reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Zamówiłam wizyte domowa ,bo Olinek cos pokasływał.Pani doktor nie podobała sie skóa tzn wysypka i mamy recepte na bebilon pepti i na kremik robiony na to uczulenie.Powiedziała,ze moze jest taki niespokojny bo go skóra swędzi od tego uczulenia:tak:Infekcji na szczescie nie ma ,pokasłuje jak mu slina wpadnie nie tam gdzie trzeba:tak:Dostalismy pozwolenie na wychodzenie z domu do ludzi:tak:

reklama
A u nas tfu tfu tfu pomógł esmpumisan - normalnie jestem w szoku - mała poraz pierwszy od jakiegoś tygodnia zrobiła kupę bez napinania - bez krzyku - normalnie jestem w szoku - starszej też pomagał ale normalnie cieszę się jak głupia... mam nadzieję że nie zapeszę...
No ja od tego zaczynałam. Kilka dni było ok a później lipa:crazy: Ale życzę żeby twojemu skarbowi pomogły:tak:

Zwariuję dzisiaj, moje dziecko znowu odmawia spania. Kolejną noc mam nieprzespaną, mała przespała wczoraj od 14:00 do 21:40, potem zasnęła przed północą i pobudka o 2:00 i do marudzenie do rana.... moje oczy składają się z piasku chyba. Jeszcze wisi mi cały czas na cycu, jak nie wisi to płacze, a tak jej sie dzisiaj na przewijaku ulało, że główkę musiałam jej myć całą i przewijak też...
Ale bym się normalnej kawy napiła...:-p
Witam w klubie:-D Nie przejmuj się wcale za parę lat się wyśpisz:-D

Wzięłam dziecko na odkurzacz, na razie jest cisza.
Poddałam się i dałam jej espumisan, bo już nie wiem, co jest nie tak. Rano strasznie sie napinała, może nie umie zrobić kupki, a teraz pieluszka czysta, wyssała oba cyce, zasnęła i jak tylko odłączam ja od mleczarni to jest ryk i wrzask...
No ale odkurzacz na razie działa, mała nie śpi, ale tez nie płacze, może zdążę choć troche ogarnąć mieszkanie.
Widzę że coś to przypadłość naszych laseczek:-( Ja jak spróbuję Sab Simplex i też nie mogą to ogłaszam pełną kapitulację i odpuszczam . Będę czekać aż samo przejdzie choć strasznie żal dziecka:-(
Agagsm spytaj czego ja nie próbowałam:confused2:

Dzien dobry...ze tak pozwole sobie sklamac...
Bylam dzis u lekarki mej dowcipnej....Nie jest dobrze..powiedzialabym nawet,ze jest bardzo niedobrze....Zachcialo mi sie cholera porodu tfu naturalnego....Dlaczego kurdwa dlaczego nie zdecydowalam sie na CC?? Moze smigalabym juz jak nowka? A tak...to doopa..wielka zbita doopa...wlasciwie popruta....Wysiadlam dzis psychicznie,od rana wyje,leb mi peka juz od tego placzu....szwy puscily w cholere i to nie tylko na zewnatrz ale w srodku tez....Nie jest dobrze....W poniedzialek ide na jeszcze jedna konsultacje i zrobic termin na poprawke...beda mnie pruc i ponownie zszywac...w narkozie niestety.....
I takie tylko pytanie mi sie nasuwa czy mnie kiedys cos latwo przyjdzie....Nie nadaje sie cholercia do niczego..nawet do rodzenia dzieci.....
A synus dzis jakby czul....mam aniola dzis w domu...I co na niego spojrze to rycze zas bo jak pomysle,ze mam go zostawic na czas pobytu w szpitalu.....ech......

Wybaczcie,ze nie odpisuje na posty...od wczoraj mialam odhaczone ale dzis po prostu opadlam z sil i checi do zycia po wizycie...

Pozdrawiam cieplutko....
ojej tak mi przykro:-(

agbar - przytulam mocno.... główka do góry...będzie dobrze.... aniołek zaczeka z tatusiem a ty wracaj do nas poszyta na nowo i uśmiechnięta ;-)

agbar - kurcze ale się porobiło:-( współczuję, ale trzymaj się mocno!!

dziewczyny ale macie z tymi kolkami.. ja mam nadzieje że Tymcia jednak to ominie.. no ale zobaczymy, bo tak na prawdę czas kolkowy jeszcze przed nami...

Ale mam pytanie- czy jak wasze maluchy się budzą, to zjedzą i idą spać dalej, czy za każdym razem mają czas aktywności?? Bo ja już się boję że mój Tymuś znów za dużo śpi.. bo takie momenty aktywne ma najwyżej dwa dziennie, pozostałe razy to tylko pobudka na przewinięcie, cyca i śpi dalej..

ivi - moj Tymek jak miał19 dni to też dużo spał, teraz okresy aktywności są zawsze oprócz nocy - dzięki Bogu. Nad ranem czasem mu się zbierze...ale staram sie jak mogę nie pobudzać. Na kolki nie czekaj...;-)u nas też ich brak.:tak:

Byłam na zakupach mały został w domku z babcią i właśnie usiadałam poczytać chyba nie jest mi dane odpisać wszystkim ale dobrze ze przeczytac zdążyłam ;-)

Ivi u mnie to normalka cyc i spanie nie zdążę pieluchy mu zmienić ;-) kąpie młodego po 20:30 i najczęściej przed tą kąpielą śpi wiec jak jest wykąpany to jest troszkę aktywny i miej więcej 21:30 -22:00 już śpi i potem tylko cyc i śpi do samiutkiego rana gdzieś około 10:00 jest znowu chwilkę aktywny i po godzinie znowu ma etap spania i tylko cyc i zasypia do miejwiecej 16:00 tu znowu etap godzinny aktywności i jak zaśnie to śpi do kąpiel oczywiście godziny się czasem zmieniają ... u nas wypadają takie momenty aktywności z 3 :tak: jeszcze troszkę i się dobre czasy skończą ;-)

Agbar współczuję nie wyobrażam sobie iść na poprawkę :no:

Andzia76 mi mówili że mam dawać to i to a daję tylko witaminę D :tak:K jak rodziłam córkę sie nie dawało wiec teraz myślę że tragedii nie będzie jak sie nie daje :no:;-)

Dażka moja córa jak się urodziła miała od razu ciemne oczy młody ma niebieskie i liczę że za mamą takie będzie mieć ;-):-D

Sylwia jakby ktoś był mądry to by i bez gadania nie całował :sorry:

idę sobie zrobić pizze ;-):-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ale mam pytanie- czy jak wasze maluchy się budzą, to zjedzą i idą spać dalej, czy za każdym razem mają czas aktywności?? Bo ja już się boję że mój Tymuś znów za dużo śpi.. bo takie momenty aktywne ma najwyżej dwa dziennie, pozostałe razy to tylko pobudka na przewinięcie, cyca i śpi dalej..

Mój ma dni że śpi cały czas prawie i są dni że się dużo bawi. A od wczoraj gaduła z niego straszna i aktywny maksymalnie.

My już po spacerku, po cycusiu i gadamy sobie.

Do góry