reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

paula- to malenstwa były! moj mial 3380 i wydawał mi się mały, a co dopiero 1900:szok: a jak sobie dajesz rade organizacyjnie, no i duże juz te twoje dziewczyny takie jak kuba- albo to Kuba przy nich malutki:-D
ewon chyba kawka w przyszłym tygodniu bo teraz w czwartek mamy pogrzeb, męza ojczym zmarł, a w weekend moja mam ma urodziny, wiec chyba w przyszłym moze do parku kasprowicza sie wybierzemy, może jeszcze ktoś chętny?

reklama
kasia aniołłek pewnie mi pasuje:)

Kasiu współczuję:( .a i mamie życzę dużo zdrówka i czego tylko sobie wymarzy:))

aniołłek jak chcesz i jak bedzie pogoda możemy w piątek ten też iść na spacer do parku,może ktoś dołaczy a w przyszłym tyg z Kasia jeszcze raz pójdziemy:) a Igorek w Kuby wieku to się dogadają:) choć myślę,że i z Damianem też wkoncu to chłopaki:D

Paula
to jak na bliźniaki to myślę że,dobrze ważyły,mojej bratowej Jula 2300 a Oski 2500 i 50cm. i dla mnie wydawały się kruszynki ale razem 4800 wiec duzo ,moj Kuba 3700g,58cm a Damian 3750g,57cm. mój mówi ,że za 5lat chce mieć kolejnego syna hehe oszalał chyba bo może wypaść,że będą bliźniaki to wtedy nie daj ... 4 chłopaków mieć to na mącznej odwiedzałybyście mnie hehehhe

Dziś byłam u laryngologa wypisała mi dla Damiana syrop na tego migdała jak nie zniknie to też do wycięcia.muszę wogóle Kube zarejestrować na arkońską,na wycięcie migdała.ja sie z nimi mam.

Hej,
coraz mniej czasu żeby wejść i spokojnie coś napisać, mała coraz więcej czasu pochłania już spokojnie nie poleży bo chce siedzieć a jej samodzielne siedzenie jeszcze się kończy tworzą na podłodze więc muszę koło niej ciągle latać. Moja Nadia jest z 20 września i waży 8kg a jak się urodziła to 3100. Straszny z niej leń nie obraca się jeszcze z pleców na brzuch a jak lezy na brzuszku to królewna tylko tupie i czeka aż same zabawki do niej przyjdą :) koleżanki synek 2 tyg młodszy od Nadki już pięknie raczkuje a ta nic...wiem że każde dziecko w swoim tempie się rozwija więc cierpliwie czekam.
Paula podziwiam ja przy jednym dziecku czasami wieczorem nie wiem jak się nazywam a co dopiero przy dwójce, ale fajnie we dwie zawsze weselej.

Czasami tez nie wiem jak sie nazywam wieczorem:)
Jesli chodzi o organizacje, to musi byc staly plan dnia, bo inaczej to chyba nie daloby rady. Stale godziny karmien i 2 spacerow w ciagu dnia. Karmie jednoczesnie przy pomocy krzeselek do karmienia (maja regulowane oparcie), na odbicie biore po kolei, to znacznie skraca czas.
To, co bylo wczesniej, tak do 4m-ca to masakra. Karmienie baaaaardzo dlugo trwalo - ok. 2,5-3h ich dwoch i zaraz nastepne, dlatego obiady nam zawsze ktos robil, bo ja nie bylabym w stanie. Na szczescie w koncu nauczyly sie jesc i stale godziny robia swoje:)
Jak na blizniaczki to b. dobrze wazyly - mowili ze prawie jak dzieci z pojedynczej ciazy.
Kaoru, moje dzieewczyny duzo jadly i jedza nadal, jakby nadrabialy zaleglosci. Moze przesadzily z tym jedzeniem.. ;)

Cześć dziewczyny.
Co raz trudniej zorganizowac mi troche czasu dla samej siebie, moj syn pochłania każdą moją wolną sekundę, z tąd te spore braki na bb.
PaulaSZC podziwiam Cie!! Ja również miewam dni kiedy zupełnie nie wiem co sie w koło mnie dzieje, jedno dziecko daje czasem ostro w kość a co dopiero bliźniaczki? :szok: :biggrin2: Ja na kg szczerze powiedziawszy sie nie znam, moj ważył 3385, 53 cm. Teraz waży ok 10kg. Pisze około bo nie chodze na co miesięczną kontrolę wagi. Powodów jest kilka a tyczą sie one naszej pediatry. Kobieta jest bezwzględna i dość opryskliwa dla rodzica, na szczęście do dziecka ma podejście jako takie. Kiedyś przy wizycie zapytałam czy moglibyśmy raz w miesiącu przychodzić na ważenie? (wydawało mi sie wówczas że to normalne) odpowiedziała mi w tedy, że "nie ma najmniejszej potrzeby, nie potrzebie sieje pani panikę wkoło dziecka, waga to waga, raz bywa że dziecko zje wiecej i wiecej waży,maluch wygląda zdrowo". Dla tego ja na wadze u niemowlaków/noworodków nie sie nie znam. :(
Iza ja miałam podobnie, moj mały też późno zaczął raczkować. Dzieci same decydują :)
Wygląda na to, że wiosna zawitała na dobre. Przepiękna pogoda:) Moj synek wczoraj po raz pierwszy bawił sie w piasku i zjeżdżał ze ślizgawki:biggrin2::biggrin2: Ale miał radoche.
A co do spacerówki-parasolki, stwierdziłam, że na razie sie wstrzymam z zakupem.
Pozdrawiam wszystkie mamusie:))))

Dzieki K@m@, ale szczerze mowiac (piszac) dla mnie taka organizacja to norma, nie mam porownania co do jednego dziecka:)
Co do wagi to mozesz stanac sama na wadze, pozniej razem z nim - jakies przyblizone kg wyjda:) O ile w ogole chcesz sprawdzac, bo jesli "zdrowo wyglada" to moze jest ok;)
Zjezdzac na slizgawce.. jak fajnie:) Ja nie moge sie doczekac az usiada..:)

hejka
no pogoda dopisuje oby tak było non stop:) uwielbiam słoneczko:)

k@m@ nie przejmuj się,może faktycznie nie potrzeba ważyć tak często. ,ja mam super lekarke nie jest pediatra tylko rodzinna ale jest super,i jak masz problem zawsze mozesz na komorke do niej zadzwonic i pogadac,przyjmuje na 3maja Wasilewska-Wójcik, jak bada to od podszewki dziecko i dorosłego.

paula przy bliźniakach to dobrze mieć plan dnia:) ja też tak powinnam zrobić u siebie w domu,ale w teorii lepiej mi to wychodzi niż w praktyce hehehe.jak pracowałam to też miałam stały rytm dnia a teraz mam lenia hehehehe i sie nim przerażam :/

hej

my mamy tez rytm dnia i o wiele lepiej jest się ogarnąć w ciągu dnia a jak przyjeżdża moja mąż to już wszytko jest inaczej i powiem wam ze jestem bardziej zmęczona jak jesteśmy w dwójkę niż jak jestem sama

k@m@ ja myślę ze jak na 11 miesięcy to waga ok 0 kg jest jak najbardziej ok
paula wiesz co to chyba o nim tez w radiu mówili bo tam był rano ok 6 wypadek i auto dachowało i później nasz po 13 i tez auto dachowało

strasznie rozbita jestem przez ten wypadek masa spraw do załatwianie szukanie nowego auta w takim stanie by Krzysiek mógł bezproblemowo dojechać do Belgii i wszytko na mojej głowie jeszcze w maju zaczynamy remont łazienki wiec i zakupy budowlane na mojej głowie kiedy ja odpocznę kurcze

kurcze umawiacie się na spacerki w tyg a ja nie mam jak się ruszyć z Polic bo Oliwia w szkole jest do 14 wiec nie ma jak wyjechać by na spokojnie gdzieś iść i poplotkować
jedynie mam wolne wtorki bo Oliwia po szkole zawsze chodzi do koleżanki a ja mam duuuzo wolnego czasu ;-);-);-)

reklama
Witajcie,

Żeby nie było, że umieszczam tylko "kangurowe" posty -witam się serdecznie. Mam na imię Marta, mam dwie córy -Julię lat prawie 10 i Hanię -niedługo kończy 9 m-cy. Aktualnie jeszcze siedzę w domu, choć pewnie z końcem wakacji najpóźniej będę wracać do pracy (a w zasadzie szukać nowej). Póki co lideruję szczecińskiemu Klubowi Kangura.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy ze Szczecina i okolic :)

Do góry