• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Czesc dziewczyny,

Pati My wolimy wydac kase raz ale porzadnie niz sie rozmieniac na drobne. Taka dzialka to nie jest jednorazowa inwestycja. Oprocz ceny samej dzialki do tego musisz dodac jeszcze kase na jej utrzymanie dlatego wole jeszcze troche poczekac, odlozyc i wtedy kupic dom z ogrodem :-) W zeszlym roku juz bysmy prawie dom kupili ale poniewaz tak jak napisalam poprzednio nie jestesmy jeszcze na 100% zdecydowani czy zostaniemy w Berlinie to zdecydowalismy sie jeszcze poczekac. Teraz jestem w ciazy, wiec znowu odlozylismy to na pozniej ale mysle ze w ciagu nastepnych 2 lat podejmiemy juz odpowiednie decyzje bo i tak musimy za jakis rok szukac nowego mieszkania bo to bedzie zdecydowanie za ciasne :-)

Tak w ogole to straszna tu cisza....sezon ogorkowy czy jak :crazy: jolke gdzies wcielo, gabinia pewnie zajeta walka z eks, tokareczka pewnie zajeta mala a reszta pochowala sie po krzakach...

Tak czy inaczej milego dnia wszystkim zycze!

Ostatnia edycja:
dzialke idzie zawsze sprzedac... a oplaty za pacht to tez nie sa duze wydatki...
ja zaraz zabieram sie za prace...odwiozlam mala...jechalam pol gdoziny bo wypadek byl... masakra...

Moze masz racje pati ja tam i tak wole poczekac na swoj wymarzony dom z ogrodem :-)
Milej pracy! Ja chyba zabiore sie za sniadanie bo cos mi zaczyna w brzuchu burczec i to raczej nie dziecko :szok:

witajcie kochane
dawno mnie nie było.... ale szał w okół komuni mnie przerasta ;/

byliśmy w lany poniedziałek nad morzem - trochę odpoczęłam

Hej laseczki ja na momencik :-)
zjadlam obiad i zaraz smigam po mlodego a pozneij chce do poco podskoczyc...

Pati wzrostu mam 1,68 :tak:

a co do dzilaki to kazdy ma swoje gusta ja np wiem ze narazie na dom mnie stac nie bedzie...:no:
wiec chce dzialke a wczoraj bylismy w biurze takze oplaty za taka dzialeczke roczne to koszt 350 euro....
a sama dzialka ktora mamy upatrzona kosztuje 1500 e takze luz...:tak:
dzieci bede mialay radoche basen w lato choc im wystawie hehe...;-)
no ale zobaczymy jeszcze czekam na tel od wlascicieli dzialki zeby isc ja obejrzec i dogadac szczegoly i wtedy podejmiemy decyzje :tak:

Gabinia no w koncu jakas twoja fota super ze wypad udany...:-)

Pozdrawiam kobitki moje i zmykam :-)

Gabinia witaj :))))

Madzia to dobry interes ubijecie :) a jaki domek na tej dzialce? duze dzialki ? macie tam szambo czy normalna kanalize?
ja gdybym miala taka dzialke to bym siedziala tam caly czas z mloda-moglabym pracowac z tamtad :) a mloda miala by radoche na dworze :)i z obiadami malo problemow bo grill i po sprawie :-D

ja chwila przerwy...i zaraz dzialam dalej :)

Bluetooth dom chcecie calkiem nowy czy uzywany? jakies konkretne miejsce macie wybrane? nie wie czy pytalam,jak tak to sorry ze razy dwa :-D wrodzona skleroza ;) czym sie Twoj maz zajmuje?

Gabinia witaj :))))

Madzia to dobry interes ubijecie :) a jaki domek na tej dzialce? duze dzialki ? macie tam szambo czy normalna kanalize?
ja gdybym miala taka dzialke to bym siedziala tam caly czas z mloda-moglabym pracowac z tamtad :) a mloda miala by radoche na dworze :)i z obiadami malo problemow bo grill i po sprawie :-D

ja chwila przerwy...i zaraz dzialam dalej :)

Bluetooth dom chcecie calkiem nowy czy uzywany? jakies konkretne miejsce macie wybrane? nie wie czy pytalam,jak tak to sorry ze razy dwa :-D wrodzona skleroza ;) czym sie Twoj maz zajmuje?

Pati domek jest murowany normalny z taraskiem malym takim do posiedzenia pod daszkiem w razie deszczu ha ha :-):-)
a dzialka nie duza bo jakies 450 mkw ale dobre i tyle nam by styklo :tak:
kibelek jest ale taki ten turystyczny jak ja to mowie :-D:tak:
jesli sie uda interes to tez cale dnie bede tam siedziala z dzieciakami i sie byczala :tak::tak:

Dobra kawke pije i ide na moja farme na nk hihi :-D:-D

Czesc Gabinia, milo Cie znowu widziec i do tego usmiechnieta i wyluzowana :-)
Madzia a daleko ta dzialka od waszego domu, bo nie pamietam czy pisalas?
Pati, nie wiem czy nowy czy uzywany. Wszystko ma swoje plusy i minusy no i oczywiscie cena gra tutaj duza role. Jak kazdy, bedziemy kupowac czesciowo na kredyt wiec musi to byc juz dom na wiele lat, zeby sie potem nie okazalo, ze za dwa lata bedziemy sie gdzies przeprowadzac. Wtedy z domem na kredycie beda zapewne problemy zeby go sprzedac....
Moj M pracuje jako doradca w takim koncernie amerykanskim, cos w stylu microsoftu ale wylacznie dla duzych firm.
Lece pichcic kolacje bo juz pozno wiec zapewne do jutra!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry