reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Asiax - mam nadzieję że u Mikiego samo minie. Muszę przyznać, że mnie doedukowałaś i teraz baczniej się przyglądam Polci.

Macy - Próbowałam z Amazonu z UK ale nie dostarczą niestety na moją wiochę :( Nie wiem od czego to zależy ale niektóre rzczy np książki (bo kiedyś już zamówiłam) dostarczają a inne nie..

Dormark - Zdrówka życzę! Karm piersią ile wlezie, bo jak pisała Macy dajesz małej przeciwciała i istnieje duża szansa, że jej się nic nie czepi. Ja przechodziłam anginę kilka dni temu (gorączka+ból+zatkany nos) i karmiłam ją taka zdechła i ziejąca bakteriami a Polcia nic :)

EDIT:

Kaja - Piękna mata!! A a'propos tego łuku to błagam nie strasz mnie bo moja Polcia to czasem tak się wygina i moja mama się śmieje, że ona mostki robi ale może my głupie baby jesteśmy bo trzeba się bać a nie śmiać! W sumie byliśmy u pediatry 07/02 w związku z trądzikiem niemowlęcym i badał ją też tak ogólnie i nic nie mówił.... :/

Ostatnia edycja:
reklama
Agbar- trzymam kciuki, bedzie dobrze, a beznadziejni są lekarze, Ty jesteś wspaniałą mamą, :tak:
Pumpkin- ja zaczynam stosować maść CONTRACTUBEX, jest niezastąpiona, moja siostra praktycznie zlikwidowała sobie dużą bliznę odparzeniową :tak:
Dormark - podczas gorączki spowodowanej przeziębieniem piersi podawałam małemu swoje mleko, nie było przeciwskazań, nie wiem jednak jak jest w przypadku innych chorób

Pumpkin, i co z tym tradzikiem? Co lekarz na to? Ja bezmleczna jestem i czekam, az zniknie to cholerstwo. A Polcia na brzuszku tez ma te krostki czy tylko twarz? Przeslalabym Tobie te mate, ale jestem z mezem na stopie wojennej, a on przelewami sie zajmuje w tym kraju.

Jestem dzisiaj cały dzień sama, mąż tylko na obiad wpadł, pojechał na kulig pracowniczy. Przed chwilą dzwonił, myślałam, że dzwoni, aby mi powiedzieć, że idzie do domu i zapytać czy chcę coś ze sklepu. A ten mi mówi, ze autobus powrotny o 23, a 45 minut trzeba jechać. Porażka. Chyba się zahausuję. Filipotek zasnął po godzinnych rykach.Ochrypł.:no:

Pumpkin, nie chciałam cię przestraszyć.
Martwić się trzeba gdy dziecko robi to często, preży się przy tym, płacze, napina i trwa w tej pozycji dośc długo. Jeśli robi to okazjonalnie i takie "stanie na głowce" jest chwilowe to myślę, ze to nic złego. Tymek tez czasem odchyla glowę z nerwow przeważnie i bacznie to obserwuje . Robi to rzadko i na moment a dotykajać głowkę można ją spokojnie odkręcić. Jeśli jest problem dorosłemu nawet ciężko tę głowkę spowrotem ustawić.
Nikt z was na bank nie ma tego problemu, styczniowe maluszki są zdrowe na 100% :tak:

Dorciaaaa jak super ze sie odezwałaś !!!! Na ogladanie Housa jest sposób - siadasz wygodnie w fotelu, dziecko do cycusia i zapuszczasz Housa :-)
spróbuję:-D

postanowiłam dzisiaj przymierzyć spodnie sprzed ciąży, wtedy ciut za duże i co się okazało? że zatrzymują mi się w połowie ud :szok:no ale jeszcze 14 kilo do zrzucenia.... dżizes! powiedzcie, że przy karmieniu piersią za 3 miesiące już ich nie będzie!
ZA TRZY MIESIĄCE JUŻ ICH NIE BĘDZIE!:tak::-D

ja przyjadę w twoje okolice..chyba :-) bo o ile się nie mylę,to Sianożęty są jakoś niedaleko koszalina?
ojej super tożto rzut beretem, gites majonez to się spotkamy!!!:-D

moje dziecko śpi:szok:nie wierzę:-D wczorajsza noc dała nam w kość:sorry:dzisiaj położna ważyła Jasia byłam pewna że 4kilo mamy a tu dupa urodził się 3700, na wyjściu ze szpitala miał 3370 a dzisiaj 3730 więc nadrobił chłopina normalnie od huśtania bicepsy można sobie wyrobić:sorry:Macy pamiętam jednak ten tekst z książki o huśtaniu 10kilowego worka kartofli...staram się mniej huśtać:sorry::-D
kolacja zjedzona dziecię śpi, mleko naszykowane więc chyba się kładę bo już wymiękam:sorry:
mam nadzieję,że do juterka:-D

Pumpkin, i co z tym tradzikiem? Co lekarz na to? Ja bezmleczna jestem i czekam, az zniknie to cholerstwo. A Polcia na brzuszku tez ma te krostki czy tylko twarz? Przeslalabym Tobie te mate, ale jestem z mezem na stopie wojennej, a on przelewami sie zajmuje w tym kraju.

Polcia ma zsypaną całą twarz, szyję, kark i klatkę po suteczki. Nazywa się to zapalenia mieszka na podłożu hormonalnym czyli to co pospolicie określa się trądzikiem niemowlęcym. Dostałam krem >Aqueous Cream BP< do smarowania 2x dziennie, który może troche zmniejszyć wykwity ale ich nie zlikwiduje. Mają minąć między 8 a 12 tygodniem same. Pediatra mówił, że najczęściej twarz, głowa, i klatka ale u niektórych dzieci może rozlać się też w pachwinkach i fałdach skórnych albo nawet i na całym ciałku. Dzieci te wykwity nie swędzą ani im nie przeszkadzają, co najwyżej odbierają urody troche...

Co do maty to zrobie jeszcze objazd po sklepach raz. Ostatecznie coś będę musiała wymyśleć. Mata chyba nie jest bardzo ciężka wiec nawet pocztą zwykłą można nadać. Najwyżej poproszę kogoś z rodzinki jak tu nic fajnego nie znajdę.

Kaja - Trochę mnie uspokoiłaś, ale alert czerwony w główne mi się zapalił i będę obserwować ze zdwojoną czujnością !

Roxeen - Silny Bo jest naprawdę super! Właśnie oglądałam filmik i jestem pod wrażeniem, jak na 2 tygodnie to rewelacja!

Macy i reszta-dziekuje slicznie , wiec dobrze zrobilam nie wylewajac mleka.
Dziewczyny moja Nicol chyby jest zazdrosmna caly czas krzyczy i daja mi w kosc zeby zwrocic na siebie uwage , jujz padamnm do tego przeziebienie , dobrze ze przynajmniej Mia spi grzecznutko.Ja ide do Nicol bo znow soie drze.

Dorciaa, widze, ze u Ciebie wyobraznia dziala!:-D I dobrze. Moja corcia rosnie jak na drozdzach i jest ciezka jak pol worka kartofli.:-) We wtorek wazenie. Ciekawe, ile przybrala. Tylko ubranka odkladam do szafki. I kupuje nowe falbaneczki...;-)

postanowiłam dzisiaj przymierzyć spodnie sprzed ciąży, wtedy ciut za duże i co się okazało? że zatrzymują mi się w połowie ud :szok:no ale jeszcze 14 kilo do zrzucenia.... dżizes! powiedzcie, że przy karmieniu piersią za 3 miesiące już ich nie będzie!
Nie, a skad.:-)

Kaja, mi sie wydaje, ze misie kroluja. Misie rules.:-D

Pumpkin, choroba, to moze u nas to wcale nie skaza. Ale grzecznie odstawilam to cholerne mleko. Znalazlam srodek zastepczy - mleko owsiane. Nalesniczki wyszly pierwsza klasa.:-) W srode mamy wizyte u lekarza, to moze tez da nam nadzieje. Jedno wiem - niezaleznie od diagnozy, ograniczam nabial.

Dormark, to normalne. Moj synek tez troche zazdrosny, chociaz najchetniej by zjadl mala z milosci - tuli, glaszcze, przynosi - wynosi pieluchy, nawet wanienke mi zanosi do kuchni - tam kapie, bo tam najcieplej. Ale widze, ze tez miewa chwile zazdrosci.

reklama
Macy -masza racje Nicol nawet swojego smoczka by dala , ale jak tylko wezme Mie rece to ona od razu cos odemnie chce i glosno daje o sobie zna c , ze ona tez tu jest , pozwalam je trzymac butelke , pieluchy tez wynosi , podaje mi chusteczki itp.
Ok wszyscy juz spia wiec ja tez ide sie polkozyc dopuki spokoj .Dobranoc styczniowki dziekuje , ze mnie nie wyzucilyscie od siebie .Jestescie niezastapione.

Do góry