reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Tarnów

arwen co do termometrów to sprawdzilam taki na podczerwien do ucha i na czoło oraz alektroniczny pod paszke ale najlepszy jest stary rtęciowy bo najdokładniejszy

reklama
Ja też mam elektroniczny ,ale nie mierzy dokładnie i polegam na rtęciowym choć nie bardzo chce mierzyć :no:.W sensie że mój synalek nie chce wkładac pod pachę .

My juz po lekarzu i sie okazalo ze wszystko naraz zeby lada dzien wyjda do tego gardlo czerwone i powiekszone migdaly i biegunka.

mam nadzieje ze po lekach bedzie dobrze

Arwen no niestety bardzo często przy ząbkowaniu są własnie takie infekcje ,Igor zawsze miał katar jak szły mu zęby .Ale po lekach będzie dobrze ,głowa do góry :-):-).

A mój Wiki też chory:-( ma pasowanie w czwartek mam nadzieję, że się wykuruje do tej pory. Wspułczuję Wam z tymi ząbkami, heh mnie to też czeka:)
A co do sklepu na Goldhamera to byłam tam na chwilę, ale jakoś tak wszystko wydawało mi się wielkie.
Stwierdziłam, że wezmę te moje jedyne spodnie co mam pod brzuszek do krawcowej i chyba po prostu poproszę ją, żeby mi wszyła taki bawełniany pas na brzuszek na gumce. Tak, żeby przechodzić zimę, żeby nie wiało po plecach i brzuchu. W sumie to jeszcze muszę wytrzymać tylko 3 miesiące, więc może jakoś dam radę. I tak później spodnie idą do wyrzucenia co nie.:happy:
może faktycznie spróbuj tych pasów co Tonka :tak: , ja chodziłam na końcówce tylko w spódnicach ale dlatego że w żadne spodnie się nie mieściłam :szok::szok::szok:
Witajcie

anrysa ja kupowalam spodnie ciazowe na burku tam duzo taniej, czasem fajne tez mozna w ciucholandzie ale to trzeba trafic, albo sprobuj tak mowi Tonka te pasy.

A ja po niprzespanej nocy maly caly czas goroczke mial, w pewnym momoencie termometr pokazal 39,6 ale chyba zle zmierzylam te elektroniczne termometry to kazy inaczej chodzi, i zrobil w nocy dwie kupy. teraz jest lepiej na 16 ide do lekarza to sie dowiem czy to zeby.

Jakich uzywaci termometrow?
chciałam kupić rtęciowy ale podobno już ich nie produkują więc kupiłam na podczerwień do ucha i czoła i mierze temp 3 razy pod rząd i wyciągam średnią ;-) ,jeśli nie pokazuje za każdym razem tej samej temp

Mam takie pytanie- czy któraś rodziła w Tuchowie???Ja osobiscie bardzo polecam ten szpital!!!Jest on niepubliczny ale oczywiscie nic sie nie płaci ai zoo jest za free.Lekarze, położne i pielegniarki sa bardzo sympatyczni i pomocni. Nieraz gdy widza ze mamusia spi a maluszek płacze to same pocichutku zabierają zeby kobieta mogła odpocząć. Ja jestem bardzo zadowolona i jezeli kiedykolwiek rodziłabym drugi raz a byłabym nawet w szczecinie to przyjechałabym wczesniej zeby tylko tu rodzić. Nie traktuja tu przedmiotowo kobiet. Do kazdej podchodzą indywidualnie...a wczesie porodu zartuja z kobietą zeby ja troche rozluxnić i zdopingować...a i tatusiów traktuja tez wspaniale. Marek podczas porodu był w takim szoku ze nie wiedział czy chce przeciac pepowine bo strasznie sie bał ale kobiety(połozna,asystentka połoznej i pielegniarka z noworodkowego) tak go zagadały ze nawet nie wiedział kiedy załozyły mu rękawiczki i kazały ciąc pepowine.Później strasznie im dziekował bo sam chyba by sie nie odwazył a ominęło by go cos wspaniałego- to jego słowa.
moja teściowa rodziła w Tuchowie i to było wiele lat temu ale właśnie dlatego że słyszała że tam dużo lepiej niż w Tarnowie :tak:

igorekk jak mały??
u mnie mam nadzieje że nocka będzie lepsza bo ostatnia co prawda była spokojniejsza to i tak się budził ale już nie płakał , mam nadzieje że w końcu prześpi całą przed kolejnymi zębami ;-)

Hej :-)

AniaSm Igorek super ,zdrowy a to najważniesze :-)choć daje mu cały czas coś na wzmocnienie ;-).W przedszkolu tez super nie to co było w tamtym roku ,myśle że dorósł do przedszkola,zreszta tak samo stwierdziła nauczycielka:-).

Ech pamiętam jak Igiemu szły zęby ile on sie opłakał w nocy ,brrr nie było ciekawie:no:.Ale na szczęscie ma juz wszystkie :-D.

A jak u Was ,juz niedługo roczek mu stuknie małemu ale leci co ??W sumie to on już nie taki mały,robicie imprezkę na roczek ??

jesli to do mnie Igorekk to tak planuje roczek 1 imperzka musi byc.

z malym lepiej dzis ale tylko te kupki go mecza ale sa juz leprze nie takie wodniste strasznie.W nocy naewt spi.

a twoj AniaSm Kubulek to szaleje z zabkami ksiazkowy chlopak.

Pozdowienia dla wszyskich

Cześć dziewczyny:)
Dzięki za pomysł z tym pasem:) A co do ząbków, pamiętam, że Wiki też gorączkował i zawsze miał takie czerwone policzki. A ja używam na razie rtęciowego, bo jest najdokładniejszy, zabezpieczyłam się jeszcze jak go wycofywali. Niestety te elektroniczne bardzo dziwnie pokazują.

A ja dziewczyny byłam wczoraj u lekarza, z malutkim wszystko dobrze. Tylko mi się skróciła trochę szyjka ma 4,3 cm a wcześniej było 5 cm. Nie wiem, czy mam się martwić, niby lekarz mówi, że wszystko gra i żebym się tym nie przejmowała, ale boje się trochę. Bo zaczął mi coś mówić, że jak dociągnę do 38 tc to byłoby super, ale raczej mam się nastawić na wcześniaka:(
A teraz najgorsze przyjechał mój mąż, zaczęły się problemy, kłótnie o pieniądze. Powiem wam, że ciąża nas strasznie oddaliła, coraz częśniej myślę o rozwodzie ale jeszcze nie mam na to siły. Mam tylko nadzieję, że urodzę zdrowego synka, a on mnie tak strasznie denerwuje. Wczoraj przepłakałam pół dnia. Pojechałam się przejechać samochodem, stanęłam pod Szpitalem i ryczałam w aucie. Boże taka jestem samotna, że normalnie szok. Czasami nie mam się żywcem do kogo przytulić, pożalić albo pocieszyć gdy mały kopie.
A mój mąż jest dobry jak jest dobrze szczególnie jemu.
Nie wiem co się stalo z tym mężczyzną za którego wychodziłam za mąż. Teraz jest egoista i nikt więcej. Na samym końcu powiedział, że on mnie nie przeprosi bo to moja wina i że on też potrzebuje miłości i ciepła. Biedaczek. Ehh 27 września mam urodziny on jedzie jutro do Włoch, ciekawe czy choć smsa dostanę z życzeniami.
Pzrepraszam dziewczyny, że tak się wyżalam ale ja na prawdę nie mam nikogo. Gdybym mamie to powiedziała, to dostałabym tylko opieprz, siostra kazałaby się od razu rozwieść. Nie mam przyjaciółki wszyscy daleko. Także wybaczcie, że smęcę.:sorry:

Anrysa przede wszystkim ,Twoja szyjka nie jest jeszcze taka krótka ja miałam krótsza a pociągłam do 39 tygodnia ;-).Dzidziusia też na pewno urodzisz zdrowego :-):-).
Po prostu więcej odpoczywaj ;-).

A co do męża hmm faceci sa naprawdę dziwni :wściekła/y:strasznie mi przykro że tak Cie traktuje bo w ciązy na pewno potrzebujemy więcej czułości i zrozumienia.Nie rozumie o co mu chodzi z pieniędzmi przeciez Ty masz pieniądze i on więc o co kaman :dry:.Myśle że tak sie dzieje bo nie jesteście razem w domu bo cały czas w trasie jest ,niestety bardzo często małżeństwa się kłócą przez to .A nie mogł by np zmienić pracy i pracować w Polsce ,może to by Wam pomogło ??AA i nie przepraszaj nas bo po to jestesmy żeby Cie pocieszyc :-):-):-).

reklama
Anrysa ja Ciebie przytulam ciepło do serca, jakbyś miała ochotę się spotkać i pogadać to daj znać, siedzę na zwolnieniu, więc jestem. Widzę, że mamy wiele wspólnego, blisko siebie termin porodu, ja z kolei dziś byłam u lekarki, no i urodziny tego samego dnia:-). A Wy z mężem już chyba chwilę po ślubie jesteście, prawda? On na stałe tam siedzi czy zamierza wracać?

U mnie po wizycie ok, poza tym, że anemia duża i oprócz żelaza doszedł jeszcze magnez i potas

Do góry