reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Tarnów

hej dziewczyny

moniaaga ja mieszkam w pobliżu automyjni przy czerwonej i czsaem zapuszczam sie na drugą stronę wiaduktu ale moja ulubioną trasa spacerowa jest moje osiedle potem obrońców lwowa i sienkiewicza ewentualnie do dziadków na cmentarz zaglądne od czasu do czasu ...

rojku co by tu wiele mówić gina masz z wielką popularnościa ( nie wiem skąd ona ) z przeciętną wiedzą no i bardzo zapatrzonego w kase .. nigdy nikomu bym go nie poleciła no i ja rodziłam a Łukaszu w styczniu :)

reklama
Moja siostra była bardzo zadowolona z niego, a w sumie siedzi w kręgu lekarskich znajomych. Nie jestem z Tarnowa, więc też może do mnie wieści nie dochodzą jak do Was :) bo za daleko, ale na razie nie mogę narzekać. Ale tak czy tak, nie jestem lekarzem i nie znam się. Do kogo bym nie poszła nie jestem w stanie ocenić jego kompetencji, bo jestem zielona medycznie :) A do kogo Ty chodziłaś?
Mam koleżankę, która chodziła do Sałaty też. Do Brzeska z Tarnowa przyszedł też Sysło. Wiem, że chwalą sobie też Sakową i na tym się kończy wiedza o tarnowskich ginekologach :)

A co do Twojego doświadczenia z Łukaszem, to jak? Zapisałam się do nich na szkołę rodzenia. Zobaczymy co to będzie :)

No cóz co ,ja np złego słowa na Gąciarza nie powiem :-)
Bardzo mi pomógł i gdyby nie on na pewno urodziła bym Igora dużo za wcześnie :-(.

A na kasę każdy praktycznie lekarz leci .

Nie ma idealnego lekarza niestety i tyle ile ma pacjentów
tyle będzie opini i tych dobrych i tych złych :-).

No właśnie ja myślę, że każdemu może pasować co innego, inny lekarz. Jak się czyta opinie o lekarzach, to praktycznie na każdego znajdzie się coś. Każdy kiedyś jakiś błąd popełnił i każdy ma inny styl bycia. Wiem to też po moim szwagrze, który jest kardiologiem i jego koleżance. Wszyscy w niej zakochani, chociaż nieraz szwagier cos po niej poprawiał. Gąciarz zależy od dnia - czasem zażartuje i pogada, a czasem milcząco przebada i powie, że wszystko w porządku. Nasi brzescy lekarze mają średnią opinie. Jednemu zarzucają np. że doprowadził do śmierci kobiety podczas porodu, nie wykrył wodogłowia i tego typu rzeczy, a wiele kobiet i tak do niego chodzi... więc z lekarzami to ciężko samemu wiedzieć, czy się chodzi do dobrego lekarza. Musiałybyśmy być same ginekologami :D

Witam

Ja tylko na momencik.
Witaj rojku! Co do Gąciarza to nie wiem, ale z roztoki mogę ci polecić na 100% doktor Piotrowską. Miałam z nią krótką przygodę. Niestety- za krótką. I jeśli moja Asia by się rodziła w terminie to NA PEWNO tam.
A lekarz też człowiek...

Igorekk- mi przeszkadzały kąśliwe uwagi i złosliwości. Ja wychodzę z założenia- masz coś do mnie to powiedz mi wprost.

momo- to masz ładniejsze widoki niż ja:-)

Dobranoc

Rojku też tak myśle o lekarzach :-).

Moniaaga ale chyba nie ja co :-):cool2:
bom ja spokojna kobieta nikomu nie wadzę :happy:.

Uciekam do męża;-).
Dobranoc:-).

hej
rojku witaj!!!!! widzę że będziesz rodzić niedługo po mnie ;)
momo popularność Gąciarza bierze się chyba z dawnej współpracy z Przybycieniem ;) , ja o nim słyszałam że niezły z niego lekarz ale strasznie małomówny dlatego ja wolę Krasa gadułę ;) hehehe
ale u mnie dzisiaj dzień zleciał , a plecy mnie bolą że masakra dlatego spadam zaraz do wyrka tylko napiję się jakieś herbaty z imbirem bo mnie coś zgaga bierze

hej:)

idę na suwaczki popatrzeć:)

witam nowe Dziewczyny, rozgośćcie się na dobre, bo my fajne jesteśmy;)

Moniaaga znamy się w realu prawie wszystkie, chadzamy na spacerki i nawet dwa razy na się udało wypaść bez dzieci;) tak że może się skusisz dołączyć?

Rojku to ja polecam poród w Bochni, rodziłam tam w styczniu i wcześniej miałam tam cesarkę i jestem z tego szpitala i lekarzy i warunków nowych oczywiście bardzo zadowolona, będę Cię namawiać, bo masz blisko i na pewno z czysty sumieniem mogę polecić Bochnię

Dzięki dziewczynki za tak miłe przyjęcie :)
AniaSm wcale bym się nie obraziła jakbym się rozpakowała troszkę wcześniej niż w terminie (1 grudnia). Będziesz rodzić w Tarnowie, tak?
Co do Bochni to słyszałam różne opinie... (ale ze szpitalami jak z lekarzami ;P nie wiesz póki się nie przekonasz) U nas w Brzesku podobno się tez poprawiło odkąd ordynatorem jest Sysło. Tarnów był zawsze jakimś takim lepszym wyborem, a teraz się jeszcze ta Roztoka pojawiła, która zbiera pochlebne opinie - a tam lekarzy trochę z Brzeska, trochę z Tarnowa i jeszcze skądś. Jeszcze czas jest - ponad 3 miesiące, więc jeszcze ze 3 razy zmienię zdanie :p
Dobrej nocki i zmykam - dość na dziś :)

reklama
Ja myślę, że tarnowskie szpitale to chyba te pochlebne opinie mają tylko dlatego, że Tarnów troche większym jest miastem. Ale czy tutaj jest tak super oj nie wiem. Warunki w starym no cóż, jak jeszcze porodówka w miarę tak po porodzie leży się w jakimś totalnym bałaganie, więc każdy chce stamtąd uciec, no może położne przyjmniejsze, choć na Nowym rodziłam 8 lat temu więc może teraz też jest tam przyjemnie jak chodzi o opiekę, bo wtedy właśnie opieka położnych mnie zraziła.

Gąciarz robił mi pierwsze cc, nie narzekam, choć bardziej jestem zadowolona z drugiej cc:)

Do góry