reklama
ja mam takie watpliwosci że Igor jest z początku roku
i w chwili pojscia do szkoly we wrzesniu miałby juz 6 lat i 8 meisięcy wprawie 7
a w zerówce są dzieci 5 latki jak może w jednej grupie byc 5 latek i 7 latek????
Tak samo jak w pierwszej klasie może być prawie 6 latek (bo urodził się w grudniu ale rocznikiem ma 6 lat) i prawie 8 latek (bo urodził się w styczniu, więc za kilka miesięcy będzie 8 ale rocznikiem ma jeszcze 7).
To są identyczne sytuacje dlatego ważne żeby nie patrzeć tylko na wiek dziecka a na jego dojrzałość społeczną i kompetencje, dojrzałość szkolną. A panie w zerówce czy w pierwszej klasie sobie poradzą z dziećmi w różnym wieku tylko wtedy, gdy dziecko samo będzie gotowe na naukę.
aniołek dla pewności zapisz go do poradni psychologiczno pedagogicznej tam zbadają dziecko i będziesz miała obraz czy jest gotowy na pierwsza klasę
czy emocjonalnie bo większości te dzieciaczki sobie radzą z przyswojeniem wiedzy ale często emocjonalnie są nie dojrzali
u Oliwki w grupie jedna mama ma dwie córeczki w zerówce jedna ma 7 lat a druga zaraz będzie miała 6 i chciała by dziewczynki chodziły razem młodsza zapisała właśnie do poradni i tam ja zbadali i potwierdziło się ze ma gotowość do nauki w pierwszej klasie
druga mama tez zapisała 6 latka i tam już wyszło ze emocjonalnie jest nie gotowa
Powiedz mi jak z głoskowaniem mały sobie radzi i z sylabowaniem wyrazów
bo ja widziałm na lekcji pokazaowej ze 7 latki bez problemu sobie radziły z głoaskowaniem a 6 latki wiekszosci miały problemy moze 2 dzieci 6 letnich sobie poradziło
czy emocjonalnie bo większości te dzieciaczki sobie radzą z przyswojeniem wiedzy ale często emocjonalnie są nie dojrzali
u Oliwki w grupie jedna mama ma dwie córeczki w zerówce jedna ma 7 lat a druga zaraz będzie miała 6 i chciała by dziewczynki chodziły razem młodsza zapisała właśnie do poradni i tam ja zbadali i potwierdziło się ze ma gotowość do nauki w pierwszej klasie
druga mama tez zapisała 6 latka i tam już wyszło ze emocjonalnie jest nie gotowa
Powiedz mi jak z głoskowaniem mały sobie radzi i z sylabowaniem wyrazów
bo ja widziałm na lekcji pokazaowej ze 7 latki bez problemu sobie radziły z głoaskowaniem a 6 latki wiekszosci miały problemy moze 2 dzieci 6 letnich sobie poradziło
no to ja poprosze o namiar do takiej poradni psychologiczno pedagogicznej
moj dostal 90 punktów w jakis testach w przedskolu (gotowosc do szkoly)
jest obeznaczy nie w jednej dziedzinie (bardziej jednak widze umysl scisly bo woli matetatyke liczenei satystyki
chetnei sie z Igorem prtzejde aby zobaczyc co i jak
Ryba a chyba Ewon kuba tez chodzi do 48 albo mis ie tak wydawalo
moj dostal 90 punktów w jakis testach w przedskolu (gotowosc do szkoly)
jest obeznaczy nie w jednej dziedzinie (bardziej jednak widze umysl scisly bo woli matetatyke liczenei satystyki
chetnei sie z Igorem prtzejde aby zobaczyc co i jak
Ryba a chyba Ewon kuba tez chodzi do 48 albo mis ie tak wydawalo
aniołek nie wiem z jakiej części szczecina jesteś
tu masz kilka pewnie znajdziesz swoja w okolicy
http://bip.um.szczecin.pl/umszczecinbip/chapter_11056.asp
tu masz poradnie ze szczecina
u mnie Tez Oliwia super sobie radzi z liczeniem dodawanie odejmowanie z głoskowa niem ma problem właśnie sylabizuje bez problemu
a znów Kacper zna cały alfabet i wszytkie literki bez zastanowienie powie jaka byś mu nie pokazała skąd to on umie nie wiem
tu masz kilka pewnie znajdziesz swoja w okolicy
http://bip.um.szczecin.pl/umszczecinbip/chapter_11056.asp
tu masz poradnie ze szczecina
u mnie Tez Oliwia super sobie radzi z liczeniem dodawanie odejmowanie z głoskowa niem ma problem właśnie sylabizuje bez problemu
a znów Kacper zna cały alfabet i wszytkie literki bez zastanowienie powie jaka byś mu nie pokazała skąd to on umie nie wiem
Ostatnia edycja:
reklama