reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

reklama
czesc i czołem - pozdrawiam
Ja nie mam zielonego pojęcia, jedyna myśl jaka nasuwa mi sie do głowy to odrzucenie mleka :( lub też zanik odruchu ssania :( :( z tym, że picie jakie mu podaje w nocy jest w butelce z normalnym smoczkiem i z tym nie ma problemów :(( Boje sie że maluch straci mi na wadze przez takie niejedzenie. :-(
kama - dziecko ma fazy - ale przede wszystkim musisz wiedzieć ze samo się nie zagłodzi - nie martw się tym i wyluzuj - może w porze wieczorowej spróbuj mu dawać wędlinki czy kęski kanapeczki - jeżeli już gryzie ładnie - jak Wyluzujesz to i mały zacznie jeść -----moja siostra tak właśnie miała - synek strajk na jedzenie - martwiła isę - wciąż coś podtykała - nie chciał - a jak odpusciła - to i zaczął pięknie jeść;-)-----a powiedz - jak udała sie rocznica - wychodziliście gdzieś - jak isę spisuje m?

z przedszkolami - przemilcze - u nas 1 dyr na 15 przedszko:no:

ania, kasia, ewa, matylda, mona, aniołek, niki - i reszta - pozdrawiam:-)

Witajcie :) co do basenów i ciałka po ciąży to każdej chyba coś tam zostało :p ale nie ma się co martwić. Ja narzekałam bardzo na biust, kiedyś poszłam do kosmetyczki i tak się zgadałyśmy o tym sflaczałym biuście po karmieniu i ona mi powiedziała, że jej dopiero po 2 latach wrócił do normy (ja wtedy byłam z 8 miesięcy po ciąży). Teraz mijają 2 lata i biust jest super jak sprzed ciąży :)

k@m@ mój synek też często budził się w nocy i myślałam, że jest głodny ale nie chciał jeść. Tak jak Ty dawałam mu picie. Nie przejmuj się, waga nie spadnie :) dzieci tak mają - raz jedzą więcej, raz mniej.

Hana31 bo ja to panikara jestem:baffled:...... może masz racje, powinnam odpuścić i przestać sie przejmować:sorry2: Gdzieś ostatnio wyczytałam, że europejskim dzieciom nie grozi głodówka ;-)
Pytasz czy gryzie?.... raczej ciumka jednym ząbkiem marnie sobie nim radzi a drugi jeszcze całkiem nie wyszedł.
A kanapeczki to on jada lecz na swój sposób, czyli gdzie go złapie to dostanie, bo usiedzieć w miejscu i zjeść chlebek czy buleczke to moje dziecko nie umie, zawsze jest gonitwa, wiec takie jedzonko to my zostawiamy sobie na rano, jako rozgrzewka:-D:-D na dobry początek dnia :-D
A co do rocznicy.... nie było co świętować, od rana awantury, pretensje, wylewanie żali itp. szkoda gadac, naprawde.
ALE DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA, OBY SIE ONE SPEŁNIŁY.

Przy pierwszym ząbku nie miał problemu z ssaniem, dziś w nocy znowu próbowałam podać mu butle, tym razem samo mleczko bez zagęszczaczy i również klops..... tylko picie. Nie pozostaje nam nic innego jak przeczekać ciężki okres :)

K@m@ odczekaj,poprostu ma taki etap mały i tyle,nie stresuj się.współczuję rocznica powinna być miło spędzona,ale u mnie też bywały wczesniej do dupy:/ och te chłopy,:D

danix no po pierwszej ciąży jak nie karmiłam był super ale teraz jędrnośc mineła i wisiaki są hehe ale rozmiar ten sam:D ale najważniejsze,że mojemu się podobają|:D

miałam swojego czasu kiedy nie patrzyłam w lustro moje ciało było tragiczne wazyłam bardzo mało i wyglądałam bllleeee ,ale teraz jest już lepiej,jeszcze przytyje pare kilo i będę zadowolona:D

Witam
Ewon widzisz, tak to juz u mnie jest :((( musze mieć po prostu twardą dupe.
FAZY jekie miał moj synuś przez ostatnie noce chyba minęły, dzisiejszej nocki zjadał ładnie całe buteleczki mleka, pierwszą o 23 a druga o 5 rano do dna :))) a dzień nam mija całkiem spokojnie :)
Co do piersi to ja sie chyba nie bede wypowiadać, co na nie spojrze to ryczeć mi sie chce. (dwa małe zwisy) kompleks małego biustu zawsze miałam ale teraz jak są takie miekkie odczówam to jeszcze bardziej :((( Wiecie moze kiedy biust wraca do normy po ciąży i karmieniu??? Przecież kobieta nie może tak ciągle wyglądać no!!!!
Ty sie Ewon cieszysz na każdy kg wiecej a ja tu wyje do księżyca, że mi nic nie ubywa..... a lato tuż tuż:-( jak ja z dzieckiem nad może pojade? :-( Założę sobie hinduskie saree i będzie dobrze :-):-):-)

Mleko w butli wróciło do łask:))) Nocka minęła nam rewelacyjnie, mały przespał 9 godzin bez pobudki. Jak to dobrze jest sie wyspać :) Juz zapomniałam jakie to uczucie.
Dziś jedziemy na USG bioderek :)

reklama
Do góry