reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Oj crazy mamo jak ja ta tabelke zobaczylam to wiekszego dolka dostalam, moja wazyla w 32 tyg 2400! Az sie boje do ilu dociagnie.

moje w 31 2260 jak dobrze pamietam z tym ze to sie moze mylic nawet i do 500g
jak rozmawialam z technikiem to mowila ze na waga az tak nei zwracaja uwagi tylko na rozmiary, i u nas bylo w 31tyg ze rozmiarem na 34
takze jestem bardzo ciekawa jakie sie faktycznie urodziy

reklama
byłam dzisiaj na badaniach :( i mam szyjkę zgładzoną o 80% więc do 1 lutego nie wytrzymam :( będę raczej styczniówką teraz muszę leżeć brać no-spę i modlić się żeby do tego 37 tygodnia wytrzymać
jestem lekko podłamana
mała jest zdrowa waży 2500g ale mogłaby jeszcze posiedzieć u mamusi
miałyście robione badanie na paciorkowce GBS?

byłam dzisiaj na badaniach :( i mam szyjkę zgładzoną o 80% więc do 1 lutego nie wytrzymam :( będę raczej styczniówką teraz muszę leżeć brać no-spę i modlić się żeby do tego 37 tygodnia wytrzymać
jestem lekko podłamana

Ja właśnie dziś dostałam na to skierowanie ale z intencją żeby poczekać do końca 36 tc bo wtedy to badanie ma sens.

jestem lekko podłamana

Kochana będzie dobrze , może dzidzia posłucha i będzie czekała grzecznie . Mam nadzieje że dzięki leżeniu wytrzymacie . Nie martw się bo to nic nie pomaga ,dobrze że dzidzia wytrzymała tak długo w brzuchu mamusi . Trzymam kciuki żeby siedziała jak najdłużej u mamusi . A ty leż ,i się relaksuj bo to też Wam pomaga . pozdrawiam

jestem lekko podłamana

Lizzy kochana ja też na sto procent urodzę w styczniu nawet mój gin to potwierdził ale jesteśmy już w 35 tyg także jak teraz nawet coś zaczęłoby się dziać to nic strasznego się nie wydarzy najgorsze okresy są za nami a teraz to tylko poród:tak: Twoje maleństwo też malutkie nie jest 2500 to ładna waga;-)
Ostatnio takiej znajomej dziecko urodziło się na początku grudnia dodam że urodziło się w terminie i ważyło 2250g!!!!! Także kochana i tak jesteśmy na przód;D
Tez się martwiłam że będzie wcześniak i co to będzie i czy dam radę się zająć taką kruszynką ale lekarz mnie uspokoił że to ładny chłop jak na ten tydzień więc nie mam się co martwić;-)
Dodam też że szyjka znów mi się skraca ale żeby nic z tym nie robić i czekać na malucha a w razie bóli i skurczy gnać do szpitala. A i kazał mi już szykować pomalutku walizeczkę do szpitala także nie martw się jestem z tobą:-p

Po dzisiejszej wizycie u gina tochę się uspokoiłam. Torbielka w głowce Małego wchłonęła się. Dziecko waży 2110 i ma bardzo dużą główkę :szok: Na szczęście lekarz uspokoił mnie, że główka nie rośnie jednostajnie tylko skokowo, więc jest szansa, ze nie będzie większa niż mojego pierwszego synka-miał 36 cm a dodatkowo rodził się trzymając za bark, więc miał zwiększony obwód ramion :-D No i niestety jestem już ponad 13 kg do przodu, czyli jakieś dwa kilo więcej niż z Olkiem.

Vive dobre wiadomosci na stary rok.Swietnie !!!
Lizzy glowa do gory.Ja wiem dokladnie jak to jest z taka kruszynka bo u nie chlopcy mieli 2600 i 2800 jak sie urodzili i 47cm na dlugosc.Wszystko bylo dla nich za duze a teraz chlopy jak deby i w wieku 6,5 roku siegaja mi do biustu a przy moim wzroscie 178 to calkiem sporo.Lekarz ma racje ze najgorsze juz za wami.Lez sobie duzo bo to napewno pomoze i upajaj sie spokojem ktory jeszcze przez chwilke masz ; ) Trzymam kciuki

reklama
lizzy dokladnie nie ma czym sie martwic, dzidzia nie jest mala, moja koleznka urodzila 10 dni po terminie mala o wadze 2700, wiec taka juz uroda niektorych dzieciaczkow, a jak sie urodzi w styczniu, te dwa - trzy tygodnie przed terminem to juz raczej donoszone dzieci sa i tym bardziej nie ma co sie martwic
vive super wiesci!
A ja do lekarza juz po nowym roku! Nie umiem doczekac sie.... A moje malenstwo - jesli moge tak jeszcze o niej mowic to potrafi mi rozne cyrki w brzuszku wyprawiac, wczoraj sie z nia bawilam troszke ;)

Do góry