reklama

Tarnów

Cześć dziewczynki!!!

Doma chrzczona tam gdzie Kasiade mowi NSPJ , a Wojtulek u Filipinów i nie było problemów:tak::tak::tak::tak:
Biedna Amelka, Agatka a bedziesz musieć powtórzyć jej rtg po leczeniu???

reklama
Rondo na Mickiewicza wykańczają :-) (ma się nazywać Rondo Jana Hetmana Tarnowskiego :tak:)
Myślałam że padnę jak zobaczyłam że nie sieją trawy tylko rozwijają gotową :szok:burżuje :-)

Karolcia a dlaczego w krakowie ma nie dosatc? w końcu tam tez sa aprafie i ksieza którzy napewno to praktykuja i sami wymagaja jesli tylko kuzynn uczeszcza do kościoła to anpewno mu dadza:tak:a jesli chcesz gdzies indziej chrzcic to musisz miec jak Ilaria pisała zaswiadczenie od ksiedza ze swojej parafi ze nieochrzci i wyraza zgode na chrzest poza parafia. U nas ksiadz idzie zawsze n reke mysmy np mieli osobna całkiem msze tylko dla ans i gosci bo łuaksza wujek jest ksiedzem i nie robil nam zadncyh problemów:tak:Moi chrzestni musieli sie tylko podpisac niczego nasz ksiadz nie wymagał;-):tak:
ja też uważam że powinni dawać kartki do podpisania przy spowiedzi i tyle. ale jest coś takiego że jedno z rodziców chrzestnych może być niepraktykujące lub innej wiary i wtedy taka kartka ze spowiedzi na nic by sie zdała. chociaż w sumie to zaswiadczenie też jest głupie. :baffled:.
Karola ale chrzestni własnei maja być WIERZACY cała idea chrztu an tym polega ze chrzestni maja isc do spowiedzi (rodzice nie musza anwet komuni przyjmowac) ale rodzice chrzestni TAK . Po co chrzesty który jest prawosławny lub ateista????
Dziecko wprowadzasz do domu Bożego wiec musza byc ajkies zasady które musimy respektowac i je zachowywac a nie łamac je na kazdym kroku.
Ksiadz który ma ci chrzcic dziecko nie ejst duchem św i niewie czy przyszły chrzesty jest wierzacy, po spowiedzi i czy spełnia kryteria dlatego sa własnie takie zaswiadczenia, karteczki itd itp do ślubu tez trzeba załatwic poradnie rodzinne i inne instytucje które sie nam wydaja beznadziejne ale jest taki wymóg i musimy sie dostosowac:tak:w końcu to ty chcesz ochrzcic dziecko wiec musisz sie dostosowac
Anita ale ksiadz mial racje mówic ze nie mzoe byc chrzestym ten chłopak bo on nie mzoe iść do spowiedzi i dostac rozgrzeszenia :-(
co do ksiezy to kazdy jest człowiekem i róznia sie bardzo od siebie:eek: ale msuza respektowaz pewne zasady i nie moga ich lamac bo tak nam sie chce:tak: a inne religie trzymaja sie zasad obowiazujacych od dawna jak np muzełmanie
ale napsiałam wywód:-p ale neiwiem czy wszystko napisałam co chciałam przekazac:-p
Agata jak niechce rosołu to napewno jest chora bidulka:-(

dziekujemy ślicznie za zyczenia:-):-):-):-):-)

Rondo na Mickiewicza wykańczają :-) (ma się nazywać Rondo Jana Hetmana Tarnowskiego :tak:)
Myślałam że padnę jak zobaczyłam że nie sieją trawy tylko rozwijają gotową :szok:burżuje :-)
to super:-)
Byłam dzis z Kondziem do szczepienia bo jzu była szczepionka i myślałam ze wazy weicej a on tylko 9,93 w body i pampersie wazy:eek::baffled:
myslałam ze 10 kg spokojnie wazy;-)

hej :-)
Amelko, Marcelku wszystkiego najlepszego z okazji urodzin !!
104491918en3.jpg

Agataxk zdrówka dla Amelki!! Ale sie jej przyplątało :-(
Karola widzę, że znowu masz przejścia :eek: Napewno się wszystko ułoży jakoś :tak:
Kasiudove dobrze, ze kończą te remonty :tak: Bedziesz mieć ładnie teraz koło miejsca pracy ;-)
Anita ale z Ciebie przykładna Pani Domu - sprzątasz, pieczenie robisz fju fju :-):-):tak:
Crunch fajnie, że z Reginką ok :tak:

U nas dobrze :-) Faktycznie mnie nie było chwilę. Najpierw przedświąteczny ruch w sklepie a w tym tyg po pracy pomagalismy w przeprowadzce. Mamy nowych sąsiadów - brat mojego P z dziewczyną ;-):-) Nieźle, nie ? hehe
Teraz sie już uspokoiło, więc napewno sie poprawię :-):tak:;-)

hehe wstrzeliłam się idealnie z tym obrazkiem:-) dokładnie tak dzis wyglada moj dzien tylko bez tego usmiechu;-):-D:-D

to jutro moze zagości uśmiech;-)
Anita mnie sie wydaje ze zasady sa jedne tylko kazdy ksiadz/proboszcz inaczej je interpretuje:tak:Mam w rodzinie wujka ksiedza i conieco wiem na ten temat ;-)
on np nie ochrzci dziecka bez zgody proboszcza z parafii w której dziecko nalezy :tak:
Mnie sie wydaje ze ksiadz moze chciał was zmotywowac do ślubu kościelnego:tak:;-) ale chyba mu sie nie udało:-p;-)
teraz meiliśmy rekolekcje przeswiateczne i ksiadz super ujał w słowa nie umiem ich powtórzyc ale z zgrubsza chodizło o to ze nie dla ksiedza idziemy do Kościoła tylko dla siebie:tak:kazdy z ans bedize osadzony a osad zostawmy komus innemu;-)

dobra zmykam na aerobic;-)

aaa Beti witaj córo marnotrawna!!!!:-)

reklama
hej laseczki
wszystkiego najlepszego dla Amelki :-)

ja dziś miałam gościnny dzień więc nie miałam jak zaglądnąć :sorry:
co do chrzcin to podpisuję się pod mrówcią :tak:;-) zasad się trzeba trzymać taka jest już nasza wiara ;-) ja chrzciłam u dobrego pasterza i problemów żadnych nie było a chrzestna z Krakowa tez musiała mieć zaświadczenie że jest praktykująca i wierząca :tak:
agataxk apetytu Amelce :happy:
kasiadove to nieźle z tą trawką :szok::rofl2: a ja słyszałam że tam jakieś podziemne przejścia znaleźli i w stronę Mickiewicza będzie zamknięte to rondo :eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry