reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

SZTUCZNE MLEKO

Witam!Na początku karmiałam piersią niestety tylko prze 1,5 tygodnia póxniej musiałam brać sterydy (dostałam jakiejś wysypki)i niestety skończyło sie karmienie naturalnie a zaczęłam karmić Bebilonem Pepti.Już się z tym pogodziłam...A takiego co by mi córke do cielaczka porównał to bym wrrrrrrrrrrrr

reklama
mnie się prawde mówiąc nie podoba ta zmiana, jakaś taka rozbierducha sie porobiła :no: nie moge zmienić suwaczka(nie wiem jak??) i w ogóle za duże to wszystko ...

Zaczyna mnie wkurzac ten gąszcz nowego forum :wściekła/y: I żadnego pyszczka nie umiem wkleić, ani tekstu pogrubić. Tępa jakaś chyba jestem :(

witajcie
heksa ja sądze ze wystarczy. moja mała nie zjadała wiecej niz 120 ml na jedno karmienie do 10 msc. i przybywała ładnie. no i deser i obiadek tak jak piszesz . tylko obiadki podawałam ok 6msc, tak zalecił pediatra:szok: .
pozdrawiamy serdecznie
a odnosnie forum nic nie łapie ale coż......:sick:

matika
ja tez podawałam bebilon pepti i maja miała to samo. zreszta po kazdym było cos....:-( . teraz przeszłam na nan 2:szok: i jest wszystko dobrze. maja nie ma skazy bo juz chyab wyrosła????????:confused:
no własnie apropo dzici ze skaza kiedy dziecko wyrasta z niej bo nie wiem czy maja wogóle ja ma\iała, czy poprostu byle wysypka zganiana jest przez lekarzy na ,,garb" skazy......
bo mimo iz jadła : nutramigen, prosobee, bebilon pepti nadal ja sypało.....dopiero na lato wszystko sie uspokoiło. aaa i zmieniła m proszek do prania (to moze nie miała skazy)
jakie wy mamy macie doswiadczenia z diagnozowaniem skazy białkowej u waszych okruszków;-)

reklama
U mojej małej skaza wyszła dopiero w 6 miechu życia. Alergolog nawet jej nie obejrzał, przepisał maść cholesterolową, syrop i Bebilon Pepti 2. Też nie jestem przekonana do tej jej skazy, ale pożyjemy zobaczymy. Mała chętnie je to mleko więc niech tak zostanie póki co. Dzieci różnie z tego wyrastają. Zależy od trzymania diety, od dziecka. Znam takie co po 3 miechach im przechodziło, a i takie co mają już 8 lat i dalej są uczulone na mleko. MADZIA podobno właśnie latem ze skazą jest lepiej. Najgorzej jesienią i wiosną. Jeśli lekarz nie będzie miał nic przeciwko, daj jej coś mlecznego na spróbowanie, niedużo i obserwuj jaka będzie reakcja. Pozdrówka :-) :-) :-)

Do góry