reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
paulina No właśnie czytam, że niektórzy lekarze czekają z antybiotykiem na 4h przed porodem, a niektórzy leczą już wcześniej... Później muszę zadzwonić do swojego lekarza i zapytać co w takiej sytuacji on zaleca...

Ciril chodzi o to który antybiotyk podziała, który nie? To ja miałam to na swoim wyniku, płaciłam za badanie 39 zł bo od lekarza prywatnie, ale była od razu wrażliwość na antybiotyki.

W sumie dobrze, że od razu to robią... nie trzeba jechać znowu;-)
Nathani ja mam nadzieję, że 10.12 będziemy wychodziły z Sonią do domu już:-)
Dzisiaj jest 36,6 hbd - tego dnia zaczęłam rodzić Wiktora:-) Nie chcę znowu zaczynać rodzić naturalnie. Jak mają ciąć niech tną od razu.

Z tym wiekiem i ciążą tak jest już. Zegara nie da się oszukać. Moja siostra od 5 lat walczy z niepłodnością.Dopiero po 4 latach terapii hormonalnej lekarze zdecydowali się u niej na in vitro. Cała terapia hormonalna to koszmar, do tego kosztowny. W tym miesiącu ma pierwsze wszczepienie, szanse na powodzenie 30%. A najgorsze jest to, że w wieku 20 lat nie miałaby problemu... Teraz ma 36 lat.

Ja też zdecydowałam się na drugie dziecko teraz tylko dlatego, że lekarze dali mi czas max. 2 lata, później miałabym bardzo duże problemy,. o ile w ogóle by mi się udało zajść w ciąże. Lekarz się dziwił jak w ogóle z pierwszym zaszłam, hmmm... wstawiona byłam, to stwierdził, że teraz też żebym sobie wypiła w dni płodne i mąż do roboty... bo alkohol rozluźnia wszystko. Cykli płodnych na rok mam może ze dwa:baffled: A w wieku 20 -25 lat, praktycznie miesiąca nie było, żeby tzw. "kisiel" się nie pojawiał w majtkach...

ciril 10.12 to już zaraz, gdzie tam mój termin. Trochę mi żal że nie udało się z cc, ten ostatni raz mogłoby być inaczej. Czuję się zmęczona , jakaś przygnębiona , brzuch ciąży mi bardzo a tu jeszcze się pokulam, mógłby opaść ułatwiłoby to oddychanie i zmniejszyło zgagę. Ciekawe co się dziś dowiem u gina...

Ja jestem 5 dni przed Tobą:tak: także też Ci nie długo zostało;-)
Fizycznie czuję się bardzo źle od 2 tyg., a dzięki temu psychika tez zaczęła padać:baffled:Dlatego chcę mieć już wszystko za sobą...

jak 5 dni? ja mam koniec grudnia termin....Bardzo jednak nie chcę przenosić tak jak poprzednio
Ty już masz termin cc to komfortowe ;-)

reklama
Według OM - 5 dni różnicy. Dokładnie kiedy cc dowiem się jutro. W ICZMP nie ma listy planowych cesarek, przyjeżdżasz to jest akcja. Chodzi o to, żeby był odpowiedni lekarz, bo niestety jak wszędzie zdarzy się burak, który zechce Cię mimo wskazań puścić naturalnie i po 10 h męczrni, zmianie dyżuru i tak trafisz na stół...

Do góry