reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Szukam Mam z Niemiec

Czesc kobitki! Mam nadzieje, ze u Was tez byla taka ladna pogoda jak i u mnie:tak::-) Znowu jest cieplo, bo przez ostatnie kilka dni bylo chlodno:baffled: A w centralnej PL ponoc zimno, tak mowila moja mama. Erik juz sobie od prawie 3 godzin pieknie spi, a ja sobie moge posiedziec przy kompie, chociaz w pracy tez przy nim musze siedziec:baffled: Wyobrazcie sobie, ze na stare lata poszlam na prawo jazdy i w poniedzialek mam pierwsza jazde:tak: Troche mam stracha;-):-),ale jakos przezyje:tak::-D

reklama
Aga29-superze poszlas na prawko,ja wybieram sie od wiekow i jeszcze nie poszlam...ale czas to zmienic...Mysle ze sie za to ostro wezme jak mloda pojdzie do przedszkola...wtedy bede miala luzniej z czasem :-)

Czesc Dziewczynki!
nasze zajaczki kicaja po ogrodzie, szybko uciekaja jak nas zobacza, ale i tak sa swietne:-)
my mamy wolne - 4-dniowy weekend i nareszcie wyszlo slonce:-D

Mirela - witaj, nareszcie frakcja Bayerow sie rozrasta:tak:

Joasia - wyslij mi prywatna wiadomosc, jesli masz jakies pytania, to na wszystkie chetnie Ci odpowiem,
z forsa to zalezy, czy tu pracowalas przed ciaza, czy nie, jesli nie
na pewno dostaniecie Kindergeld (po narodzinach dziecka trzeba zlozyc wniosek do Finanzamt) i Elterngeld. Jesli pracowalas, to przez rok dostaniecie miesiecznie 80% twoich zarobkow, albo najmniej 300 Euro miesiecznie, dla tych ktore nie pracowaly (dziewczyny, poprawcie, jesli cos przekrecilam). Jesli Twoj maz wezmie 2 miesiace opieki nad dzieckiem, to dostaniecie jeszcze dodatkowo 2 miesiace ta forse. Wszystkie wnioski znajdziesz na stronie internetowej Finanzamt.

Pscola, to jest niesprawiedliwe tak miec wolne!:tak:;-);-)
A my musimy harowac jak baranki:angry::angry::wściekła/y::wściekła/y: Kurcze, jak mnie wkurza taki podzial, polowa landow ma wolne a polowa musi pracowac:wściekła/y::wściekła/y: Chyba sie wezme porzadnie za polityke, to moze cos zmienie;-):-D

Ja oczywiscie wczoraj musialam pracowac:wściekła/y:, podczas gdy inni balowali:tak:;-);-), a dzisiaj mam niestety przymusowe wolne, bo Erika cos lapie. Mial dzisiaj rano podwyzszona temperature wiec nie puscilam go do zlobka. To pewnie przez te cholerne wahania temperatury, rano jest zimno a w poludnie upal:baffled::baffled: Mam nadzieje tylko, ze nie nabawil sie zapalenie pecherza, bo wlasciwie oprocz temperatury to zadnych innych objawow nie ma:baffled: a dzisiaj w nocy popuscil troche siusiu do lozeczka:baffled:

Aga - no to przeprowadzcie sie do Bayern, my mamy chyba najwiecej wolnych dni:-),
no i oczywiscie trzymam kciuki za Twoje prawo jazdy - ja nie wyobrazam sobie nie umiec jezdzic autem, tu wszedzie trzeba dojechac, a i na urlopie trzeba meza zmienic, to szybciej sie dojedzie

wczoraj caly dzien spedzilismy na dworzu - dzieciaki bawily sie na placu zabaw, a my z mezem gralismy w tenisa stolowego (stol na placu), super! no i wreszcie jestem troche opalona:tak:

Dobry wieczor:-),
u nas pogoda troche sie skiepscila, bo zaczal kropic deszcz i temperatura spadla do 18 stopni. Wczoraj bylismy na urodzinkach kolegi Erika ze zlobka. Bylo fajnie po pogoda ladna i sloneczna i dzieciaki szalaly w ogrodzie:tak: Malemu tak to posluzylo, ze dzis rano wstal i ryczal ze 40 minut, ze chce isc do Filipa i bawic sie z nim w ogrodzie:szok::baffled: A dzisiaj pobil i tak rekord spania, bo wstal dopiero o 9:15:tak::tak::-): Normalnie nie poznaje mojego dziecka.:tak:;-) Pscola te prawojazdy to u mnie juz tak od 10 lat sa odkladane, bo zawsze bylo cos wazniejszego, no ale lepiej pozno niz wcale:tak: Dzisiaj u nas byly wybory gminne, wiec po nich skoczylismy jeszcze na lodziki:tak:

witam laski ladnie was zaniedbalam , ale nie wiem gdzie rece wlozyc
chodze do pracy , dzieci zawoze na rozne zajecia , maz tez na okraglo w pracy , ja juz nie wiem

synus zaczal gras w tenisa ( ziemnego) i jezdzic konno , oprocz tego ma polska szkole emilka na angielski , a ja nie wiem jak sie nazywam
kurde , ale obiecuje , ze sie poprawie

reklama
Do góry