reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tarnów

Cześć dziewczyny:) Napiszę, na początku, że zrobiłam znowu badanie moczu i zero ketonów heh:)
Kasiazar co do Gemini to kurcze przeszłam się tam z mężem i synkiem i normlanie odstraszają mnie te tłumy. Do KFC nawet się nie zbliżyłam jak zobaczyłam te kolejki, co do Smyka to rzeczywiście malutki, tylko mój Wiki tam wleciał za zabawkami. A co do ciuchów, głupio powiedzieć ale byłam tylko w ViceVersa bo tam pracuje moja koleżanka a do reszty nie wchodziłam bo dopiero jutro mam wypłatę i kurde normalnie nie chciałam sobie robić nadziei.
Wogóle to tak się zmachałam, że po przyjściu do domu złapał mnie masakryczny skurcz, taki normalnie porodowy więc panika, do łóżeczka, nospa, mg i przeszło i tak sie skończyła moja wizyta w Gemini:)

reklama
Kasiazar a gdzie idziesz do szkoły rodzenia.?? Myślę, że mi wogóle wybije ten pomysł z głowy, bo niby mam mieć cesarkę. A będę się śmiała jak wyląduję na porodówce z rozwarciem i normalną akcją i będę rodzić normalnie.:nerd: Słyszałam, że jest jakaś szkoła rodzenia w Mościcach chyba. A dziewczyny wogóle jak wyglądają takie zajęcia, co się na nich robi i czy trzeba przychodzić z mężem??

Witam Was drogie Mamy, zalogowałam się, żeby zapytac o poród w Tarnowie. Jestem w 21 tygodniu ciąży i naczytałam się sporo opinii na temat szpitala starego i nowego. Chciałabym jednak wiedzieć, czy w którymś z tych szpitali jest możliwośc porodu ze znieczuleniem oraz czy trzeba wcześniej zgłosic chęc porodu rodzinnego. Będę wdzięczna za odpowiedź, gdyż w Tarnowie mieszkam od niedawna, znajomych tu nie mam, więc nie mam kogo w realu zapytac. Pozdrawiam serdecznie:-)

witaj :-)
myślę że o znieczulenie najlepiej zapytać lekarza prowadzącego , poród rodzinny oczywiście też możesz zgłosić
oczywiście co osoba to inne zdanie na temat szpitala :tak: , myślę że najlepiej jak sobie troszkę poczytasz wstecz co dziewczyny nastukały ;-) bo jest już zawarta masa informacji o szpitalach i porodach ,a dodatkowo na pewno każda Ci odpowie jeszcze na bieżąco ;-)
ja się nie wypowiadam bo rodziła zagranicą , ale jeśli miałabym rodzić w Tarnowie to na pewno na nowym , bo tam pracuje mój gin ;-)

anrysa szkoła rodzenia jest jeszcze na nowym

Cześć Węgielek:) Ja tu mieszkam od urodzenia i znajomych też nie mam bo wszyscy są w Anglii heh także witaj w klubie bez znajomych w realu heh.
Co do Szpitala kurcze rodziłam na nowym dawno temu nie było tak źle jak chodzi o lekarzy i warunki tylko pielęgniarki szczególnie od noworodków doprowadzały mnie do pasji. Znieczulenie na pewno wtedy można było na nowym ale czytałam ostatnio, że na starym też. Wiesz co najlepiej jest przejść się do szpitala na blok porodowy i po prostu zapytać. Ja właśnie mam zamiar teraz rodzić na Starym i też nic nie wiem na ten temat, więc stwierdziłam, że któregoś dnia się tam przejdę i dopytam ze wszystkim:)

Cześc

Dziękuję za szybkie odpowiedzi.

Nie pytam czy lepiej rodzic na starym czy nowym, bo tak jak mówiłam, sporo o tym czytałam, poza tym co osoba to inna opinia. Przeczytałam mnóstwo złych opinii na temat opieki na nowym szpitalu. Nie ma to dla mnie większego znaczenia szczerze mówiąc, bo wiem, że w najlepszych szpitalach można trafić na niemiłą położną. Bardziej chodzi mi o wybór szpitala pod kątem właśnie znieczulenia, bo wiem, ze nie wszystkie szpitale jeszcze mają taką usługę. Tak że dzięki za Wasze sugestie, lekarki zapytam a może i przejdę się do jednego i drugiego szpitala. Nie wiem czy moja lekarka pracuje w którymś ze szpitali, chodzę do doktor Halskiej, trafiłam na nią zupełnie przypadkiem, ale na razie jestem bardo zadowolona.
To jest moja trzecia ciąża, wcześniejsze były prowadzone i zakończone porodami w innych miastach, z powodu przeprowadzek.
Chciałabym znieczulenie, bo wiem jaki to ból i jak fajnie się rodzi po znieczuleniu. Zamierzam też rodzic z mężem, tak jak poprzednio, w zasadzie dla mnie to była taka trauma, że nie wyobrażam sobie, żeby męża przy tym nie było. Tym bardziej teraz, kiedy mieszkamy w nowym miejscu, nie znam nikogo, nie byłam nigdy w tych szpitalach, na szkołę rodzenia chętnie bym poszła, ale raczej to niemożliwe, bo nie mielibyśmy z kim dzieci zostawić, a sama to nie bardzo chcę chodzić. Choć jeszcze jest sporo czasu, więc się zastanowię nad szkołą rodzenia w nowym szpitalu.

Pozdrawiam

Węgielek -na nowym szpitalu jest na pewno znieczulenie gdyż dziewczyna która ze mna była na sali miała znieczulenie.Na starym nie wiem ale chyba Tarnów nie jest tak strasznie zacofany i też na pewno ma znieczulenie.A najlepiej o takich rzeczach rozmawia się z lekarzem prowadzącym jest najlepiej poinformowany ;-).

Węgielek, moj gin pracuje na straym wiec jak Ci się nie spieszy to zapytam 7 wrzesnia na wizycie.
Jej nie strasz , pisząc o bólu :p
anrysa, ja tez mam zamiar się przejsc na stray szpital , obadać jak wygladają sale po porodowe i dowiedziec sie co potrzeba do porodu miec dla siebie i dzidzi.
Masz racje w gemini były masakryczne tłumy, pewnie jeszcze przez weekend tak bedzie a pozniej to juz sie unormuje

reklama
Ania z tego co wiem to znieczulenie powinno być za darmo ,i jesli szpital każe ci za nie płacić to robi to nie legalnie.

Laska która ze mną rodziła i miała znieczulenie a było to prawie 4 lata temu nic nie płaciła .Dziewczyny czasem wymyslaja cuda wianki a Wy w to wierzycie.;-)

Ja to Was troszkę nie kumam ,jak byłam w ciązy to na myśl by mi nie przyszło iść specjalnie do szpitala i oglądać sale przed i po porodzie:no:.Według mnie to sie tylko niepotrzebnie nakręcacie .A to co do porodu potrzebne to wystarczy wpisać w google.

No i znowu będę czarnym charakterem :rofl2::rofl2:.

Do góry