• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

SZTUCZNE MLEKO

Witam!Na początku karmiałam piersią niestety tylko prze 1,5 tygodnia póxniej musiałam brać sterydy (dostałam jakiejś wysypki)i niestety skończyło sie karmienie naturalnie a zaczęłam karmić Bebilonem Pepti.Już się z tym pogodziłam...A takiego co by mi córke do cielaczka porównał to bym wrrrrrrrrrrrr

reklama
mnie się prawde mówiąc nie podoba ta zmiana, jakaś taka rozbierducha sie porobiła :no: nie moge zmienić suwaczka(nie wiem jak??) i w ogóle za duże to wszystko ...

witajcie
heksa ja sądze ze wystarczy. moja mała nie zjadała wiecej niz 120 ml na jedno karmienie do 10 msc. i przybywała ładnie. no i deser i obiadek tak jak piszesz . tylko obiadki podawałam ok 6msc, tak zalecił pediatra:szok: .
pozdrawiamy serdecznie
a odnosnie forum nic nie łapie ale coż......:sick:

matika
ja tez podawałam bebilon pepti i maja miała to samo. zreszta po kazdym było cos....:-( . teraz przeszłam na nan 2:szok: i jest wszystko dobrze. maja nie ma skazy bo juz chyab wyrosła????????:confused:
no własnie apropo dzici ze skaza kiedy dziecko wyrasta z niej bo nie wiem czy maja wogóle ja ma\iała, czy poprostu byle wysypka zganiana jest przez lekarzy na ,,garb" skazy......
bo mimo iz jadła : nutramigen, prosobee, bebilon pepti nadal ja sypało.....dopiero na lato wszystko sie uspokoiło. aaa i zmieniła m proszek do prania (to moze nie miała skazy)
jakie wy mamy macie doswiadczenia z diagnozowaniem skazy białkowej u waszych okruszków;-)

reklama
U mojej małej skaza wyszła dopiero w 6 miechu życia. Alergolog nawet jej nie obejrzał, przepisał maść cholesterolową, syrop i Bebilon Pepti 2. Też nie jestem przekonana do tej jej skazy, ale pożyjemy zobaczymy. Mała chętnie je to mleko więc niech tak zostanie póki co. Dzieci różnie z tego wyrastają. Zależy od trzymania diety, od dziecka. Znam takie co po 3 miechach im przechodziło, a i takie co mają już 8 lat i dalej są uczulone na mleko. MADZIA podobno właśnie latem ze skazą jest lepiej. Najgorzej jesienią i wiosną. Jeśli lekarz nie będzie miał nic przeciwko, daj jej coś mlecznego na spróbowanie, niedużo i obserwuj jaka będzie reakcja. Pozdrówka :-) :-) :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry