reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
Lizzy głowa do góry, będzie dobrze. U nas ostatnio ze szkoły rodzenia wypadła jedna para- dziewczyna urodziła w 34 tygodniu więc zdecydowanie za szybko...W przyszłym tygodniu będziemy wiedzieć co i jak bo nasza położna w poniedziałek będzie miała dyżur na oddziale. Ale wszyscy mają nadzieję, że z chłopcem wszystko w porządku.

Według tej tabeli Crazy_mamy- moja Ninka jest trochę mniejsza, w 33 tygodniu było 1700 gram może więc nie dobić nawet do 3 kg.

A ja nie miałam kopletnie wczoraj nastroju na czytanie i pisanie. Byłam wczoraj na kolejnym USG, już chyba ostatnim takim dokładnym i niestety nie wszystko wygląda tak dobrze, jak na wcześniejszych badaniach. Mianowicie jest problem z oceną na USG robaka móżdżku, którego lekarz nijak nie zobaczyć (próbował nawet dopochwowo), a od poprzedniego USG podejrzewa, że mogła nastąpić dysgenenezja (niedorozwój) robaka móżdżku, gdyż jakieś cienie wypatrzył, a miejsce i sposób powstania tej wady na to by wskazywały (a to niestety wiąże się ze sprawami koordynacji ruchowej, mową). Wszystko wyjaśni się po porodzie jak dokładnie przebadają małą. Tak więc mam z głowy Sylwestra, tak się strasznie martwię. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że jednak będzie dobrze.
Z rzeczy pozytywnych mała (choć nie miałam potwierdzenia płci, ale nic nie słyszałam o siusiaku) waży już 2100g i ładnie (proporcjonalnie) rośnie, jak zawsze główka tydzień starsza 34t2d, reszta równiutko 33t2d.

Ewitka bardzo trudny czas przed Tobą. Jestem z Tobą myślami i modlitwą za Twoją córeczkę. Trzeba być dobrej myśli, lekarze nie raz się mylili więc zawsze jest szansa że wszystko będzie dobrze. Trzymaj się Kochana i pamiętaj że lutówki z BB są z Tobą !!!
Ściskam mocno :)

Ewitko rzeczywiscie to nielatwe witac nowy rok z takimi wiesciami, ale postaraj sie pomyslec optymistycznie - a znajac juz troszke Ciebie wiem ze potrafisz, ze moze jednak te badania nie sa dokladne i mala urodzi sie zdrowsza niz na to wskazuja wyniki. Że nowy rok przyniesie Wam niespodzianke w postaci stanu zdrowia malutkiej, czego Wam serdecznie zyczymy, a takze duzo wytrwalosci!

Ewitka również jestem myślami z Tobą, oby następne wieści były choć ciut lepsze od tych poprzednich, tego Ci życzę z całego serducha.

reklama
Ewitka kochana trzymaj się przy następnej wizycie pewnie usłyszysz lepsze wieści... Musi być dobrze!!!! Jestem z tobą myślami i trzymam kciuki za ciebie i twoją kruszynkę.

Do góry