• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
dobry wieczor mile panie..:-)
dziecko spi to zagladam,popijajac szampana a co...
jutro smigamy do pl na 4 dni..:tak:

Gabinia trzymam kciuki za twoja sprawe...
a co do watpliwosci to ja tez je mialam rok temu:tak:
ale teraz wiem ze zrobilam dobrze wyjezdzajac tutaj...:-)
strach ma wielkie oczy....:tak:
a ubezpieczenie mamy w Aok..

madzia gratuluje decyzji o zakupie domu...:tak:
a twoj syn przypomina mi mojego hehe tylko moj jeszcze codzien rano beczy....:wściekła/y::wściekła/y:

Dobranoc dziolchy !!!

Hej kobitki :-)
Ja tam takiego dylematu nie mialam-wyjezdzac,nie wyjezdzac....pojechalam do siostry i....zostalam,ale wtedy jeszcze mloda ,nie dziaciata wiec luzik;-) Ale teraz to juz tu nie ma tak pieknie jak kiedys...ponoc...bo jak kiedys bylo to ja nie wiem.Biurokracja tu straszna a pracowac trzeba- jak wszedzie.
Madzia27 milego pobytu w PL...cos czesto wybywacie ;-) mnie do PL nie ciagnie,najlepiej czuje sie we wlasnym domu i....lozku przedewszystkim,bo jak zajade do rodziny to musze spac na niewygodnym a nie ma to jak moje wielkie, wygodne WYRO :-D ja to w ogole mam problem zasnac w innym miejscu i zawsze jak dokads wyjezdzam to jestem niewyspana.

Pati a na czym smazysz?? jezeli w ogole smazysz....;-) tak mowiac szczerze to ja gdybym byla sama to bym sobie same salatki serwowala...ale niestety,moj malzon sie tym nie naje, ja to bym nawet byla sklonna na wegetarianizm przejsc ale przy moim M moge zapomniec bo on musi miec codziennie miecho.
Pracowalam u babki,ktora byla wegetarianka i w zwiazku z tym nawet ryb nie jedli-a ja myslalam,ze ona na ten wegetarianizm to tak dla zdrowia przeszla a ryby przeciez zdrowe,wiec pytam jej czemu ryb nie jedza a ona mi na to-bo to zyje tez...:sorry:

no właśnie gdybym była sama bez dzieci to bym juz teraz jechała
ale mając 3 dzieci w tym 2 szkolnych ciężko tak bez zastanowienia jechać do obcego kraju
tym bardziej ze nasze przeprowadzki są tak średnio 2 razy do roku niestety ;/

a wszędzie trzeba płacić za wszystkie dokumenty do niemiec - tłumaczenia itd ;/
a jeszcze z exem muszę się poszarpać o dzieci bo gnojek nie interesuje się nimi a pozwolenia podpisać nie chce ;/

więc długa droga przede mną .....

Gabinia znam to,bo ja przyjechalam TU ( do Niemczech) do siostry,ktora wyjechala ze swoim mezem z PL a po 3 latach sie rozeszli...( ona wrocila z dziecmi do PL)i tez-klotnie o dzieci,o widzenia z dziecmi,bo tak samo moj byly szwagier sie nie interesuje...tylko zabawki i glupoty dzieciom kupuje zamiast np. ciuchy albo ksiazki do szkoly,ale NIE od tego jest moja siostra a tata tylko od rozpieszczania...glupi twierdzi,ze skoro siostra poszla z innym to niech tamten im byt zapewni,ale to przeciez jego dzieci!! a ze im sie nie udalo to dlaczego dzieci maja na tym cierpiec?? moj byly szwagier jest beznadziejny.I tyle.
Dlatego wspolczuje Ci teraz tego wszystkiego...i mam nadzieje,ze jednak jakos dasz rade...

Gabinia znam to,bo ja przyjechalam TU ( do Niemczech) do siostry,ktora wyjechala ze swoim mezem z PL a po 3 latach sie rozeszli...( ona wrocila z dziecmi do PL)i tez-klotnie o dzieci,o widzenia z dziecmi,bo tak samo moj byly szwagier sie nie interesuje...tylko zabawki i glupoty dzieciom kupuje zamiast np. ciuchy albo ksiazki do szkoly,ale NIE od tego jest moja siostra a tata tylko od rozpieszczania...glupi twierdzi,ze skoro siostra poszla z innym to niech tamten im byt zapewni,ale to przeciez jego dzieci!! a ze im sie nie udalo to dlaczego dzieci maja na tym cierpiec?? moj byly szwagier jest beznadziejny.I tyle.
Dlatego wspolczuje Ci teraz tego wszystkiego...i mam nadzieje,ze jednak jakos dasz rade...

tak jakbym mojego barana słyszała
ja musze zapewnić im wszystko a on bzdurki kupuje i do mc donalda na obiady zaprasza
a jak ja mam "fagasa" on tak mówi to niech łozy na dzieci !!
barany co niektórzy tatusiowie;/;/

ale mam go w d.... mam wspaniałego męża najstarszy zaraz po naszym ślubie mówi do niego "dobranoc tatusiu" aż usiadłam z radości
nie zmuszam i nie sugeruje jak mają mówić sami zdecydują ale bardzo są za nim;)
czekam na wizytę we wtorek i pokażę dzieciom zdjęcie maleństwa i dopiero im powiem że jestem w ciąży- ciekawe jak zareagują ...:)
a ec=x jak się dowie to dopiero będzie miał gadane ;) hihihi :)

Hej dziewczyny :-) ja mam dzisiaj wolneeeeeeeee, ale nalezy sie ostatnio zapierdzielam jak mały motorek a dzisiaj laba!!! Posiedze jeszcze chwile na necie i uciekam do dm kupic sobie jakis piling i maseczke na twarz i cos na moje wysuszone dłonie bo przez ostatnie 2 tygodnie sie niezle napracowały, a po 16 jak wejde do łazienki to nie wyjde chyba przez 4 godziny:-D:-D:-D

Własnie przyszły mi butki zamówilam sobie na zolando sandałki na lato :)) mega przeceny teraz mają:tak::-D;-) i własnie poluje na jakąs fajną kurteczke dzinsowa albo ze skórki tylko nie wiem jeszcze jaki kolorek:dry::confused:

Laski podsuncie jakis fajny pomysł na 3 urodzinki, bede robic na pewno w domu i nie zapraszamy dużo dzieci oprócz Szumona bedzie trójka dzieci w jego wieku i jeden w wieku 5 lat.
Co wy podajecie dzieciaką do jedzenia na urodzinach ??? wymyslacie im jakies zabawy, konkursy??? zarzuccie jakims pomysłem

Pati a ty tyle nie pedaluj na tym rowerku bo ci pedała odleca :))

GABINA ja mam karte wyrabiana w nfz i pierwsza mi wydali na 3 miesiące ( wyjazd turystyczny ) ale potem jak w pl załozyłam swoją firme (Czyszczenie i sprzątanie obiektów) i zaznaczyłam ze usługi za granica a rozliczam sie w Pl to dostalam druga na rok a teraz trzecia mam na 3 lata :))

Madzia ja zawsze używałam pampersa na ich stronie jaki sie zameldujesz to beda ci przesyłac kupony ze znizkami na poeluchy, a kosmetyki penatena i hippa a teraz przywoze dla czymona z Pl kremy i balsamy z Ziaji pięknie pachna

Co macie na obiadek dla dzieciaczków???? Ja gotuje kapuśniaczek z polskiej kiszonej kapusty ale musze dla Szymka cos innego bo on kapuśniak tylko powącha:blink::zawstydzona/y::wściekła/y:

reklama
Madziadk my zawsze uzywalismy pampersy, a kosmetyki z Hippa...

Jolka jak smaze to na odrobinie oliwy...mam dobra patelnie i nie potrzebuje prawie nic :) rybe jak robie z wazywami to na delikatte brühe z odrobina wody... :-)
Moj tez uwielbia mieso :-) ale dla zdrowka tez wcina salaty...to nie jest tak ze my nie jemy miesa...jemy,np.palki pieczone w piekarniku,mieso bez panierek tylko w ziolach,itp.
Jutro babski wieczor z okazji moich urozin...juz sie ciesze...moj z rana boerze mloda i zwalnia mi chate do niedzieli :-D
w sobote wezme sie za male przygotowania i sprzontanko jak pojada..a dzis do porty jade bo wczoraj nie pojechalam...musze wieszaki kupic...ale to chyba pisalam wczoraj...no i kilka innych rzeczy :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry