reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
A ja dzis postanowilam zrobic cos pozytyczneg, tylko czekam na energie i odpowiedni moment, bo poki co to oczy mi sie zamykaja:cool2:

Biedna paula... po co pojechała tak szybko. Nie wiem czy ona dziś da radę. :baffled: W tym tempie pewnie jutro.

nie pamietam dokladnie co jej ta ginka powiedziala wczoraj,a nie chce mi sie cofac.
Ale ta kobita to mnie wkurza. Chyba musi jeszcze duzo popraktykowac swoj zawod, bo psychicznie mozna sie wykonczyc, ze sie rodzi po kazdej wizycie u niej:baffled:
paula trzymaj sie tam dzielnie i nie daj sobie krzywdy zrobic.

co do niewidzialności to ja przez dłuższy czas też miałam wrażenie że posty przeze mnie wysyłane widzę na forum tylko ja.. Nie gryź się tym o ile dasz radę.. ;-)

no to mozemy podac sobie rece;-)

Czesc dziewczyny.
Zapisjuje siędo grona dziewczyn ciągle jedzących ;-) Bo ja też ostatnmio ciągle jem. Potrafie w nocy obudzić się z głodu i wstaje o 8 i znowu jestem głodna :-D

Mi sie wydaje, ze z tym ubytkiem wagi w 9 miesiacu to jakas lipa:nerd: Ktos chyba tak kiedys napisal dla pocieszenia :tak:;-)

Witam wtorkowo!Kolejny dzień nudy przed nami;-)
Roxeen -jak dobrze pamiętam to ty chcesz rodzic 13.Więc powoli się zbieraj:-)
No chyba że będziesz jak ASIOWO expres 5 minutek i już:-):-)
Ja dzis mam na ktg .Ale dopiero na 13:tak:Ciekawe co mi teraz powiedzą .Tydzień temu przy ostatnim ktg miałam przepustowośc 1 palca i Szyjkę do 1 cm.

Widzę że kilka panien nam tu blokuje kolejkę i strasznie się spóźniają:wściekła/y:Tak moje drogie nie można,Nie czekamy do wiosny rodzimy rodzimy 070108_krefeld_schimpanse1_g.jpg

Oglądałaś kiedyś film pt: "Dziewczyny z Kalendarza" (chyba 2003rok ) ???
Jeśli nie - to polecam - WSZYSTKIM :-D

MIŁEGO DZIONKA WSZYSTKIM ŻYCZĘ !!!
Ja dziś w nocy myślałam że odjadę z bólu podwozia ... małż co chile pytał czy JUŻ ma nas szykowac na ER - a ja nic - zadnych skurczy tylko rozsadzało mnie podwozie - moze facet wlazł w kanał bo do tej pory napierał mi na lewą pachwinę ...

Film jest super:-):tak:

a co do naperania, to mi napiera na pecherz, ze nie jestem w stanie wypic szklanki wody, bo od razu lece do kibelka. I na pachwine tez mi naciska, ze kuleje jak staruszka:nerd:

yol_a witaj z domku! Super, że jesteście i Filipek grzeczny :tak:
roxeen - dla mojej ewentualnej przyszłej kariery rana po CC nie stanowi, bo jak widzisz ewnetualnie w firankach i zasłonkach preznetuje sie jakoś więc się zakryje :-D
Co do jedzonka sama nie wiem juz co chwytać - faworki, drożdzówki, cuda... jakos jakbym jutro miala przestać jesć się czuje na wieki :-D:-D
A tak naprawdę z emocji powoli mi kluska w gardle staje i chyba nic dziś nie przełknę jednak

Oki. - miałam cc przez to samo + pępowina wszędzie gdzie to możliwe

Nie wiem jak to jest u Ciebie ale u mnie nie dość że musiałam mieć zaświadczenie od swojego ginka to musiałam mieć konsultację z ordynatorem w szpitalu którym rodziłam - to on podpisywał że będę miała cc i on się na to zgadza. Może (jeśli twój gin nie jest z tego szpitala w którym chcesz rodzić) zadzwoń do przychodni przyszpitalnej i dowiedz się czy nie masz takiej samej procedury.
dobrze że piszesz upewnię się dzisiaj mam wizytę u gina on pracuje w tym szpitalu ale nie codziennie
Czesc dziewczyny.
Zapisjuje siędo grona dziewczyn ciągle jedzących ;-) Bo ja też ostatnmio ciągle jem. Potrafie w nocy obudzić się z głodu i wstaje o 8 i znowu jestem głodna :-D
Wczoraj chciałam zjeść świeżego ananasa i co... w kauflandzie nie mieli. To sobie z żalu kupiłam już w puszce. WIem, że to nie to samo... ale może zadziałą siłą sugestii ;-)
Stwierdziłam, że remont zakońćzony to mogłąbym urodzić tego 13 stycznia. :-D Tylko tak przed wizytą ginekologa, bo w końcu po co miałabym iść niepotrzebnie i płacić by dowiedzieć się, że właśnie rodzę ;-)

Lilka29 ja też dziś już zaliczyłam spacer półgodzinny spacer z psiakiem... i nic :-D
Roxeen no to gratuluje super ocenek -:)
Dorciaa uwielbiam bezy.. masz jakiś prosty przepis?
Yol fajnie żę jeteście w domku :-)
przepisu jeszcze nie mam ale wszystkie biorę ze strony www.mojewypieki.blox.pl :-D

Roxi jak mały się jednak obróci to sie psychicznie wykończę - najpierw liczyłam na sn ze znieczuleniem ale tego u nas nie ma, no nic nastawiłam się, okazało się, że cc, stracha się najadłam ciśnienie mi skoczyło, no ale koniec końców znowu się nastawiłam, jak mi powiedzą na sali pani Doroto jednak sn to chyba im na stole zejdę:sorry2:

Wiecie cos znalazłam w necie na nasze bóle pachwin:-)Pozwoliłam sobie troszkę skopiować i już Wam tu wklejam:-D

j. Ucisk w dole brzucha
Nacisk na miednicę i odbyt to uczucie, które nie doświadczona przyszła mama może całkowicie zlekceważyć. Tymczasem pojawienie się takiego nacisku oznacza, że poród zbliża się wielkimi krokami. Możesz poczuć skurcze przypominające kolkę brzucha (od lekkich po bardzo wyraźne) i ból w okolicach pachwin. Oprócz tego, często przed porodem pojawia się stały, tępy ból w dolnej części kręgosłupa. Jeśli czułaś go już we wcześniejszych miesiącach, teraz wzmóż czujność, kiedy ból przybierze na sile. Ból przed porodem przenosi się z krzyża w okolice podbrzusza, a czasem jest odczuwalny nawet w nogach.

Dorciaa jak napisała jakaś dziewczyna - pozytywne nastawienie jest bardzo ważne - pewnie że nie załatwi wszystkiego ale pomaga zarówno w przygotowaniu się do porodu (jakikolwiek będzie) jak i w zdrowieniu (co jest udowodnione naukowo) - będzie dobrze. Rozumiem że niepewność może irytować ale z drugiej strony nie masz na wszystko wpływu i czasami trzeba iść na żywioł.

Hej ho, hej ho, na porodówkę by się szło...ale się nie pójdzie, bo cisza...:-(

Mam dzisiaj doła, M okazało się, że ma szkolenie dzisiaj i jutro i o 10:00 śmigał już do pracy, tyle co się widzieliśmy, jak mu śniadanko robiłam i cały dzień znowu sama będę.

A jeszcze wczoraj zdałam sobie sprawę, że w szpitalu dali mi L4 do soboty i skąd ja mam w sobotę załatwić sobie kolejne L4? W szpitalu już mi kolejnego nie dadzą, moja ginka przyjmuje w czwartki i do przodu mi nie da L4, rodzinny nie wiem, czy mi w piątek wypisze na sobotę... Żeby kobieta na ostatnich nogach jeszcze po tych zaspach chodziła, żeby załatwić papierki to już dla mnie przesada.

Ale na poprawe humoru zobaczcie jak wyglądaja psie gacie z "cykoriami" :-D

MAJTKI NA CIECZKĘ Z KOKARDĄ I CYKORIAMI rozm.0 (870105475) - Aukcje internetowe Allegro :-D

reklama
Hej ho, hej ho, na porodówkę by się szło...ale się nie pójdzie, bo cisza...:-(

Mam dzisiaj doła, M okazało się, że ma szkolenie dzisiaj i jutro i o 10:00 śmigał już do pracy, tyle co się widzieliśmy, jak mu śniadanko robiłam i cały dzień znowu sama będę.

A jeszcze wczoraj zdałam sobie sprawę, że w szpitalu dali mi L4 do soboty i skąd ja mam w sobotę załatwić sobie kolejne L4? W szpitalu już mi kolejnego nie dadzą, moja ginka przyjmuje w czwartki i do przodu mi nie da L4, rodzinny nie wiem, czy mi w piątek wypisze na sobotę... Żeby kobieta na ostatnich nogach jeszcze po tych zaspach chodziła, żeby załatwić papierki to już dla mnie przesada.

Ale na poprawe humoru zobaczcie jak wyglądaja psie gacie z "cykoriami" :-D

MAJTKI NA CIECZKĘ Z KOKARDĄ I CYKORIAMI rozm.0 (870105475) - Aukcje internetowe Allegro :-D

Gatki czaderskie :tak::tak::tak:

L4 możesz dostać z datą wsteczną (7 dni)

Do góry