reklama

Święta:-) grudzień 2010 :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
moja siostra już ubrała z siostrzenica choinkę natomiast ja ubieram tez na ostatnia chwile:) nie wiem jak to wyjdzie w tym roku:):) może tylko będę palcem machać gdzie co ma wisieć z kanapy:) :-)

reklama
kurcze... ja to mojemu eMkowi mogłabym codziennie kupować prezenty:-) po pierwsze zawsze mam dużo pomysłów ...po drugie on nie jest wybredny i nawet z najmniejszego drobiazgu się cieszy:-) chyba od ponad 10 lat nigdy nie miałam problemu z doborem prezentu dla niego:-) moje szczęście:-)

zreszta ja uwielbiam kupować prezenty i sprawiac innym nimi radość:-) juz drugi rok z rzędu zbieram kasę od rodziny eMka i sama kupuję im prezenty na wzajem ...bo inaczej oni by nic sobie nie kupili ... a tak dadzą kasę i mają "problem" z głowy...a dla mnie to czysta przyjemność :-D oczywiście eMek mnie przeklina bo ze mną chodzi po sklepach kupując dla wszystkich prezenty:-D

ja prezent dla meza mam juz z glowy :)
Zazwyczaj mniej wiecej wiem jakiego typu chce prezent, a czasem -tak jak teraz pytam po prostu co dokladnie chce :-D
I tak zamowilam dwie ksiazki- katalogi. Jeden wielki katalog monet z calego swiata XX i XXI wiek a drugi to katalog niemieckich orderow i odznaczen. No coz... kazdy ma jakiegos 'bzika' :-D

A tu fotka moich pierniczkow Lebkuchen (te kragle- tylko kiepski lukier mialam ;/)
i kilka pierniczkow na choinke (a mam ich z 8-10 razy tyle :-D) Na choince wygladaja pysznie hehe

Załączniki

• IMG_9320.jpg
    IMG_9320.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 73
  • IMG_9237.jpg
    IMG_9237.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 73
Ja prezent dla M juz tez mam z głowy;) kiedys cos bąknoł ze przydałby sie portfel albo pasek,no to ja wyszukałam na alegro i juz miałam zamawiac,potem wpadłam na pasek z buldogiem i jak on go zobaczył to oczywiscie stwierdził ze musi go miec,a ze dla mnie był za drpgi to ustalilismy ze dołozy troche i sam sobie zamowił go ;)Pasek juz przyszedł ale M go nie zobaczy ''na zywo'' az do wigilii;)
a wyglada to cudo tak:
Pasek WESTERN BULDOG USA PIES KYNOLOGIA (1329261340) - Aukcje internetowe Allegro

Ech, a ja miałam kłopot z prezentem dla M., bo on twierdzi, że już wszystko ma, a zwłaszcza największy prezent jego życia, tylko że rozpakowany będzie dopiero w marcu :-) Słodkie to, ale nie zmienia faktu, że totalnie nie wiedziałam co mu kupić. No i zamówiłam mu tableta. Mało romantycznie, ale co tam. Lepszego pomysłu nie miałam, a M. kocha gadżety elektroniczne, więc powinien być zadowolony. Tyle, że prezent jeszcze nie doszedł, więc zaczynam się powoli martwić.
Rodzicom też nie pojechałam jakimś szczególnie romantycznym i wyszukanym prezentem - kupiłam im garnki Tefal Ingenio, które mam sama i uważam za niezastąpione, a których sami by pewnie nie kupili, "bo jakieś dziwne...". A tak dostaną, będą używać i jeszcze będą zadowoleni.
Reszty prezentów NIE MAM!!!! I nie mam pomysłu, co kupić! I nie mam czasu, co najgorsze!

futrzak rzuce przepisy po poludniu,jak od lekarza wroce bo teraz juz nie zdaze. tylko na ktore pierniczki chcesz przepis??Bo ja robilam Lebkuchen, zwykle pierniczki i gingerbread people ;-) Na kazde inny przepis ;-)

reklama
bosa oryginalna choineczka:tak:

co do prezentów to się dzielę pomysłami bo już mam wszystkie zakupione:tak:

mąż - stroik i piórko do gitary (w zamyśle była jeszcze książka o Globiszu, płyta)
mama - piżama i storczyki
brat - też piżama
bratowa - kolczyki Svarowskiego

liczę, że ja też będę zadowolona z prezentów:-p

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry