reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Później Ci powiem bo może ktoś się jeszcze ujawni:-D
No ale te 3 to są małe po bokach tzn jak naciągnę te gumy to może jeszcze upcham ale nóżki ma całe poopinane:-)

Ja jeszcze nie uzywam ale lada moment zacznę... tym bardziej, że po chrzecie czeka na nas cały tort 4 :-) 3 mi się wydaje, że uciskają powoli, kupka czasem wyleci... czasem.
Tymek ma 6200 ale chyba pooopkę po mamie... :-D
edit: a od jakiej wagi jest 4 bo na tym torcie to my oznaczeń nie mamy ;)

Kolejna drzemka w chuscie :-) A zanim zasnal to wykrecil glowke do gory i wpatrywal sie we mnie tymi slepkami... moj skarbek kochany

Ale nastroj mamy kiepski, wiec siedzimy w domku, bo nie chce ryzykowac powrotu na syrenie, ostatnio tak mialam i kurcze ludzie sie gapili, a ja czym predzej z wozkiem do domciu zasuwalam. Pewnie mysleli, czemu go nie wyjelam skad mogli wiedziec, ze to by nic nie dalo.

Koperek owszem stosujemy. Ostatnio odstawilam i zredukowalam tez mocno dawke kropelek, ale bylo gorzej i po dwoch dniach grzecznie do koperku wrocilismy. Na Michalka dzialaja wiec pozytywnie. Chyba nie ma innej rady, jak po prostu przeczekac, tylko nie moge pogodzic sie z tym, ze nie moge biedulkowi ulzyc w cierpieniach. Pozostaje mi tylko tulenie i masaze brzuszka 3x dziennie, doraznie suszarka na brzuszek, Viburcol i chyba nic poza tym.

Agbar, bardzo dziekuje Ci za cenne porady i za to, ze zainteresowalas sie naszym problemem. Wszelkie porady sa dla mnie bezcenne :tak:

Asiowo gratulacje dla dzielnej coreczki

Jolcia duzo zdrowka

Jol - faktycznie mialas cela :szok: Dobrze, ze udalo sie naprawic bez elektryka

labamba - moze zmienilas balsam albo zel pod prysznic albo proszek... moze to jakies jedzonko?

ooo... a wlasnie tez sie juz nad 4 zastanawialam, bo 3 jakby przyciasne, ale jak piszecie ze od 7 kg to musze jeszcze poczekac, Michalek ma 6...

Ostatnia edycja:
Asiowo, gratulacje dla Pauliny! Wpadkami sie nie przejmuj, tylko chwal sukcesy. Madra dziewczynka. I widzisz - bez szarpania!

Dormark, a co Ty szyszek nie mialas, ze dola zalapalas? Masz racje - masz cudowne dwie coreczki i tym sie trzeba cieszyc. :tak:

Jolcia7777, jak sie zdecyduje wychodzic drugi raz za maz, to ja te suknie chetnie wezme. Wzrost jak moj!

JoL, zdolna jestes nieslychanie. :-D Najlepszego dla Mamy.

Co do pieluch. Jeszcze takiej potrzeby nie wyczuwam, zeby przejsc na 4. Kiedys byly "3" i "3+" a potem dopiero "4". A mi jest dobrze z tymi "3", bo sa jeszcze newborn w tym rozmiarze i ta kupa rzadka sie tam zatrzymuje. I tak na zmiane z baby dry stosuje. :tak:

Ostatnia edycja:
Kobitki czy któraś używa już Pampers 4?:)

morka, my mamy ostatnie sztuki 3 i jutro otwieramy świeżo zakupiony karton 4 :-) Już najwyższa pora, bo 3 są opięte i przegrywają z kretesem walkę z Zuzowymi kupami ;-)
tylko jak tak patrzę na te 4, to wierzyć mi się nie chce, że one są do 18 kg ... przecież 3-4 letnie dzieci tyle ważą :szok:

Minnie odstawilas koperek i jednoczesnie zredukowalas kropelki? Jesli tak to w sumie nie wiesz co dziala co nie. Musialabys odstawic kropelki,zostawic koperek,odstawic koper-zostawic kropelki,odstawic obydwa,zamienic krople na inne...yyyy czy jeszcze jakies kombinacje?:-) A krople jak mu podajesz?Jak zaczyna plakac czy zapobiegawczo?Nie znam tych co wymienilas,my podawalismy sab simplex i za rada lekarza i poloznej podawalam przed kazdym posilkiem-nie mielismy problemow z kolkami,wiec stopniowo ograniczalam.Od kilku tygodni nie podaje juz wcale oprocz sytuacji gdy widze,ze maly ma problem z odbaczeniem sie;-)Ale to zdarza sie barrrrdzo rzadko.

reklama
tylko jak tak patrzę na te 4, to wierzyć mi się nie chce, że one są do 18 kg ... przecież 3-4 letnie dzieci tyle ważą :szok:
Ale Ty chyba nie chcesz Zuze w pieluchach tak dlugo trzymac? :-D Spokojnie. W 4 dlugo sie chodzi. Potem sa jeszcze 5 i 6. ;-)

Jola.24, jak obiad w lesie, to go zawolaj. Moze przyjdzie?

Do góry