reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

test pappa

Dziewczyny, wyszło mi ryzyko ZD 1:225:
  • CRL (USG): 69,8 mm → odpowiada 13+0 tygodni
  • NT (przezierność karkowa): 2 mm
  • Kość nosowa: widoczna
  • FHR (tętno płodu): 161 uderzeń/min
  • β-hCG: 58 000 IU/L → 2,236 MoM
  • PAPP-A: 1,682 IU/L → 0,5641 MoM

Robiłam test Felia Karyo Plus, nie wykryło na nim nieprawidłowości, płeć męska...

Po teście Pappa zalecenie: amniopunkcja... Zrobiłybyście przy takich wynikach?

reklama
U mnie wychodziło zd 1:86, po prawidłowych badaniach sanco nie zdecydowałam sie na amnio. Miałam 38 lat i prawidłowe usg. Wybór należy do ciebie oczywiście.

Ja miałam ryzyko 1:74. Zaniżyło mi białko pappa, było 1.1 iu co odpowiadało 0.303 mom. USG było ok. Miałam zalecenia amnio, ale nie zdecydowałam się (byłam nawet po rozmowie z genetykiem). Zrobiłam sanco. W innej ciazy miałam „lepszy” wynik bo 1:300~ (już nie pamiętam dokładnie). Też robiłam badania z krwi. Nikt nie podejmie za Ciebie decyzji

Wiecie co... Cały czas się zastanawiam, bo to moje ryzyko nie jest też jakieś ekstremalne... Póki co zrobię jeszcze test Nifty i po jego wyniku zastanowię się nad amniopunkcją... Ale jeśli wyjdzie ok to chyba niepodobno, by dwa różne laboratoria nie wykryły ewentualnej choroby...

Wiecie co... Cały czas się zastanawiam, bo to moje ryzyko nie jest też jakieś ekstremalne... Póki co zrobię jeszcze test Nifty i po jego wyniku zastanowię się nad amniopunkcją... Ale jeśli wyjdzie ok to chyba niepodobno, by dwa różne laboratoria nie wykryły ewentualnej choroby...
Ale fella karyo plus to jest test nipt, więc nie ma sensu płacić za kolejny.

Tak, ale myślę, że da mi większą pewność, bo wiadomo, że jakieś tam pomyłki się zdarzają, ale by aż 2 laboratoria się myliły to nie sądzę...

Tak, ale myślę, że da mi większą pewność, bo wiadomo, że jakieś tam pomyłki się zdarzają, ale by aż 2 laboratoria się myliły to nie sądzę...
To zrób najlepiej wszystkie dostępne na rynku :p
Wtbacz sarkazm, ale wchodzisz deko w paranoję. Jeden wystarczy, jak masz 2k zbędne to możesz mi wysłać, na to samo wyjdzie :D

reklama
Do góry