reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

Witam dziewczyny
Troche was zaniedbałam :sorry2: ale miałam troche rzeczy do ogarnięcia. USG bioderek zrobine, wszystko jest w najlepszym porządku. Ależ ten lekarz przystojny...... oooo maaatkoooo:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Dla zainteresowanych badanie 100zł.
Ale powiem Wam dziewczyny, że niby ta sama osoba (Aleksander Szwed) i to samo badanie a podejście do pacjenta i rodzica za kase nie równa się temu co mieliśmy przy pierwszym państwowym badaniu (na Unii L.) Szok, co kasa robi z człowiekiem. Było tam jeszcze dwóch lekarzy ortopedów, i wyobraźcie sobie, że po pacjenta wychodzili z uściskiem dłoni i żegnali przy drzwiach wyjściowych z przychodni.... żeby nie było, że sie czepiam, broń Boże. Tylko tak sie zastanawiam czy by równie tak samo sie cieszyli gdyby badania były nie odpłatne hehehe...A pan Szwed mmmmm ciaaachoooo!!!
Poza tym zaczęłam biegać... huuraa!!! I czuję sie naprawde rewelacyjnie(pomijając zakwasy oczywiście) po dwóch godzinkach truchtu wracam do domu z przewietrzonym umysłem i powiem Wam, że nawet nie mam ochoty na sprzeczki i głębsze dyskusje, do niczego nie prowadzące z moim mężem. On też wydaje się jakby spokojniejszy, odpuścił.
W sobote zaliczyłam fryzjera, podcięłam mojego "boba" i jestem zadowolona.
Mam do Was pytanie, chce mojego malucha przyzwyczajać do jedzenia ryb tylko zastanawiam sie czy gatunek ma jakieś znaczenie, wyczytałam ostatnio w "Mamo to ja" aby nie podawać Pangi, Tilapii, i maślanej, jakie Wy podajecie rybki swoim dzieciom? Chciałabym aby moje dziecko polubiło rybkę, w słoiczkach rybka mu nie smakowała.
Pozdrawiam.

reklama
Witam

Kama generalnie najlepsze są ryby morskie (panga i tilapia są hodowlane). Ja podawałam łososia, mintaja i morszczuka. Tylko mój mały lubi ryby od początku.
Fajnie, że wizyta udana. Ciekawe na kogo my trafimy na Unii bo w kwietniu mamy wizytę (nie mogę iść na wizytę prywatną).

cześć dziewczyny co do usg bioderek to chyba naprawde lepiej iśćprywatnie zapłacić ale dziecko będzie spokojne. Ja jak byłam z małą to myślałam że zaraz przywale temu doktorkowi, mała była zaspana bo dopiero co się obudziła i chciałam ją spokojnie rozebrać a ten ją wziął w minutę ją rozebrał zrobił usg pokazał te jakies dziwaczne ćwiczenia i kazał przyjśc na kontrole...sztraszne. Tylko że powiedziałam ze mam go głęboko i nie poszłam drugi raz tylko tak myślę że wypadało by sprawdzić czy nic się nie zmieniło ale teraz pójdę prywatnie.

„BAKUŚ ZAPRASZA: RODZIC BLISKO NATURY”
Cykl bezpłatnych spotkań edukacyjnych w ośmiu polskich miastach, tj. w
Gdańsku (17.03.2012), PanDinek ul. Wawelska 10A/1
Gr. I 14:00
Gr. II 16:00
Bydgoszczy (24.03.2012), Akademia Szkraba ul. Gackowskiego 1c
... Gr. I 12:30
Gr. II 14:30
Poznaniu (31.03.2012), Pracownia Gauganek ul.3 maja 49 c
Gr. I 13:30
Gr. II 15:30

Szczecinie (14.04.2012), Studio Tańca Kimama i Kawiarnia Tkacz Towarzyski ul. Tkacka 64d
Gr. I 10:30
Gr. II 12:30

Warszawie(21.04.2012), Fitness Club "GROCHÓW" Sala Zabaw „Abawuś” ul.Zamieniecka 90
Centrum Handlowe "Szembeka"
Gr. I 11:30
Gr. II 13:30
Wrocławiu (28.04.2012), Żłobek Niepubliczny WYSEPKA, ul. Szybka 6-10
Gr. I 11:00
Gr. II 13:00

Krakowie (05.05.2012) Famiga Ul. Lea 179
Gr. I 10:00
Gr.II 12:00

Olsztynie (12.05.2012) Filia nr 10 ABECADŁO C.H. "Alfa" Al. Piłsudskiego 16
Gr. I 11:00
Gr. II 13:00
Spotkanie dla dwóch grup :
I Dzieci do 3 lat (Chustonoszenie oraz BLW)
II Dzieci od 3 lat (Zabawy Akademii Szkraba oraz Dieta dziecka)

Zapraszamy do polubienia Bakuś | Facebook
I śledzenia wszystkich informacji na temat spotkań.

Zapisy pod numerem Tel. 792-443-052 Agnieszka Janiszewska

Spotkania poprowadzą eksperci, którzy poruszą m.in. tematy, takie jak: Dlaczego warto nosić maluchy w chustach?; BLW (Baby-led Weaning) - wprowadzanie pokarmów stałych do diety małego dziecka; Zabawy Akademii Szkraba czy kwestię diety starszaka.

Pani Agnieszka mamy specjalny dział ogłoszenia i proszę tam zamieszczac tego typu info-dziękuję:)

k@m@ ja też muszę zaczą biegać,bo wczoraj jak biegłam na jazdy to zadyszki dostałam a mój instruktor(też fajny:D hehe ) powiedział,że mogłam tylko napisać to przyjechałby po mnie :D wogóle dziwnie gada do mnie,szkoda,że to już koniec .został mi egzamin wewnętrzny:( szkoda. a co do lekarzy za kasę to niestety piszesz prawdę. Ale znam wyjątek moja lekarz rodzinna przyjmuje na nfz i naprawde jest super,wizyta trwa 40min bo bada konkretnie,nie jest pediatra,ale przepisałam do niej się i dzieci po tam jak zobaczyłam jak bada.

Kurcze mój Kuba marudzi od wczoraj na ból głowy,ale widzę ,że wychodzą mu zęby 6.może to od nich.A ja hm dostaje już kota w domku,chciałabym jakąś pracę dodatkową dorwać.Po ostatnim przeziębieniu moje zatoki dają mi w kość :( dobra idę się pouczyć testów,bo ostatnio odpuściłam sobie i robię błedy:( a musze pójść zaliczyć teorię.

Kasiu postaram się w przyszłym tygodniu przyjechać do Ciebie.a Jak mały Kubuś??

Moj Kuba znowu narzeka na bol głowy o 12 dałam mu tabletkę to usnął spał 2.5godz wstał i znowu mówi,że go boli z boku.dałam mu syrop,mierze temperature,a do przychodni jak zwykle ciężko się dodzwonić,nie chce jeść,ani wyjść na dwór.myślałam ,że wyjdziemy na spacerek i się poprawi,ale nie chce,tylko leżeć chce:( nie podoba mi się to. nie wiem czy nie panikuje. ale nigdy sie nie skarżył na ból głowy.nie ma temperatury.mówi ze nie uderzył sie w głowe:/ cos mi tu nie pasuje:/

Ewon wczoraj wieczorem po przeczytaniu tego co napisałaś zaczełam szperać i doszukiwać się w necie czegokolwiek na temat bólu glowy u dzieci.
Znalazłam coś takiego: 10 powodów bólu głowy u dziecka | mamypomysl.pl
A tak prywatnie ja od dziecka cierpie na bóle głowy. Po operacji tarczycy (18/19 lat- już nie pamiętam dokładnie) ból ustąpił lecz nie całkiem, zdarza się,że kładąc sie spać z bólem budze się z jeszcze silniejszym. wiem, że u dzieci w wieku Twojego Kuby tarczyca się jeszcze raczej nie odezwie ale może powinnaś zrobić małemu profilaktyczne badania (krew, mocz) niech lekarz obejrzy gardełko, niech sprawdzi uszy, węzły chłonne ? bo może rozwija się jakiś wirus? (grypa, angina itp) Powiem Ci, że myslałam o Tobie wczoraj przez cały wieczór, szkoda mi tych Twoich chłopaczków, jeszcze nie dawno pisałaś że Damian ma problemy z anemią a teraz Kubusia coś dopada :( A tak w ogóle to jak sie Damian trzyma? Co wykazały badania? To coś poważnego? Boże mam nadzieje że nie. Trzymam kciuki za chłopców.
A ja dziś w nocy dziewczyny miałam mega koszmar:szok: (sen). Obudziłam sie z krzykiem, okazało się ze nie tylko ja krzycze i płacze ale moj syn także. Mąż stał koło łóżeczka, trzymał małego na rękach a ja zamiast niego widziałam jakiegoś ducha w czarnych długich włosach. Patrzyłam na nich i płakałam. Do 4 rano nie mogłam sie uspokoić, cała sie trzęsłam.
Taki numer mi sie jeszcze nie zdarzył:szok::szok::szok:!!!

reklama
no i Kuba w szpitalu,przyjechałam tylko p[o rzeczy wstras mózgu ma:( bidulek wymiotje i głowa go boli i ciągle senny jest.pakuje zabawki i jade do niego wieczorem wróce mam nadzieje ze da sobie rade w nocy:/

aniołek chodzi chodzi

Do góry