyzykow na lancuszku
lancuszek tez kazala zdjac, zakazala wiazac dresy, pokazywac brzuch albo cos na ciele np tatuaz:eek: zabronila mi sie w strachu lapac za brzuch....itp no coz mam przesadna tesciowa czasem mnie to wkurza

reklama
sandraq - mateńko - ty się lepiej spytaj teściowej co ty możesz robić :szok::-D
agagsm - wiesz co.. moj M tez teraz sam maluje i sprząta, ja tylko gotuje i pokazuje palcem, niby taki mądry, że absolutnie mam nic nie robić a widze jak momentami nie wyrabia ;-);-) ale chłop hamuje się jak może... doceniam ;-)
ty też doceń, że się martwi - wymsknęło się spod jego kontroli gniazdko i przeżywa - pochwalić go trzeba, ;-)

ps. dzownił z sklepu, że farbę kupił :-D:-D kupił też coś na ksztalt jakiegoś wybielacza na wypadek gdybym uznała, że za ciemny jednak - zna mnie szelma :-D

Do góry