reklama
aga23
Fanka BB :)
A Wy niestraszcie tymi porodami wg alfabetu bo ja powinnam być przed Asiax 

A póki co nic sie na to niezapowiada :-)

P
patrysia*
Gość
Teraz czas na ANULKE
ach ale się ciesze że maluszki zdrowo się rodza:-)
Ja mykam na obiadek;-)

Ja mykam na obiadek;-)
Gosieekk
Dziekuje za wyjasnienie:-) czyli mi tez sie nalezy ten drugi tysiac bo moj tez ma na umowie najnizsza krajowa wpisana;-)
No i widzisz jak się dobrze ułożyło. Zawsze to dodatkowe pieniądze a z taką kwotą już można poszaleć

Tysiolek Ja dostaję tak: becikowe 1000zł, drugi 1000zł dostajemy z racji tego, że dochody w naszej "rodzinie" (Ja, M i Maluń) nie przekraczają 500paru złotych. Nie wiem jaki jest dokładny próg bo u Nas wychodzi 400zł więc na bank dostaję (to jest od Opieki Społecznej) a te 600zł. to z prywatnego ubezpieczenia M. dokłądnie z Warty. Z ZUSu nic nie dostaniemy, nie wiem czemu, może dlatego że M pracuje w prywatnym zakładzie bo kolega który pracuje w państwówce z ZUSu dostał 1300zł na dziecko. Oprócz tego przysługuje mi 3miesiące macieżyńskiego z racji tej że jestem zarejestrowana jako bezrobotna i przez te 3 miesiące nie mogę podjąć ewentualnej pracy. No i chyba też 3 miesiące rodzinnego pomimo tego że też nie jesteśmy małżeństwem ale pozostajemy we wspólnym gospodarstwie domowym i Maciuś będzie miał nazwisko ojca. Samotną matką raczej nie będziesz bo Twoja dzidzia będzie miała nazwisko Twojego partnera, mieszkacie razem i Twój men będzie utrzymywał Waszą "rodzinę" tak zakładam;-) Nie wiem jak ty ale ja planuję co jakiś czas biegać do Opieki i domagać się o różne dostacje bo u nas jak widzę jak bogatsi od Nas nowe wypaione laptopy albo zabawki od Niemców dostają to się w pale nie mieści więc czemu Ja nie mogę sięo to starać. Zawsze paczki na święta z najlepszymi słodyczami dostają. A że my słodycze ubóstwiamy...Tyle co ja wiem na temat dodatkowej kasy
Mam nadzieję że zrozumiałas
![]()
tak tak najbardziej to mnie te paczki ze słodyczami zainteresowały

musze się u nas do opieki przejść i podpytac co i jak , co mi sie nalezy a co nie
Jak zwykle przestój przez weekend. Nuuudyyyy nawet Wam się rodzić nie chce?:-) To od kiedy zaczynamy od pon.?
![]()
Tak mnie moj oiciec wkurzył że brak słów . Ja tu od kilku dni chodzę jakbym się najarała jakiegoś zielska a on mi dzwoni i historie jakieś traumatyczne opowiada, że jakaś znajoma znajomej itd. (czytaj:nie mam pojęcia kto to) w ciąży i chyba zapalenie płuc ale według niego świńska i już prawie po niej a po dziecku.... blebleble normalnie pisać wam nawet nie będęI tak mi nawkręcał że mi całe zielsko wywietrzało
i muszę od nowa się nastawiać :-) Jak nie ten chłop to tamten . Normalnie poddusić :-(
Miłego dnia kobitki a jakby któraś chciała urodzić to napominam o porządek alfabetycznyA jak....
no widzisz morka ja skacze i skacze a Amelka jak nie chciała wylecieć tak nie chce ! w akcie rezygnacji poszłam sobie włoski pofarbowac - może zapach amoniaku jej się nie spodoba hyhyhyhy

co do opowieści ojca - ma facet wyczucie !!!

co do porzadku alfabetycznego - to ja moge być na poczatku z racje na to że rodze dziecko na A ....? hihiihi

patrysia tylko nie wykończ swojego M bo pewnie jeszcze kiedyś na coś ewentualnie się przyda ;-)

o kurczaczki myślę że niestety te 504 złote przekraczamy nawet jak ja nie zarabiam

super że Asiax już urodziła !! fajnie że nam się grono bobasków powiększa
morka
Nic się nie przejmuj, było trochę zamieszania z tym co jest po kolei w alfabecie więc nastąpiła pomyłkaA Wy niestraszcie tymi porodami wg alfabetu bo ja powinnam być przed AsiaxA póki co nic sie na to niezapowiada :-)

A ty się Andzia tak nie wzbraniaj bo i tak ci to nic nie da

Dzielna babeczka z tej naszej Asi

jola.24
Ello kobietki
Melduje ze zyje i nadal w dwupaku:-)Brzuch bolal do pozna i zdalam sobie wreszcie sprawe ze to juz moze nastapic
ale jeszcze sie trzymamy
Dam znac, zapisalam numer twoj i labamby jak sosik i bede pisac ale nie spieszy mi sie
Ja sie wcale nie upieram i nadal mam plan nosic do stycznia
ustapie ci miejsca jakbys bardzo chciala do swiat

Widze ze Asiax dala rade, super:-)
Dobra uciekam zakupy rozpakowac, juz polowa za mna;-)
Milego dzionka
Melduje ze zyje i nadal w dwupaku:-)Brzuch bolal do pozna i zdalam sobie wreszcie sprawe ze to juz moze nastapic

Kobietki przestańcie z tym rozdwajaniem, bo do stycznia to nas garstka pozostanie;-)
Labamba jakby mi mój wyskoczył z tekstem o drugiej brodzie to chyba bym mu krzywdę zrobiła;-)
Sandrq ja miałam takie objawy przy pierwszym porodzie, miałam te durne skurcze z krzyża
A moje skurcze na szczęście ustały :-) Hmm, Młoda widocznie nastraszyć mnie chciała
W ogóle te moje dzieciaczki dzisiaj nieznośne;-) Jessi w brzuchu akrobacje wyczynia, a Oliś do tej pory siedzi w łóżeczku i opowiada coś swojemu misiowi, mój mały artysta-gadułekT. już chrapie, a ja się obżarłam polskiej kiełbaski i teraz mi się cały czas czosnkiem odbija
Kaja ja też dzisiaj niepoczytalnaTeż się skusiłam na colę :-)
Jola w razie W to podłoga nie zając ;-) Daj znać jakby cosik tam się rozkręcało ;-)
Roxeen za to dręczenie to daj mu taki sprawdzian dla geniuszówA co, zemsta jest słodka ;-)
![]()
No w sumie to już masz prawo. Weszłaś w 39 tydzień, Kobieto!:-) To ile mam tych zdjęć szykować?![]()
Dam znac, zapisalam numer twoj i labamby jak sosik i bede pisac ale nie spieszy mi sie

Witam serdecznie ;-)
Słuchajcie, jakby ten mój grzech wczorajszy byl czegoś wart to błagałabym o rozgrzeszenieale guzik.... noc miałam ciężką, bruzszek mi twarniał nawet na leżąco za często. Wkurzałam się i martwiłam jednocześnie.
Koniec z grzechami bo i tak nic nie dają a pogorszają wg mnie sytuację.
Zatem nie polecam - euforia chwilowa a potem nic
roxeen - ty za to potrzebujesz rady starszej koleżanki po fachu, Dorciaa też słuchaj -Nigdy w życiu będąc nawet w najgorszym stanie ciałą i ducha nie kumulujemy swych problemów na biednych uczniach.
Iż żywot jest i tak kiepski bo większość nauczycieli zapomniało jak to jest mając naście lat. Poza tym wszyscy zawsze byli oczywiście święci
Karoli - proszę, proszę - zima u Ciebie robi się normalniej na świecie.... ;-) teraz tylko co zrobić z biedną Pumpkin aby i u niej namiastka świąt. Słyszałam coś o sprayu na okna - dobry pomysł Pumpkin ;-)
Popieram kacha_wawa - ktoś na styczeń musi zostać, dlatego ogłaszam po wczorajszej kryzie, nie rodzę - kropka!
jola - ty co innego - suwaczek masz boski, macy uważaj bo faktycznie obrazek może być potrzebny.
Któraś napisała, że jeszcze 2-3 dzieciaczki do świąt. To by się zgadzało - ASIAX biedna pewnie dziś zakończy swe męki, anulka stawiam na to, że ją właśnie kroją. Jola - jak się upierasz to jeszcze ewentualnie ty i zamykamy interes do świąt.
Miłego dnia!
Ja sie wcale nie upieram i nadal mam plan nosic do stycznia

Widze ze Asiax dala rade, super:-)
Dobra uciekam zakupy rozpakowac, juz polowa za mna;-)
Milego dzionka
reklama
Kaja_10
Widzę, że nadal cisza. U anulki spokojnie jeszcze nie czas widać a u Asiax narazie nic nie wiemy tak?
Piszecie o pieniązkach - ja nie wiem o jakich pieniazkach z ZUS mowa?
To jest z tego właśnie becikowe tylko wypłacane poprzez ośrodki pomocy społecznej.(1000 wszyscy, drugie 1000 przy najniższych dochodac)
A w zakładach pracy to dostajemy tylko to co mamy w ubezpieczeniu - każda pewnie inną stawkę.
Dobrze myslę?
Piszecie o pieniązkach - ja nie wiem o jakich pieniazkach z ZUS mowa?
To jest z tego właśnie becikowe tylko wypłacane poprzez ośrodki pomocy społecznej.(1000 wszyscy, drugie 1000 przy najniższych dochodac)
A w zakładach pracy to dostajemy tylko to co mamy w ubezpieczeniu - każda pewnie inną stawkę.
Dobrze myslę?