reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

My już po kąpaniu, też musiałam je zrobić sama, pan mąż spał bo zmęczony:wściekła/y: (jestem zła, ale dla synusia opanuje nerwy i nie zabije chłopa). Za chwilę jeszcze cycuś i dziecko idzie spać a wtedy mamusia też będzie mogła zjeść kolację i iść spać.

Mój synek jakoś dziś dziwnie spokojny, dużo spał i czuwał. Kochany chłopczyk:happy:!!!

Dobranoc Mamusie i kochane dzieciaczki:-)!

reklama
Kaja, znasz może jakiś lek homeopatyczny na katar w granulkach dla niemowląt, bo była dzisiaj pediatra i ponieważ nic się od piątku nie poprawiło to przepisała antybiotyk, a ja nie chcę podawać maluszkowi takiego świństwa, mąż kupił Euphorbium, ale to aerozol i jest straszny ryk przy psikaniu do nochalka.

Polecam tę stronkę
Infekcje i pochodne
i domowe sposoby, nie chciałabym polecać nic oknkretnego homeopatycznego bo mysle, że u takich maleństw musi sie wypowiedzieć lekarz homeopata.
U starszego stosowaliśmy belladonne i aconitum, na katar tez stosuje olejki pod nos - tea tree
Tea Tree Oil - olejek z drzewa herbacianego, 10 ml :: Edumed
tyle ze mam w 100% czystej postaci z dobrego źródła poza Polską i mogę stosować nie tylko do kominka ale na ciało i wewnątrz. Ale można szukać
Aromoterapię jednak polecam, na pewno lepiej mu będzie oddychać
____
ten jest pi razy czysty
http://www.allegro.pl/item901445617_100_czysty_olejek_z_drzewa_herbacianego.html

Ostatnia edycja:
Ja nie pieluszkuję i Szymowi też tego nie robiłam a prosty,że nie wiem, moim zdaniem ta jakieś bzdety, żeby pieluszkować zdrowe dziecko:sorry2:

nam tez ortopeda powiedział ze u zdrowych dzieci sie niczego takiego nie praktykuje bo to głupota, a specjalnie o to pieluszkowanie zapytalam bo od wielu osob slyszalam

Macy - u mnie identyko. Też się boję, a dziś mi równo 6 tydzień stuknął od porodu. Normalnie mam jakąs schizę - chciałabym i się boję:zawstydzona/y:

Dopiero co rano ponarzekałam na weekend jak to mi dziecko w kośc dało, a Miśka dzis do rany przyłóż - jedyną aktywnośc w ciągu dnia zaliczyła - 30 minut leżąc na macie edukacyjnej i patrzyła w słonika i mrugające światełka, trochę pochodziłyśmy po mieszkaniu i śpi dalej, a sąsiedzi wiercą:wściekła/y::no: No i je tez normalnie co 2-3h a nie non stop - jejku jaka ulga po 2 cięzkich dniach...

Agagsm to ja tez mam schize, u mnie tez zaraz minie 6 tyg a ja sie cykam ze cos mi sie tam poprzestawiało i sie boje. Czekam na wizyte kontrolna co mi powie gin w przyszly pon.No moja ostatnio byla bardzo aktywna, a ostatnie 2 dni nic tylko spi.
N

Witam porannie,
Mam nadzieję, że dzisiaj będzie spokojniej, :-). Wczoraj mój malutki cały dzień wisiał na cycusiu, a ja przez to przeziębienie mam chyba mniej pokarmu. Walczę więc z tematem tj odciąganie po każdym karminiu, zamówiłam granulki homeopatyczne, kupiłam Karmi i zaczynam pić, bo właśnie odstawiłam antybiotyk.
Do tego musiałam wczoraj dokarmiać małego, bo darł się wniebogłosy, a ja czułam się jak wyrodna matka, nie mogąca wykarmić dzieciaczka. :szok:

Minnie1- mój synuś też robi fontanny na przewijaku, na początku musiałam go 5 razy dziennie przewijać, ale ponoć chłopcy tak mają.
SercaDwa- to co przeszłaś podczas cc mrozi krew w żyłach, podziwiam! Najważniejsze, że wszystko masz za sobą i dzidziuś Ci wszystko wynagradza!
Wronek - ja chodziłam do dentysty praktycznie całą ciążę, nawet miałam leczenie kanałowe, zapalenie okostnej itd.
Gosia_k23 - spóźnione życzenia dla Emilki
Tysiolek - gratulacje:-) !!!!!!!!!!! Podziwiam:tak:, bo studiowałam mając małe dziecko i wiem co to znaczy! Gratulacje raz jeszcze!!!!!!!!!!!!!!!!
Asiax- Przy córeczce (13 lat temu) na katarek stosowałam maść majerankową , a nosek zakrapiałam solą fizjologiczną,

Ja też nie pieluszkuję synka,:no: tylko zakładam Bella Happy, tak profilaktycznie.:tak:

Ostatnia edycja:
Witam dawno mnie tu nie bylo,ale agladalam czesto tylko nie pisalam.Moja corcia dzis konczy 4tygodne,a my jestesmy w trakcie remontu domku naszego i od 1 marca mieszkamy juz w swoim domku;-)niunie karmie bebiko a co do pieluszkowania to na poczatku pieluszkowalam a teraz zakladam pieluszki happy sa sztywne i szerokie:tak:

reklama
Witam, moje dziecko po ciężkim dniu pobiło rekord świata, spał w nocy 12h i były 2 przerwy na karmienie po 20min, pierwsza po 8h, teraz zjadł i znowu śpi.:-)

Mari_anna, ja od piątku stosuję maść majerankową, sól morską i cebion i nie ma żadnej poprawy, już się zastanawiam czy to nie katar alergiczny.:-(

Do góry