reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

SZTUCZNE MLEKO

Dzieki bo sie zastanawiałam wiem ze żle nie wygląda wazy 7kg na 69cm w 5-m-cu tylko czytałam ze tzeba wiecej ale skoro piszecie ze nie jest to reguła to zostane przy 120.
A co do skazy to myślałam ze jak do tej pory mała nie dostała to juz jej nie grozi. ??

reklama
Witam ja baedzo chciałam karmic piersią i jak byłam w ciązy to była moja fobia ze po cc nie dostanepokarmu ze mi sie nie uda i zeczywiscie po mimo usilnych staran wielu wyrzeczen z trudem dokarmiłam do końca 2 m-ca i przez moją glupote i upieranie sie doprowadziłam do anemi teraz cały czas karmie butlą i nie narzekam a mała w końcu ma dobre wyniki wiec uwazam ze nie ma za co nas tępic. Kazda z nas miała powód do wproewadzenia butli.

u nas tez skaza ale chyba przechodzi bo nic nie wysypuje a od czasu do czasu daje zwyklego bebilona i rosnie my pzy 7 m-cach mamy 8300 i 70 cm

szkola sie zaczela caly weekend koszmar a tu jeszcze poprawki :wściekła/y:

wiecie co to forum nie za fajne teraz pod wzg wygladu ale buźki są super:baffled: :confused: :tak: :-) przyzwyczaimy sie.....my dalej te same

ja jak byłam mała lekarz stwierdził skazę białkową, dziwne bo mleko tolerowałam natomiast nie tolerowałam truskawek, pomidorów, cytrusów- co to ma wspólnego z mlekiem i skaza białkową , chyba że uważają wszelkie alergie za skazę i powiem wam że mam to do dzisiaj :( kilka lat temu przeszło ale jak byłam w ciązy wrócioło i jest bardzo uciążliwe a teraz nie chce odejść, wszelakie maści typu lorinden pomagały miejscowo na chwile i bardzo niszczyły skórę bezpowrotnie :( wapno pomaga chwilowo ale za to pękają naczynka i tak kółko się zamyka- to chyba już na całe życie :(

witajcie
emilianka daje serki danio np, ser zółty , ryby i nic nie ma .....:confused: wiec u nas to chyba albo wyrosłysmy albo nie było to....nam pomogła mas ELIDEL -super droga bo mała tubeczka ok., 100 zł ale warto bo pomaga przede wszytskim dziecko sie przestaje drapac a to jest najwazniejsze
wiecie ja podejrzewam ze u nas to nie skazza białkowa była a uczulenie na proszek.,(Lovella) :(:szok: jak przestała m prac w sumie to sie zbiegło z koncem zimy do tego smarowanko masci i nie ma nic do tej pory.....
a i jeszxcze uzywałysmy kremów: lipobaza, Blobaza, Cutibaza(chyba dobrze napisałam ) -stosuje si e je doraznie to nawilzania skórki.A i nie kazano uzywac nam mydełek dla dzieci. Tylko szare mydło a do prania płatki mydlane<ble> ale cóz....chyba pomogło

wiadomo że kosmetyki moga uczulac ja np prawie żadnych nie mogę używać, tylko nivea, nawet te dziecinne uczulaja, a szare mydło tez mi lekarz zalecił, zauwazyłam że wyłazi to cholerstwo jak podjem truskawek pomidorów i potem zostaje nawet jak nie jem nic z tego co nie moge juz sie rozkręci i koniec.

a Buźki są zajefajne :-):tak::szok::nerd: hahahaha

witajcie
wracajac do skazy podałam jogurt juz wczesniej gdzies tam pisałam i o dziwo nic......................:confused: tzn. (bardzo sie ciesze ze nie ma wysypki ) ale troche sie zastanawiam czy potrzebne były te wszystkie ,,mazidła" na ta skaze białkową........
ale mamy dzis piekna pogode:) oby jak najdłuzej
pozdrawiamy

reklama
A kiedy zaczełyściepodawac dzieciom serki i jogurty pytam bo ksiązkowo to ok 8-9m-c podobnie cytrusy po roku ale swojej pomarancza do soczku juz daje nie wiem tylko jak z tymi deserami.

Do góry